Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

JPEG images openen met een zelf te kiezen programma?

perloc
20 antwoorden
 • Win2000
  In Control Panel zou je met "Folder Options" moeten kunnen aanwijzen welk programma een file met een bepaalde extentie moet openen. Dat doet ie voor de meeste extentie's, althans de paar die ik heb geprobeerd, maar met de extentie JPEG weigert hij dat te doen. Als ik die aanklik in het rijtje en ik klik op de knop "Change" en geeft de folder en file via "Other" op, dan wordt die niet aangepast, maar springt naar "Quickpicture Application". Ik kan hem wel veranderen met een van de voorgekauwde "File Types" maar niet met een die ik via "Other" heb gekozen. Weet iemand de oplossing?

  Als ik een image met extentie JPG aanklik krijg ik een venster welk verteld dat hij "Program.exe" niet kan vinden. Verder zegt hij dat "This program is needed for opening files of type 'JPEG image'" en dan verder een hokje waar je de locatie van "program.exe' kunt aangeven.
  Ik kan noch op Win2000, noch op WinXP het programma "program.exe" vinden.

  perloc
 • Ik weet niet helemaal zeker of dit wel werkt, maar als ik het mij goed herriner kon je in 98 als je shift rechter muis klik op een geselecteerd bestand deedt, dan kreeg je de open with (ofzo) optie in het rijtje, en dan kon je een aplicatie kiezen en die dan ook als standaard instellen. Weet dus niet of dat in 2000 ook zo kan…
 • met welk prograama wil je die JPEG dan laten openen?
  en staat dat op je pc
 • raar probleem, maar hier toch iets van een verklaring:
  Hoe het is gebeurd weet ik niet maar ik weet wel dat je inderdaad een melding met program.exe krijgt omdat er een koppeling was met een bestand in een van de submappen van ' Program Files'. Zoals je ziet staat er een spatie in de program files naam en dat kan windows alleen aan als je er aanhalingstekens om de hele bestandsnaam heen zet dus

  'c:\program files\borland\delphi6\bindelphi32.exe' kan wel maar

  c:\program files\borland\delphi6\bindelphi32.exe kan niet. Windows ziet dan alles wat na die spatie komt als parameters voor dat bestand.

  ook ms support zoekt een oplossing in de bestandstypen van mapopties:
  http://support.microsoft.com/kb/q191219/
 • Drewster: Dat zou inderdaad moeten kunnen, als je rechtsklikt op de file kun je kiezen met "Open with" en aanwijzen waarmee je het wilt openen, maar als het programma niet in het rijtje staat en je kiest met "Other" (program) en browse ernaar toe, dan doet ie het niet. Dat gaat zowel in Win2000 alswel in WinXP. Bijdeweg, heel af en toe doet hij het wel.

  katrien: het doet er niet zoveel toe met welke progranna ik het wil openen, maar dat wil ik best wel vertellen hoor! Ik wil images met extentie BMP en JPG en JPEG laten openen met PSIMAGE.EXE en die staat wel degelijk op mijn computer. Als PSIMAGE start en en ik zoek een plaatje met een van de drie extentie's dan wordt dat keurig geopend. Maar ik kan het niet default zetten in Control panel: Folder Options.

  derkdejong: ik ben het niet die de folder string intypt maar ik kies die via een browse optie. Dus dat zou goed moeten gaan.
  Verder heb ik die URL geopend, die je me hebt gegeven. Noch in Win2000, noch in WinXP kan ik de EDIT knop vinden die ik moet klikken om iets te veranderen. Buiten dat, het is een verwijzing naar Internet Explorer, dus ik zie niet zo goed wat dat er mee heeft te maken.

  MVG perloc
  P.s. Niet alleen Win2000 wil de verwijzing niet accepeteren, maar ook WinXP wil dat niet.
 • My penny.
  Is PSIMAGE.EXE een los uitvoerbaar bestand of een programma.
  Het laatste…. deïnstalleren en na herstart weer installeren.

  Changing my default program to view JPEGs

  Right click "open with" not working
 • Anders eens kijken op "Open With - Not Working or Listed" bij http://www.kellys-korner-xp.com/xp_abc.htm
 • > maar ik kies die via een browse optie. Dus dat zou goed moeten gaan. <
  dat gaat dus bij jou niet goed. wat ik probeerde aan te geven is dat vercshillende bronnen zeggen dat je toch in de bestandstypen-toewijzing een oplossing moet vinden.
  dat je in 2 os´sen in mapopties niet zou kunnen kiezen voor bewerken/edit is een vreemde zaak. die os´sen draaien op dezelfde machine?
 • Rosturp: Psimage is inderdaad een los programma en behoeft niet te worden geinstalleerd. Het is onderdeel van de het Logitch Scanner installatie programma welk echter uitsluitend onder Win98 en (WinME, dit is een veronderstelling) draait. Maar het is een erg makkelijk en fijn programma om te gebruiken.
  De computer waar ik images op wil bekijken heeft Win2000 en die heeft niet standaard zo'n mooi programma om plaatjes te bekijken als WinXP.

  passer: ik zal dat alfabeth eens uitspellen.

  derkdejong: nee de OSsen draaien op verschillende computers.
  De computer waar men de plaatjes op wil bekijken heeft default Win2000, maar heeft ook Win98 en WinXP aan boord die via BootMagic zijn te selecteren. WinXP starten is geen optie want dan is de partitie met de plaatjes "Hidden".

