Vraag & Antwoord

OS Windows

Winblows XP vertikt het!

Anoniem
None
19 antwoorden
 • Het houd je wel bezig…al die windows perikelen…krijg nu een ander probleem op een andere pc die in mijn netwerk is aangesloten…krijg de volgende melding na een reboot want ik dacht na meer dan 154 dagen draaien heb ik es een update gedaan en nu wou ik rebooten:

  DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK PRESS ENTER

  Alle gekheid op een stokkie maar nu breekt echt mn klomp. Die pc gebruik ik alleen maar als zijnde een server waar ik bestanden mee kan uitwisselen met anderen, ik doe er verder niets mee…heb er ook niets anders op staan dan WinblowsXP Home SP2 en Norton A/V 2006. Gaat ie me nu mededelen dat er geen systeem aanwezig is. In BIOS heb ik niets veranderd…bootvolgorde gewoon zoals ie altijd is geweest, ik kom niet verder wat kan hiervoor de oorzaak zijn en wat kan ik doen?

  PC Celeron 2600 MHZ, 2048 MB memory
 • je zegt dat het een server is dus hij heeft veel aangestaan denk ik.

  Welk deel van het Engelse stukje "DISK faillure" begrijp je niet?

  Vertaald is dat "[size=18:a0e4792129]DE HARDE SCHIJF FAALT[/size:a0e4792129]"
 • Nou ik snap gewoon alles niet, ik ken heus wel engels hoor…hij start niet door…ik wil gewoon een oplossing hiervan weten… en om een reaktie te geven op je commentaar van dat ie veel aanstond is gewoon lulkoek…een computer moet daar tegen kunnen…ik heb servers gezien die wel langer dan die van mij draaien zonder enig probleem. IK denk gewoon dat het probleem met de hdd of mobo is alhoewel ie wel wordt gevonden in de bios, diskette drive doet het ook en de dvd-rom drive ook…iemand anders enig idee wat ik zou kunnen doen?

  Heb ondertussen ook geprobeert om op die machine windows te herstellen door de windows cd-setup erin te doen…mag niet baten…de melding blijft
 • Linksom of rechtsom, ik ben het toch wel met stee0036 eens: Harddisk probleem!!!

  Probeer eens vanaf de recoveryconsole een "fixmbr" of test de schijf in een andere pc met een daarvoor bedoeld progje van de fabrikant.

  Gr,
  Jim
 • Dank voor de bijval Zw,

  Ik wil de TS best helpen natuurlijk maar harde schijven kunnen stuk en die van jou is zeer waarschijnlijk stuk.

  Hij krijgt wel stroom en de schijf "meldt zich" dus het bios ziet hem maar de schijf draait niet of is niet leesbaar. Tijd voor een andere schijf.
 • steee036, je kunt je reacties wel matigen; om nou met lettertype tig ff een vertaling neer te kalken; dat kan elke simpele ziel; en dat de hd kapot is; is ook een behoorlijk verdoorgetrokken conclusie.

  hang de schijf ff tijdelijk in een andere PC; en test hem met het testprogramma van de fabrikant.
  Ook kun je zoals al aangeven met de rescue-cd van XP proberen om het MBR te repareren (die gaan om de lulligste dingen de mist in) met het commande fixmbr.

  Succes
 • kijk eens of er geen cd in de drive zit .
  of zet in het bios de boot volgorde eens goed .
 • [quote:c2b63436e3="stee0036"]Dank voor de bijval Zw,

  Ik wil de TS best helpen natuurlijk maar harde schijven kunnen stuk en die van jou is zeer waarschijnlijk stuk.

