Vraag & Antwoord

OS Windows

Beeldscherm driver / stuurprogramma

Anoniem
None
13 antwoorden
 • De situatie:
  Je hebt een officiele beeldschermdriver van de fabrikant voor XP. Het systeem waarschuwt dat "er geen certificaat is afgegeven" en dat "doorgaan" het risico betekent dat er "geen beeld meer zou kunnen zijn". Of woorden van gelijke strekking.
  Er wordt dan ook aangeraden om de install. af te breken. Stel, je gaat toch door en (geringe kans lijkt mij) het gaat toch mis…….

  Uiteraard zal dit wel tot de mogelijkheden behoren. Voor zover ik me kan herinneren kon je dit "vroeger" in Win3.x oplossen door de Win setup te draaien vanaf de DOS prompt……..
  Maar een dergelijke fout zal je toch ook wel onder XP kunnen herstellen en in dat geval weer teruggaan naar de standaard Windows driver??
  Hoe pak je dit aan? In veilige modus de "VGA" optie kiezen, of is alleen "veilige modus" al voldoende?
 • Een heleboel drivers zijn niet getest. Niets aan de hand, gewoon doorgaan. Mocht er toch iets mis gaan, is een reboot denk ik genoeg, maar daar ben ik niet zeker van. Geen ervaring mee. Mischien dat iemand anders dat weet.
 • Die waarschuwing is gekoppeld aan de whql test. En die zegt geen ruk. Een wel geteste driver is niet beter dan een niet geteste of andersom.
 • [quote:52dad91a45="gerben"]Die waarschuwing is gekoppeld aan de whql test. En die zegt geen ruk. Een wel geteste driver is niet beter dan een niet geteste of andersom.[/quote:52dad91a45]

  OK, maar "what if………"?
 • Als je geen beeld meer hebt, start je gewoon op in vga modus, verwijdert de driver, reboot, en installeer je een andere driver.
 • [quote:57cb44be7a="gerben"]Die waarschuwing is gekoppeld aan de whql test. En die zegt geen ruk. Een wel geteste driver is niet beter dan een niet geteste of andersom.[/quote:57cb44be7a]
  Een geteste driver is altijd beter dan een niet geteste.
  Dat zegt niet, dat ongeteste drivers slecht zijn, maar die WHQL test is er niet voor niets.
  Bovendien is WHQL een gecertificeerde driver. Je hebt nl. recht op support als e.e.a. niet werkt!
 • WHQL zegt dat ie even door microsoft besnuffeld is, en dat er een stempeltje op is gezet. Niet meer en niet minder. Support krijg je van Microsoft soweiso niet, als particulier. En wat voor support stel je je dan voor bij een video driver? De suggestie: installeer hem eens opnieuw of probeer een andere?
 • Gerben, dat bevestigt mijn vermoeden…….. Dank…..!

  Maar verder, m.b.t. die driver, raar verhaal:
  Het gaat om een driver voor een Samsung CRT. Gedownload van de website van Samsung en gemaakt voor XP…..
  Dan komt een dergelijke waarschuwing toch wel vreemd over…….!
  Niet getest??????? Ja, mogelijk niet door M$, maar toch wel door de makers…..?????
 • [b:f31af80a7d]lion schreef:[/b:f31af80a7d][quote:f31af80a7d]Niet getest??????? Ja, mogelijk niet door M$[/quote:f31af80a7d]Precies, en die melding komt dan ook van [b:f31af80a7d]M$[/b:f31af80a7d]-Windows en niet van Samsung. Dat is dus wat gerben bedoelt, Samsung heeft die driver blijkbaar niet bij M$ aangeboden ter certificering maar dat hoeft niets te zeggen over de kwaliteit. Samsung zal zelf echt wel geprobeerd hebben of het werkt in XP lijkt me zo…..

  Gr,
  Jim
 • [quote:0222fdab20="gerben"]WHQL zegt dat ie even door microsoft besnuffeld is, en dat er een stempeltje op is gezet. Niet meer en niet minder. [/quote:0222fdab20] Maar dat wil toch niet zeggen dat alle drivers die bij Microsoft worden aangeboden bij de eerste test WHQL goedgekeurd zijn.

  Koen Crijns van Hardwareinfo heeft zo te zien een andere mening.
 • [quote:b335156de3="jolo"][quote:b335156de3="gerben"]WHQL zegt dat ie even door microsoft besnuffeld is, en dat er een stempeltje op is gezet. Niet meer en niet minder. [/quote:b335156de3] Maar dat wil toch niet zeggen dat alle drivers die bij Microsoft worden aangeboden bij de eerste test WHQL goedgekeurd zijn.

  Koen Crijns van Hardwareinfo heeft zo te zien een andere mening.[/quote:b335156de3]
  Ben ik met je eens. Je wilt niet weten, wat er allemaal komt kijken om iets WHQL te certificeren.
 • Hmm, ik heb van whql een heel wat minder hoge pet op. Voor mij is het nog steeds een wassen neus. Daar verandert de mening van koen krijns niets aan. Vooral niet als ie een persbericht vol marketing geblaat klakkeloos overtypt.
 • Iedereen dank voor z'n deel info…..! (Alles was bruikbaar).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.