  MVG perloc
 • PSIMAGE - PostScript IMAGE .
  daar mee kan je toch geen jpeg mee openen
 • [quote:b222dfd929]PSIMAGE - PostScript IMAGE [/quote:b222dfd929]Dat is maar een veronderstelling! Je kan er wel degelijk JPEG mee opnenen en behalve dat, TIFF, PCX, TARGA, PNG en BPM!
  Daarmee maakt het ook nog een heel gemakkelijk programma om van de ene extentie naar de andere te transformeren.

  Ondertussen zit ik er nog steeds mee….
  perloc
 • [quote:68cdd8f29e]PSIMAGE - PostScript IMAGE [/quote:68cdd8f29e]Dat is maar een veronderstelling! Je kan er wel degelijk JPEG mee opnenen en behalve dat, TIFF, PCX, TARGA, PNG en BPM!
  Daarmee maakt het ook nog een heel gemakkelijk programma om van de ene extentie naar de andere te transformeren.

  Ondertussen zit ik er nog steeds mee….
  perloc
 • deze discussie is flink aan het verwateren; sinds je opening is er nog weinig gebeurd.
  je hebt het daar over mapopties en het instellen van jpeg.
  verderop over jpg (da´s ook meestal de extensie).
  zit daar een vergissing?
  en voorts: waarom vasthouden aan dat psimage (ken het niet niet) als je daarmee niet voor elkaar krijgt wat op elke pc geen probleem is?
 • jpg en jpeg zijn volgens mij hetzelfde. Wie het beter weet mag het zeggen. jpg wordt vaak als jpeg aangeduidt, onderandere in folder options, maar als extentie aan een plaatje wordt het afgekort tot .JPG

  Nou, mijn probleem is dat ik met Win2000 geen behoorlijk progamma (meer) heb om plaatjes met een van de extentie's te openen. Als ik een plaatje met de ext .jpg wil openen verschijnt er een venster met de mededeling "Windows cannot find Program.exe. This program is needed for opening files of type 'JPG File'"
  En dan "Location of Program.exe:" met een venstertje om de drive/folder in te typen. Nogmaals, ik heb "Program.exe" noch op de Win2000 PC, noch op mijn WinXP laptop kunnen vinden.
  Wat denk je, zoeken op Internet?
  Ik zal aan Psimage.exe moeten vasthouden zolang windows mij geen -op zijn minst- gelijkwaardig alternatief biedt.

  dus vandaar…..
  MVG perloc
 • ik heb dacht ik uitgelegd dat program.exe niet bestaat, maar dat het een verbastering is die op kan treden bij misgelopen installaties van het pad dat begint met program files.
  ik stuur je een pb met een link om een progje op te halen, oud al, maar werkt nog steeds perfect en snel.
  als het daarmee niet lukt (dat zou echt de allereerste keer voor mij zijn) helpt denk ik alleen nog een echte herinstalatie.
 • derkdejong: dank voor je antwoord, maar de link die je had gegeven leidt naar een site van Microsoft waar ik niet verder mee kwam.
  Als ik het rijtje van de "solution" volg krijg ik op een gegeven moment:
  [quote:011cd4dfa0]3. Click the File Types tab, click URL:HyperText Transfer Protocol in the Registered File Types box, and then click Edit. [/quote:011cd4dfa0] Dat "Edit" komt niet voor in Win2000 op die plaats, noch in WindowsXP!! Dus dat brengt me niet verder. Iets dergelijks heb ik je geantwoord.
  Ik zal je berichtje ophalen en kijken of dat soelaas biedt. Kom in ieder geval terug om het resultaat mee te delen.
  De PC met Win2000 is van mijn zoon (7 jaar) en is momenteel bezet!
  MVG perloc
 • derkdejong: ik was in de veronderstelling dat vuepro een oplossing zou geven voor mijn probleem maar het blijkt een programma te zijn om plaatjes te kijken. Daar zat ik eigenlijk niet op te wachten, want wat ik met vuepro kan openen dat kan ik ook met mijn programma Psimage openen. Wat ik wil is dat, als ik een plaatjes aanklik met een van de extentie's JP(E)G, BMP of PCX, dat dan automatisch Psimage opent en het plaatje laat zien. Daarvoor moet ik Psimage aanmelden in "Folder Options" en dat lukt me niet.

  MVG perloc
 • kennelijk is dat binnenhalen toch gelukt….
  je wilde een plaatjeskijker die het doet, je krijgt er een en nou wil je weer niet: wordt een beetje lastig.
  lukt het ook niet om de instellingen die je met vuepro in de lijst bestandstypen definieert om te zetten naar dat psimage??
 • even een kickje, want ik vermoed toch dat meerdere forummers zich afvragen hoe dit afliep…
 • [quote:014331dfb5="perloc"]
  Als ik een image met extentie JPG aanklik krijg ik een venster welk verteld dat hij "Program.exe" niet kan vinden.
  Ik kan noch op Win2000, noch op WinXP het programma "program.exe" vinden.perloc[/quote:014331dfb5]
  Kan je in het register program.exe wel vinden?
  Als je dat verandert in PSIMAGE.EXE dan is de kans er dat hij het wel doet.

  Jack Marotick

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.