Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

partities formatteren

Anoniem
None
7 antwoorden
 • Hallo,

  Ik heb net een aantal verschillende partities gemaakt. Nu wil ik om een bepaalde goede reden de partitie waar nu windows opstaat (nog maar 19 GB groot, de andere 250 GB is verdeeld) formatteren, alleen doet hij het niet als ik rechts klik op die partitie en dan op format klik, ook lukt het niet via opdrachtprompt > format c:.
  Moet ik nou de windows xp cd in het schijfstation stoppen en dan opnieuw opstarten, van cd starten en dan hele partitie C: verdwijderen? hierover twijfel ik namelijk, omdat ik kan zien dat C: nog maar 19 GB groot is, terwijl de installatie cd 134 GB aangeeft? Ik ben bang dat als ik nu formateer de andere partities kwijt ben.

  Weet iemand dit?

  groetjes
 • Je moet inderdaad vanaf de CD formatteren, vanuit Windows zelf lukt dat inderdaad niet.

  Als je opstart en kiest voor een installatie OVER je oude Windows heen (hij zal vragen 'weet u zeker dat u uw huidige installatie wilt overschrijven, alle data zullen verloren gaan?') dan wordt er niets aan de grootte van de Windowspartitie veranderd.

  Hoe het zit met die 134 Gig die aangegeven wordt voor je partitie kan ik niet beoordelen. Kijk eens in schijfbeheer hoe de grootte v.d. partities erbij staat. Ga er maar vanuit dat dat klopt.

  Als je nu nog partitiegroottes zou willen wijzigen moeten ze er allemaal af.
 • [quote:e8747b86ca="remco p"]maar 19 GB groot is, terwijl de installatie cd 134 GB aangeeft[/quote:e8747b86ca] Zou het kunnen dat je Windows XP installatie cd zonder Service Pack is? Dan is wellicht die 134 GB zoals je Windows XP installatie cd de gehele hardeschijf ziet. Dan zou je Service Pack 2 kunnen slipstreamen met je Windows XP installatie cd via nlite.

  Een andere manier om een partitie te formatteren is, via een commerciële applicatie zoals Partition Magic. Of via Partitie Expert 10, die tegenwoordig wordt meegeleverd bij Acronis director suite 10.
 • het zit zo:

  Ik heb een illegale versie van XP professional met sp 1 op installatie cd. D(gekregen van iemand die die vaker heeft gebrand en iedere cd deed het) ik moet SP1 op de instal cd hebben anders herkend hij mijn 300 GB schijf niet. Het probleem dat zich voordeed is dat, wanneer ik sp2 of updates voor windows download, de pc dan telkens opnieuw blijft opstarten. Ik heb nog wel een xp professional liggen maar die is zonder SP1, dus dan herkent hij de 300 gb schijf als een 134 gb schijf.
  1): weet iemand hier een oplossing voor???

  Als oplossing hiertegen zei iemand me: maak partities met partition magic, gooi dan je xp eraf en installeer hem opnieuw met die andere cd (zonder sp1) op 1 van die partities). Hierna zou de 300 gb schijf wel herkent worden, ondanks de installatie cd zonder sp 1
  2): weet iemand of dit werkt?
 • Ik zou even een Legale Windows kopen.
  Daarna krijg je hulp.
 • als hij een legale XP prof. heeft liggen, is er niks aan de hand.

  het gaat om het certificaat van echtheid..
 • Vraag het eens aan degene die je die windows gegeven heeft.
  Copietjes gaan we hier niet ondersteunen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.