Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

IRQL_NOT_LESS_OREQUAL

wielag
6 antwoorden
 • Terug van vakantie startte mijn PC (Medion 2003, Windows XP, HP Officejet verder geen bijzonders) spontaan opnieuw op. Niet 1 keer, nee soms wel 3 of 4 keer. Foutenrapport doorgestuurd en antwoord gekregen dat het een fout apparaatstuurprogramma betrof waarvoor nog geen oplossing was. Maar ik had helemaal niets veranderd.
  Elke dag later start de machine vaker spontaan op voordat die eindelijk weer 'werkt'. Dan gaat het de hele dag verder goed. Ik kreeg vanochtend deze foutmelding (zie onderwerp) met de volgende codes waarbij er een nulletje meer of minder kan hebben gestaan.
  0X000000A(0X00040054, 0X00000001C,0X00000001, 0X804E1630

  Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en vooral hoe het te verhelpen is? Enige wat ik nog kan melden is dat de geluidsboxen kraken als ik aan de volumeknop op de boxen draai (dus niet de volume-knop op scherm) en dat MS Outlook fouten aangeeft na een herstart.

  Ik ben jullie eeuwig dankbaar voor dé oplossing.

  Met hartelijke groet,

  Willemijn
 • misschien te voor de hand liggend.. maar heb je al een system restore uitgevoerd? Je kunt ook zien of de pc aan is geweest terwijl je weg was, aangezien -als het goed is- je pc elke dag als ie opstart (ik denk iig 1x per dag dan) een system restore datum aanmaakt.
 • Ja systeemherstel heb ik gedaan. Tot voor de datum van de vakantie. Niemand is in huis geweest in onze vakantieperiode en de pc is ook in werkelijkheid niet aangeweest (beveiligd). Dit is dus helaas niet de oplossing. Ik hoop dat er nog wat andere meedenkers komen.
 • ga eens naar Start -> uitvoeren
  Daar intikken: cmd
  en druk op enter..
  zegt dan dat ie een scandisk zal uitvoeren bij volgende start.. zeg gewoon ja. (of Y).
  En herstart de machine. Hij zal dan de schijf nakijken…

  Kijk dan of je nog problemen heb(dat kan natuurlijk altijd.. zeker bijwindows.. :-) ), maar misschien repareert ie outlook op die manier.

  Wat outlook betreft.. heb je ook de mogelijkheidom de folders te comprimeren? (dat kan bij outlook express.. zal bij outlook ook wel kunnen). Ga naar Bestand -> Folders (of Mappen) en daar zou onderaan iets kunnen staan als Comprimeer alle mappen.
 • My penny.
  Tijdens de vakantieperiode ook geheel spanningsloos geweest?
  Misschien dan batterij op moederbord brak.[quote:f7996cea30="wielag"][size=9:f7996cea30]de geluidsboxen kraken als ik aan de volumeknop op de boxen draai (dus niet de volume-knop op scherm)[/size:f7996cea30][/quote:f7996cea30]Duidt bij mijn weten op een slechte potmeter (vervuild / versleten / geoxideerd)
  Misschien ook andere aansluitingen (moederbord) geoxideerd.
  Misschien is in de vakantieperiode de ruimte wel heel vochtig geweest.
 • Iedereen die gereageerd heeft van harte bedankt. Toch heeft niets van de adviezen geholpen. Ik heb cmd en alles wat daarbij hoort uitgevoerd. Dat de geluidsboxjes een beetje kraken bij het harder/zachter zetten van het geluid, ach daar kan ik wel mee leven. Dan maar een beetje brak. Dat er bij de eerste keer opstarten meldingen komen van: 'Windows heeft uw systeem gerepareerd van een ernstige fout' (of iets wat er op lijkt) en dat de PC daarna nog een keer of drie spontaan opstart, dat is wel erg vervelend. Dé oplossing dus nog steeds niet gevonden. Batterij vervangen maar ook dat heeft niet geleid tot de oplossing.
  Denken jullie ajb nog even verder mee? Dank alvast,

  Willemijn

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.