Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nieuwe hardware

lion
6 antwoorden
 • Misschien voor sommigen (de meesten?) een oerdomme vraag, maar ik heb zelden met hardware te maken:

  - Sluit randapparatuur aan en Windows (XP) komt onmiddelijk met "nieuwe hardware gevonden", meldt naam en type en installeert vervolgens z'n eigen stuurprogr.

  Is het te voorkomen dat-ie (direct) z'n eigen driver installeert, zo ja: hoe?
  Ik had dit recentelijk met een (parallele) printer. Het kost dan extra tjid om de boel "achteraf" aan te passen, ofwel merkdriver installeren.

  - Als ik dit randapparaat, b.v. die printer, fysiek loskoppel, een Windows sessie uitvoer en later (PC uit) die printer (dezelfde) weer aansluit en Windows start, komt-ie dan opnieuw met "nieuwe hardware gevonden"?

  Ik kan dit uiteraard uitproberen, maar ik heb liever vooraf wat tekst en uitleg……
 • Helaas, ook ik worstel steeds met het eigenwijze gedrag van Windows. Plug en play hardware automatisch installeren is vaak erg makkelijk en nuttig, maar soms ongewenst. Een vraag of je dat wel wilt zou op zijn plaats zijn!
  Ondanks dat je heel erg veel zelf kunt instellen, blijven er altijd dingen, die voor je worden gedaan en welk je helemaal niet wilt.
  Als Windows komt met die "New hardware found…." enz. dan kun je, als hij verder gaat, vaak de cancel knop indrukken, zodat de installatie stopt.
  Ik weet niet of er een andere manier is. We moeten leren leven met Windows, het wordt je door de strot geduwd. In Windows kun je nog een heleboel zelf regelen, maar als je naar het Apple OS gaat, daar ontbreekt zelfs een DEL key op het (laptop) keyboard, afgezien van wat je allemaal niet kunt. Daar kan ik wel een zwartboek over schrijven.
  perloc
 • Het zou aanzienlijk zinvoller zijn als 't systeem die hardware detecteert, maar hierna vraagt wat de gebruiker wil: standaard Win driver of andere software…….. Uiterst merkwaardig dat dat niet in te stellen is…….!
  Maar dat was eigenlijk een antwoord op mijn eerste vraag.
  Hoe zit 't met het 2e? Meldt Windows iedere keer hardware (printer b.v.) die-ie al een andere keer ontdekt heeft……?
 • Vermoedelijk is de driver niet goed geinstalleerd.
  Controleer met start/configuratiescherm/systeem/apparaatbeheer of je printer wel goed staat.
 • [quote:f2f3a43543="Prin0096"]Vermoedelijk is de driver niet goed geinstalleerd.
  Controleer met start/configuratiescherm/systeem/apparaatbeheer of je printer wel goed staat.[/quote:f2f3a43543]

  ???
  Die driver is perfect geïnstalleerd! Geen enkel probleem!
  Ik vroeg me alleen af wat Windows zou doen als ik de printer fysiek afkoppel, de PC herstart, de PC vervolgens uitzet, die printer weer aansluit en het systeem weer start………
  Meldt Windows dan weer dat er "nieuwe hardware" is gevonden? Of is-ie toch nog zo slim om te weten dat diezelfde printer al eerder aangesloten is geweest?
 • Normaal houdt Windows deze info vast.
  Want afkoppelen heeft hetzelfde effect als de printer uitzetten met de aan/uit schakelaar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.