Vraag & Antwoord

OS Windows

Win XP pro kan niet meer naar Administrator account wisselen

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Beste forum lezer,

  voor mijn schoonvader zou ik kijken hoe zijn windows machine "(win xp pro) op zou kunnen starten, zonder dat een gebruikersaccount geselecteerd hoeft te worden (automatisch aanmelden).

  Al google-end kwam ik de volgende tip tegen:

  "In een dergelijke situatie maak je één gebruikersaccount aan met beperkte rechten. Vervolgens in Start / Uitvoeren control userpasswords2 intikken en op enter te drukken. Daarna vink je "Gebruikers moeten een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om deze computer te gebruiken" uit. Windows stelt je tot slot de vraag met welke account ( gebruikersnaam en het bijbehorende wachtwoord) er vanaf de volgende opstart automatisch bij het systeem moet worden aangemeld. Je kiest de zojuist aangemaakte account."

  Dus ik heb een nieuwe account van type administrator aangemaakt en zijn bestaande account gewijzigd naar type "gebruiker met beperkte rechten". Met commando "userpasswords2" kwam ik echter niet verder aangezien er om een wachtwoord voor de administrator wordt gevraagd. Echter ik heb bij aanmaken van het nieuwe administrator account geen password opgegeven….?

  Enfin, het probleem is nu dat ik op geen enkele manier zijn gebruiker terug kan zetten naar een Administator account. Ook kan ik op geen enkele manier inloggen met de nieuw aangemaakte administrator account, ik kan me met deze gebruiker namelijk nergens aanmelden. Ook opstarten in veilige modus helpt niet :(

  Iemand een idee hoe ik dit kan oplossen zonder windows opnieuw te hoeven installeren?

  Alvast bedankt!!
 • Volgens mij kun je met TweakUI instellen dat het Administrator account getoont moet worden; probeer dat es.
 • In tweak zit een auto login functie - handig!
 • Bedankt voor de antwoorden! Ik ga ermee aan de slag.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.