Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wel lan-verbinding maar geen internet onder XP..

Anoniem
None
63 antwoorden
  • ik heb sinds kort een andere netwerkkaart in mijn pc zitten. (Realtek RTL8201BL) deze wordt juist herkend door windows en na installatie ziet XP ook een 100mbit verbinding.

    erg leuk maar geen internet onder [u:e19ef95f20]IE en FireFox[/u:e19ef95f20]… :cry:

    [u:e19ef95f20]apparaatbeheer[/u:e19ef95f20] geeft verder ook [u:e19ef95f20]geen foutmeldingen[/u:e19ef95f20] en [u:e19ef95f20]onder Ubuntu heb ik wel internet[/u:e19ef95f20]. het ligt dus ook niet aan mijn adsl-modem.
    [i:e19ef95f20]het probleem ligt dus duidelijk bij WinXP.[/i:e19ef95f20]

    ik ben aan het zoeken geweest op dit forum en heb wel een paar threats gevonden met soortgelijke problemen, dus het probleem lijkt mij vrij algemeen, alleen staat nergens een concrete oplossing…

    ik heb eerlijk gezegd geen zin om Windows opnieuw te installeren omdat zo vreselijk veel tijd kost met alle programma's die ik dan ook weer opnieuw moet installeren.
  • nieuwe kaart nieuw nummer? dus modum aanpassen?
  • het ligt niet aan het modem want dan zou ik onder Ubuntu ook geen verbinding moeten hebben..
    volgens mij ligt het aan XP. :-?
  • Kun je wel een ping opzetten op basis van IP-adres? Probeer eens 'ping 194.109.6.92'. Als je wel antwoord krijgt, heb je denk ik een DNS-probleem. Als je geen antwoord krijgt, zul je even je modem moeten pingen. Als je in dat geval antwoord krijgt, zal het echt wel aan je Internetverbinding liggen, bij geen antwoord zul je even je IP-configuratie moeten controleren.
  • wie geeft het ip adres aan de xp machine

    heb je die vast ingestelt of automatisch via dhcp van de router

    bij vast ingestelt heb je de gateway en dns server ook ingestelt naar je router

    geef anders eens een ipconfig uitslag in een van je volgende posten
  • Ik heb eenzelfde probleem gehad.

    Ook hier deed UBUNTU het

    Oplossing hier was:

    Modem uit
    Router uit.
    Pc uit.

    Dan modem aan, router aan, pc aan.
    Alles met een wachttijd van 10 a 20 sec. tussen elk onderdeel.
    Misschien heb je er wat aan.
  • Kun je je router uberhaupt pingen?
  • [i:ad7b2e0a3b]ipconfig:[/i:ad7b2e0a3b]
    Windows IP-configuratie

    Ethernet-adapter LAN-verbinding:

    Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: lan
    IP-adres. . . . . . . . . . . . . : 192.168.1.64
    Subnetmasker. . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Standaardgataway. . . . . . . . . : 192.168.1.254
    ——————————————————————–
    wat ik ook ping, ik krijg alleen maar time-outs.
    ——————————————————————–
    ip-adres en DNS staan allebei op 'automatisch verkrijgen'.
    ——————————————————————–
    het helpt helaas ook niet om eerst het modem en na een halve minuut de pc aan te zetten.
  • dus het pingen naar je router (gateway ip) werkt ook niet…?
  • Ik weet niet of je nog een ander slot vrij hebt in je PC.

    Kun je eens proberen om de kaart in een ander slot te steken en dan eens zien wat er gebeurd.

    Ook deze oplossing eens meegemaakt die werkte.
  • ik had inderdaad de standaardgataway ook gepingt.

    verder heb ik een oud kaartje opgeduikeld waarvan ik zeker weet dat windows daar standaard de drivers van aan boord heeft. die zal ik er vanavond in zetten.
    ik vrees alleen dat het geen oplossing is voor het probleem omdat het kaartje wel perfect werkt onder Linux..

    ik denk dat het probleem dus meer in de instellingen van WinXP zit dan in de hardware.

    maar je weet het natuurlijk nooit als het over computers gaat.. :wink:
  • Ik denk dat het inderdaad aan XP ligt.
    Als je je router (gateway) niet kunt pingen, heb je dus ook geen netwerk.. dus is het niet alleen een internet probleem.
    Kijk eens hoe je instellingen staan ingesteld voor TCPIP.
    Krijg je de IP van de router, of heb je die zelf ingesteld? Wat gebeurt er als je de standaard gateway eens leeg maakt en dan probeert? (klinkt misschien gek, maar probeer eens).

    En inderdaad.. als het onder linux werkt, is het GEEN hardware probleem…. :)
  • misschien een hele domme vraag maar heb je op de router ook een MAC-filter?
    Zo ja dan zou je daar eens kunnen kijken of je MAC-adres van je nieuwe kaart daar wel instaat.
    Zo niet er ff inzetten.
    Daarna moet hij gewoon werken.
  • @Bluelabel: als dat zo zou zijn dan moet Linux het toch ook niet doen?

    @Darkon: het gekke is dat windows wel een netwerk "ziet" (Windows geeft gewoon netjes aan dat er een LAN-verbinding is met 100Mb/s.)
    ip-adres wordt automatisch verkregen, heb ik dus niet zelf ingesteld.
  • Heb je de firewall aanstaan van WinXP? ZO ja, als je die uitzet, heb je dan nog steeds geen ping resultaat naar de gateway toe?
    Als je het gateway adres invult in je browser adresbalk, heb je dan een configuratiescherm van je router? (stel je zo je routerinstellingen in, of is er een andere manier?)
  • de firewall van XP staat standaard uit. ik gebruik ZoneAlarm maar het maakt geen verschil of hij aan of uit staat.

    ik zal vanavond even het router-ip intikken in FF en IE.
  • Hoe stel je je router in.. wat betreft het uitdelen van IP's bedoel ik…. en dat soort dingen. (zoals MAC-filter, e.d.)
    Als je dat via je webbrowser doet, zou je zo iig kunnen kijjken of je je router kunt benaderen. En zo ja, zou je een release en renew van de IP uitgifte kunnen doen.
  • - Je zegt: [quote:d5ea2f5abe]ip-adres en DNS staan allebei op 'automatisch verkrijgen'.
    [/quote:d5ea2f5abe]
    - Echter IPConfig toont het Gateway-adres

    Dus XP is in staat het ip-adres van de router uit te lezen! Dus communicatie over het netwerk is mogelijk voor XP.

    Probeer eens te pingen naar 127.0.0.1, lukt dit ook niet dan is er iets met de IP-Stack van de netwerkkaart. Zorg dat de TCP/IP service werkt en is gekoppeld aan de netwerkaart.
  • In plaats van [b:4c49ab91f0] ipconfig [/b:4c49ab91f0] zou je ook kunnen typen [b:4c49ab91f0] ipconfig /all [/b:4c49ab91f0] Dan geeft dat commando meer info. Waaronder dhcp-server dns-servers Lease verkregen -verlopen. Eventueel zou je deze output kunnen vergelijken met die van Ubuntu Linux.
  • hier alles bij elkaar dan.

    @ Chris Kruidenier: pingen naar 1727.0.0.1 lukt dus wel! XP ziet inderdaad wel een netwerk! :-?

    nog een klein mysterie: kijk maar 's rechts onderin.. 'De nieuwste updates kunnen nu automatisch worden gedownload'
    HUH!?? :-?

    [img:5670e705b7]http://xs107.xs.to/xs107/06404/netwerk.PNG.xs.jpg[/img:5670e705b7]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.