Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows defrag

lion
7 antwoorden
 • Gezien mijn ervaringen met Win95, 98, ME en XP m.b.t. defragmentatie, heb ik vaker de indruk gekregen dat de visuele informatie soms niet helemaal strookt met de werkelijke situatie.
  [u:ce35ec80cb]Soms[/u:ce35ec80cb] geeft het progje aan dat-ie gereed is, maar zijn er nog steeds "rode lijntjes" zichtbaar (XP). Meerdere keren starten van defrag heeft dan ook geen effect………. Soortgelijke zaken kwam ik in vorige Win versies ook al tegen. Is dit M$ "eigen"…….?
 • [quote:6750f1ec33="lion"]Meerdere keren starten van defrag heeft dan ook geen effect………. [/quote:6750f1ec33]Daarom ook zoeken in het forum op:
  [b:6750f1ec33]Diskeeper
  VoptXP[/b:6750f1ec33]
  Geeft dan ook een link naar [b:6750f1ec33]O&O Defrag[/b:6750f1ec33]
 • XP maakt wel gebruik van het ntfs bestandssysteem, wat anders werkt dan fat32. Het schijnt bijvoorbeeld beter te zijn, aan het einde wat ruimte tussen bestanden te hebben. Sommige bestanden zijn in gebruik, en laten zich niet defragmenteren. Verder kun je je afvragen het in de praktijk uitmaakt of er 99% of 100% defragmenteerd is.
 • Gerben,
  Wat dat laatste betreft heb je gelijk…..
  Maar niet alleen in XP heb ik dat soort zaken gezien; ook in andere versies.
  Rosturp,
  Dat er andere (en betere) defraggers zijn, dat weet ik. Leuk voor degenen die 't onderste uit de kan willen halen. Of 't merkbaar zoden aan de dijk zet………
 • Gerben heeft gelijk. En dit fenomeen heb ik ook al gemerkt bij zowel O&O, Diskeeper én VoptXp. Spijt me maar dit is werkelijk muggenziften.

  Probeer het eens handmatig, bv met een magneet…(grapje :roll: )
 • [quote:7c39eb83c8]Soms geeft het progje aan dat-ie gereed is, maar zijn er nog steeds "rode lijntjes" zichtbaar (XP)[/quote:7c39eb83c8]
  Kan dit ook te maken hebben met de "pagefile.sys"?

  Greetz
 • Ik heb hier dual boot ( 2 x windows xp), en doe defrag steeds vanuit een andere partitie voor de niet in gebruik zijnde Xp , denk dat ik zo wel een volledige defrag bekom.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.