Vraag & Antwoord

OS Windows

Website blokkeren in IE

Anoniem
stee0036
4 antwoorden
 • Mijn zusje moet wel eens achter de computer werken voor school. Vaak is ze dan afgeleid en gaat ze gewoon MSN'en. Nu heb ik MSN Messenger en Windows Messenger al kunnen blokkeren met ZoneAlarm, maar ik weet niet hoe ik de online messenger www.e-buddy.com kan blokkeren. Moet ik dan aan de slag gaan met de hosts file? Of kan ik daar een programmaatje voor gebruiken. Het gaat dus om Internet Explorer, het IP-adres van de website is 193.238.160.62.

  Mijn zusje is verder een redelijke leek op het gebied van computers, dus waterdichte oplossingen met encrypties en weet-ik-het-wat is niet per direct nodig. :wink:
 • Ik zou inderdaad ook aan de hosts file denken.
  Die kun je handmatig aanpassen, of je kunt het doen met iets als Hostsman.
 • Ik kom er niet helemaal uit, ik weet nl. niet hoe ik een entry moet toevoegen aan de hosts-file. Ik heb het wel geprobeerd, door bij het veld IP het IP-adres van de site in te voeren(die van de startpost) en bij het veld Host de url(www.e-buddy.com). Toch kan ik via IE nog steeds de site bezoeken.

  Overigens werkt het blokkeren van MSN Messenger en Windows Messenger niet via ZoneAlarm. Ik wil nl. 1 account voor te MSN'en en 1 account voor schoolwerk(ik werk met Win XP). Als ik zeg dat ZoneAlarm onder de schoolaccount MSN en Windows Messenger moet blokkeren, blokkeert hij de programma's voor alle accounts op de pc. Hoe omzeil ik dit?
 • [quote:2e845cfa40="tomtom137"]Ik kom er niet helemaal uit, ik weet nl. niet hoe ik een entry moet toevoegen aan de hosts-file. Ik heb het wel geprobeerd, door bij het veld IP het IP-adres van de site in te voeren(die van de startpost) en bij het veld Host de url(www.e-buddy.com). Toch kan ik via IE nog steeds de site bezoeken.[/quote:2e845cfa40]

  Het IP-adres van de betreffende site heb je niet nodig.
  De entry in je hostfile komt er zo uit te zien:

  127.0.0.1 www.e-buddy.com

  Evt. voeg je ook nog toe:

  127.0.0.1 e-buddy.com

  (dus zonder www ervoor. Doe je het via Hostsman, dan geeft dat programma je de optie om in 1 stap deze 2 entries aan te maken).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.