Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Netwerkproblemen

gjsevink
15 antwoorden
 • Vandaag een draadloos netwerkje aangelegd en tegen twee problemen opgelopen.
  1. Ik zie wel de map 'Shared documents' op mijn draadloos verbonden laptop, maar ik zie op de laptop niet de map 'Gedeelde documenten' van de pc. Hoe krijg ik dat voor elkaar?
  2. Ik heb mijn printerdriver ook geinstalleerd op de laptop, maar desondanks kan hij geen contact maken met de printer. Via de pc heb ik de printer gedeeld gemaakt. Probleem is dat de printerdriver bij installatie vraagt om een poort. Maar wat moet ik daar invullen?
  Ik gebruik Windows XP.
 • kan je wel beide computers zien bij je netwerk

  lijkt er op dat je netwerk niet goed is
 • Kun je dat toelichten? Hoe en in welk scherm zou ik beide computers moeten zien?
 • bij de verkenner kan dit al

  onder de schijven staat netwerk

  hierna windows netwerken

  hierna je werkgroepnaam

  hierna moeten de computers vermeld staan
 • Als ik de verkenner open, zie ik onder de schijven geen netwerkmappen. Als ik aan de linkerkant klik op 'Mijn netwerklocaties', zie ik onder meer 'Shared docs op Laptop'. Dat is alles. Op de laptop daarentegen, zie ik niet de map 'Gedeelde bestanden' van de pc.
  Kan het ook zijn dat ik een essentiële service heb uitgeschakeld?
 • ik moet even anders zoeken

  hoe heb je het verkrijgen van de ip adressen staan

  heb je soms in je firewall niet de lokale ip adres(sen) vrijgegeven

  ik lees dat van a naar b gaat wel, maar van b naar a niet
 • Ik weet niet of ik het helemaal begrijp, maar als ik kijk naar de eigenschappen van de Windows firewall (een andere heb ik niet), zie ik op het tabblad 'Uitzonderingen' (op de pc) alles aangevinkt, behalve 'Extern bureaublad'. Op tabblad 'Geavanceerd' staat 'LAN-verbinding' aangevinkt. Een mogelijkheid om IP-adressen op te geven, heb ik nog niet ontdekt.
 • hoe wordt de ip adressen verkregen
 • Ik ben bang dat je meer kennis veronderstelt dan ik bezit :oops: . Waar moet ik naar kijken om je vraag te kunnen beantwoorden?
 • heb je in je router ooit instellingen veranderd

  zo nee, hebben we 1 probleem opgelost. hierdoor wordt de ip adressen via dhcp verkregen, dus ook de instellingen van gateway en dns servers

  ik wil dit even ankijken

  ga naar uitvoeren

  geef hier cmd of command

  in het venster dat dan opend ipconfig /all

  copieer wat wordt gevonden in een volgende bericht

  van beide machines
 • Hoi, ik zit op dit moment niet achter een van beide computers en kan dus niet kijken, maar weet wel dat ik ergens dhcp heb ingesteld.
 • je kan het betreffende scherm weer sluiten met exit

  een extra vraag heb je de wizzard netwerk voor thuis of klein bedrijf gedraaid
 • De pc geeft op het commando ipconfig:
  Verbindingsspec. DNS-achtervoegsel: GRONI1.GR.HOME.NL
  IP-adres: 192.168.1.100
  Subnetmasker: 255.255.255.0
  Standaardgateway: 192.168.1.1

  De laptop geeft precies dezelfde antwoorden, maar voegt toe:
  'Media disconnected'

  Dat zou de verklaring kunnen zijn.

  Als ik op de laptop de netwerkwizard doorloop, krijg ik de mededeling dat de Fast Ethernet Adapter niet is aangesloten. De wizard voor een draadloos netwerk is al voltooid.
  Als ik de mogelijkheid om niet aangesloten adapters te negeren aanvink, kan ik de wizard voltooien, maar verschijnt een rood kruis in de icoon van de LAN in het systeemvak. Onder eigenschappen van de Ethernet Adapter staat dat het apparaat correct werkt en is ingeschakeld.
  Onder het tabblad 'Advanced' heb ik een vinkje gezet bij 'Allow other network users to connect through this computer's internet comnnection', maar daarmee wordt de LAN-verbinding niet hersteld. :x Het lijkt wel alsof hij met een kabel wil worden verbonden, maar dat wil ik juist niet…
 • ha daar hebben we een fout

  je kan niet met 2 dezelfde namen (hier vermoed ik 3) in 1 netwerk zitten

  wel de netwerkgroep moet de zelfde naam hebben maar niet de computers zelf

  ik vermoed dat de router ook zo heet. kan je beter de laptop en de pc iets meer aangeven van laptop en thuispc

  kijk dan eens wat ipconfig nu aangeeft
 • Ik ben bang dat het probleem niet daar zit. Als ik op de pc de wizard 'Thuisnetwerk instellen' gebruik, dan doorloopt hij de procedure probleemloos. Als computernaam moet ik een CC-nummer opgeven dat ik van @Home heb gekregen. Op de laptop lukt dat niet omdat ik daar stuit op de mededeling 'The wizard found disconnected hardware'.

  In het lijstje eronder staat alleen de Fast Ethernet adapter, die inderdaad niet is aangesloten. Zou daar niet ook de draadloze adapter moeten staan? Die is aanwezig en werkt ook, want ik kan met de laptop wel internetten.

  Onder 'System properties', tabblad 'Hardware', 'Device manager', vind ik behalve de Fast Ethernet Adapter wel de Wireless LAN Network Adapter. Onder de eigenschappen lijkt alles in orde (aangesloten, correct werkend, etc.)

  De computernaam van de laptop is GATEWAY_Y. Als ik klik op 'Change', en vervolgens op 'More', dan blijkt dat er niets is ingevuld onder 'Primary DNS suffix of this computer'. Klopt dat?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.