Vraag & Antwoord

OS Windows

MS Vista slechts voor 1 PC setup?

Anoniem
tinus89
9 antwoorden
 • Volgens het volgende artikel is MS Vista slechts te gebruiken voor 1 andere PC setup. I.a.w. als je je PC upgrade, mag dat maar 1 !!! keer, bij de tweede moet je ook MS Vista opnieuw kopen.  [quote:1172bb0bda]
  Think you can transfer that retail license to any machine you want? Think again. In Section 2, "Installation and Use Rights," the text reads:

  Before you use the software under a license, you must assign that license to one device (physical hardware system). That device is the "licensed device."

  Sections 15 and 16, "Reassign to Another Device," and "Transfer to a Third Party," are new. You can go read the exact terms for yourself. The sort version is that you may "reassign the license to another device one time" or "make a one time transfer of the software, and this agreement, directly to a third party." [emphasis added] [/quote:1172bb0bda]


  Source; http://blogs.zdnet.com/Bott/?p=156


  [quote:1172bb0bda]
  I looked at the license agreement for Windows XP Professional (PDF) for comparison's sake. The difference is … interesting. Section 1, "Grant of License," says, "You may install, use, access, display and run one copy of the Product on a single computer, such as a workstation, terminal or other device ("Workstation Computer";). [/quote:1172bb0bda]


  Ik hoop toch echt dat ik het op de een of andere manier verkeerd begrijp. Op deze manier koopt toch niemand Vista… :-?
 • Zie http://tweakers.net/nieuws/44784/Microsoft-scherpt-Vista-licentie-aan.html
 • IDD. Een soort opgepoetste versie van een OEM.

  Maar goed, dat gezeik met XP ging ook al iets tever, en toch werd het geslikt. Ik neem aan dat MS denkt dat dit stapje extra ook wel geslikt zal worden.

  Maar goed, aangezien ik toch regelmatig hardware vervang blijf ik voorlopig lekker XP raaien. Vista voegt voorlopig toch amper wat toe dat XP niet heeft en voordat de ergste bugs zijn weggepoest zijn we toch al een tijdje verder.

  Stiekum hoop ik toch dat MS zwaar op z'n plaat gaat met deze al te beperkende regeltjes. Heb ooit Linux geprobeerd, werkte als een zonnetje, maar het gebrek aan software (originale software die ik had, games, etc) maakte dat ik Linux alleen gebruikte als alternatief en als vangnet (als XP weer eens problemen gaf kon ik dat fixen met Linux).
 • Weer werk voor europese commisie, kunnen ze die poenscheppers van Bill eens grondig onder de loep nemen.

  Immers een bedrijf maakt zelf de wetten niet, en gebruikers klikken maar al te vaak op " Ik accepteer de gebruikersvoorwaarden".

  http://tweakers.net/nieuws/44784/Microsoft-scherpt-Vista-licentie-aan.html

  http://tweakers.net/nieuws/44789/Microsoft-haalt-bakzeil:-Vista-wordt-aangepast.html
 • [quote:fa0f6f4d7b="Pceetje"]Weer werk voor europese commisie, kunnen ze die poenscheppers van Bill eens grondig onder de loep nemen.

  Immers een bedrijf maakt zelf de wetten niet, en gebruikers klikken maar al te vaak op " Ik accepteer de gebruikersvoorwaarden".

  http://tweakers.net/nieuws/44784/Microsoft-scherpt-Vista-licentie-aan.html

  http://tweakers.net/nieuws/44789/Microsoft-haalt-bakzeil:-Vista-wordt-aangepast.html[/quote:fa0f6f4d7b]
  Nou ik hoop dat ze wat kunnen vinden. Vooral op gebied van "maar voor 1 upgrade te gebruiken"
 • Update: http://tweakers.net/nieuws/44806/Vista-licentie-verschilt-minder-van-XP-dan-aangenomen.html
 • Het staat er toch echt:[quote:aba2dcd26f]In de Vista-EULA is nu duidelijker vermeld dat een licentie eenmalig naar een ander systeem overgezet mag worden.[/quote:aba2dcd26f]En "ander systeem" betekend in dit geval: een nieuwe (andere) harde schijf. Zal mij benieuwen of M$ actief gaat beletten om meer dan eens op een ander systeem te installeren. Als dat zo is, voorspel ik dat Vista in eerste instantie wijd verspreid zal worden, waarna (als de eerste gebruikers merken dat een tweede systeemupgrade gewoon niet geslikt wordt door M$) het als een nachtkaars uitgaat en iedereen terug gaat naar XP.
 • [quote:49e841a7fb]'Vista-licentie verschilt minder van XP dan aangenomen'
  Door Yoeri Lauwers - maandag 16 oktober 2006 10:44 - Bron: Winsupersite - Submitter: DeAap - Views: 5.985 - Permalink
  Het bericht dat de licentieovereenkomst voor Windows Vista fors aangescherpt zouden worden, berust op een misverstand, zo weet Paul Thurrot van Winsupersite. Bronnen bij Microsoft zouden hem verteld hebben dat de vernieuwde EULA vooral een verduidelijking van de bestaande Windows XP-licentie inhoudt, omdat over die laatste heel wat twijfels zijn. Meldingen als zou men een Vista-systeem niet meer mogen upgraden of een Vista-licentie niet voor een nieuw systeem mogen gebruiken, zijn volgens hem uit de lucht gegrepen. Zo wil men met de nieuwe EULA duidelijker stellen dat OEM-licenties gebonden zijn aan de hardware waarbij ze aangeschaft werden, wat voorheen ook al het geval was. In de oude licentieovereenkomst stond echter 'You may move [Windows XP] to a different Workstation Computer. After the transfer, you must completely remove [Windows XP] from the former Workstation Computer' wat lijkt te impliceren dat het overzetten van een installatie niet aan grenzen gebonden is. In de Vista-EULA is nu duidelijker vermeld dat een licentie eenmalig naar een ander systeem overgezet mag worden.

  Een ander discussiepunt was ontstaan rond de mogelijkheden om Vista in een virtuele omgeving te installeren. Het is voor het eerst dat Microsoft virtualisatiemogelijkheden beschrijft in een EULA en daarin stelt het bedrijf dat alleen Vista Business en Vista Ultimate in een virtuele omgeving gebruikt mogen worden. Een licentie is daarnaast slechts voor één installatie, al dan niet virtueel, geldig, zodat het niet toegestaan is Windows Vista met één licentie in zowel een virtuele omgeving als op een fysiek systeem te gebruiken. Microsoft beredeneert dat momenteel vooral bedrijven, die Vista Business gaan gebruiken, en tweakers, die vooral met Vista Ultimate aan de slag zullen gaan, van virtualisatie gebruikmaken. Er is overigens één uitzondering: Windows Vista Enterprise, die alleen voor volumelicentiegebruikers beschikbaar zal zijn, kan met één licentiesleutel echter terzelfdertijd op één fysiek systeem en vier virtuele machines gebruikt worden.[/quote:49e841a7fb]


  Bron:http://tweakers.net/nieuws/44806/Vista-licentie-verschilt-minder-van-XP-dan-aangenomen.html
 • Die link gaf JBS ook…. :roll: Eérst lezen, dán quoten :P

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.