Vraag & Antwoord

OS Windows

programma verdwijnt plotseling wanneer deze actief is!

4 antwoorden
  • Hallo, Het volgende probleem doet zich voor in Win-XP +SP2: Het komt steeeds vaker voor dat appicaties na opstarten na een paar minuten en soms al na een paar seconden verdwijnen van het beeldscherm (Alle iconen die normaal op het bureaublad staan verdwijnen dan voor enkele seconden om daarna weer te verschijnen en bovendien verdwijnen ook enkele incoontjes in de startbalk die echter niet meer terugkeren maar blijken dus na ctr-alt-del nog wel steeds actief te zijn), dit is zeer irritant wanneer je b.v. een cd/dvd aan het branden bent of wanneer je een dvd e.d. aan het converteren bent., of ook bijvoorbeeld wanneer je een film aan het bekijken bent op je p.c. Heb ook gecontroleerd m.b.v. ctrl-alt-del of daar het programma nog actief is is maar daar staat het ook niet meer in. Windows is al ruim een jaar op deze machine geïnstalleerd en ik zit niet echt te wachten op antwoorden van 'XP opnieuw installeren' e.d. De pc zelf lijkt me prima in orde...verder geen problemen en staat ook 24/24 aan. Tot nog toe kwam dit verschijnsel voor bij programma's als ConvertXToDVD, Subsync en BSplayer...deze laatste verdwijnt veelal als ik een film op de hdd selecteer om hem te bekijken. PC: P4 2,8 GHz; 2048mb Werkgeheugen. Gaarne een oplossing, mijn dank is groot :)
  • Niet direct een oplossing, maar wat je beschrijft, klinkt als een explorer crash. Deze start meestal automatisch opnieuw op. De iconen keren dan inderdaad niet alle terug in de taskbar, maar soms blijven de betrokken programma's nog wel actief. Kun je iets terugvinden in de eventviewer?
  • Nope, daar kan ik niets van terugvinden van wat ik vandaag gedaan heb qua foutmeldingen :( Maar misschien heb ik een oplossing gevonden waar ik aan kan werken: I too have this problem and the solution as of now is to run your folder windows in a separate process (In Windows Explorer, go to Tools-->Folder Options - View Tab --> Check the "Launch folder windows in a separate process" and you should be all set. I wish MS would acknowledge there is a problem with XP SP1 because I have only had this problem since SP1 as have many others, but for now, this is the only true-fix I have found on the Internet.
  • Het probleem is opgelost, heb gedaan zoals hierboven geschreven is en het werkt ...Explorer Crashes zijn vooralsnog verledentijd..in ieder geval ook bedankt Gerben :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.