Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Administrator

Anoniem
Rosturp
5 antwoorden
 • Ik heb een XP Pro maschien staan welke alleen de gebruikersaccount (alle rechten) laat zien bij overschakelen / afmelden.
  Bij een start in veilige modus komt die Administrator account pas in beeld.
  Ook een Ctlr+Alt+Del in het welkomsscherm geeft geen uitsluitsel.
  De volgende tekst vond ik in de help, maar ik heb geen flauw idee wat ik ermee kan. (Die instelling aan/uit kan ik niet vinden).
  Wie…..??

  [i:72189e123c]Accounts: status van de Administrator-accountComputerconfiguratie\Windows-instellingen\Beveiligingsinstellingen\Lokaal beleid\Beveiligingsopties

  Beschrijving
  Hiermee bepaalt u of de account Administrator onder normale omstandigheden is ingeschakeld of uitgeschakeld. Als de computer in de veilige modus is gestart, is de account Administrator altijd ingeschakeld, ongeacht of deze instelling is in- of uitgeschakeld.

  Standaardinstelling: Ingeschakeld.[/i:72189e123c]
 • En wat is nu precies je vraag?

  Als je een inlogvenster wil zien die je ook in veilige modus wil zien, heb je aan 1 keer ctrl-alt-del in het welkomscherm niet genoeg. Doe het maar eens twee keer achter elkaar en je hebt een 'normaal' inlogvenster waar je zelf een gebruikersnaam en wachtwoord in moet vullen…
 • Meer een constatering:
  Ik kan niet (zoals ik had verwacht) even vlot overschakelen naar "de" Administrator account. Ik moet mezelf afmelden, krijg dan een venster met gebruiker en evt. wachtwoord gegevens. Als ik daar "Administrator" invoer, ga ik naar de Admin. account……..
  Hierna kan ik naar hartelust switchen tussen "mijn" account en de Administrator account, Na een herstart is vervolgens weer uitsluitend mijn eigen account beschikbaar.
 • Dit is min of meer gedaan met beveiliging in het achterhoofd. Het gaat er hier dus om dat het administrator account niet zo maar toegankelijk is voor iedere gebruiker van het systeem. Veel mensen weten niet eens dat er een administrator account bestaat…
 • Je hebt gelijk en ik snap nou ook de logica ervan…!
  (Waar is overigens de reactie met "foute" link van Gerben gebleven? Foutje?)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.