  Hij krijgt wel stroom en de schijf "meldt zich" dus het bios ziet hem maar de schijf draait niet of is niet leesbaar. Tijd voor een andere schijf.[/quote:c2b63436e3]

  Wel een erg voorbarige conclusie maar natuurlijk erg goed mogelijk maar ik zal eerst es kijken of dmv fixmbr de schijf nog aan de gang kan krijgen en nee om ook hier maar antwoord op te geven…er zat ook geen dvd/cd in de dvd drive. :wink:
 • [quote:7024abba1d="rsweres"]DISK FAILURE, INSERT SYSTEM DISK PRESS ENTER [/quote:7024abba1d] Dat is een foutmelding van het BIOS. Welk merk BIOS zit op die pc? Of om welk merk/type moederbord/pc gaat het? Bij Award BIOS zou dit kunnen betekenen dat de BIOS geen hardeschijf of diskette (meer) vind om van op te starten.
  [quote:7024abba1d="rsweres"] IK denk gewoon dat het probleem met de hdd of mobo is alhoewel ie wel wordt gevonden in de bios,diskette drive doet het ook en de dvd-rom drive ook.[/quote:7024abba1d] Word de hardeschijf dan nog wel correct herkend? En start de pc op met een Windows 98 Bootdisk. Welke output geeft fdisk /status ][Enter]
 • AwardBIOS….en dat is het enige waar ik nog toegang tot krijg

  Bootsector:

  1. ATAPI CD-ROM [SAMSUNG CDRW/DVD SM-]
  2. REMOVABLE Device [Legacy Floppy]
  3. IDE Hard Drive [Maxtor 6Y080L0]
  4. Other Boot Device [INT18 Device (Networ]

  Plug & Play O/S [Yes]
  Quick Power On Self Test[Enabled]
  Boot Up Floppy Seek [Enabled]
  Full Screen Logo [Enabled]
  Interrupt Mode [APIC]

  Ik denk dat hier niet veel mis mee is.

  Bootseqence al verschillende keren anders gezet en ook per appraat gechecked…steeds dezelfde melding :(
 • Kabels eens loshalen en weer terug vast,wil ook wel eens helpen.

  Kijk hier even voor een diagnosetool welke bij de schijf hoort,onder "Mijn harddisk doet vaag".

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag


  Greetz
 • Maxtor tooltje erop af gevuurd, vindt de schijf wel maar doet er verder niets mee, scherm gaat terug naar DOS prompt: :A> Heb daarna winXP setup gedaan maar dat deed ie ook niet, formatteren niet mogelijk…schijf niet toegankelijk. Krijg blauw scherm met enkele foutcodes. Win98 diskette erop afgevuurd maar kan daar verder ook niets mee

  Ik denk dat het probleem zit in de HDD, ik ga vanavond de schijf eruit halen en m inpluggen in andere pc…es kijken wat ie dan doet…doet hij het daar wel dan rest mij niets anders dan BIOS update of ander mobo.


  :roll:
 • [quote:7809d8729e]doet hij het daar wel dan rest mij niets anders dan BIOS update of ander mobo. [/quote:7809d8729e]
  Bios update lijkt mij niet zinvol (is ook niet zonder risico),systeem heeft altijd al zo gewerkt :wink:

  Kijk hier nog eens naar fixmbr, fixboot, en zeker ook bootcfg.

  http://www.essetee.be/bootprobsxp.php

  Misschien is de "Partitie Tabel" beschadigd.

  Kijk er eens naar met Tesdisk.

  http://www.cgsecurity.org/

  Voor hardeschijf controle.
  Prog starten en HDD selecteren, 4x enter en dan ben je in het schem waar je de partitie kunt kiezen.

  Controleer de "Structure"

  Voor USB-stick controle.
  Prog starten en USB-stick selecteren, 4x enter en laat het z'n werk doen,dan enter en controleer de "Structure".

  Greetz
 • Simpel en zonder bla-bla: de schijf is stuk.
 • Ja, dat is ook het eerst wat if d8…maar ja, om maar een optie te geven; ik heb ooit een vergelijkbaar probleem gehad met mijn harde schijf. Heel de tijd die melding, enig verschil is dat ik nog met een windows XP CD een instalatie kon starten, niet dat het ook wilde, maar ja. Het vreemde was dat ik met knopix gewoon bij de hardeschijf kon en dat ik ook ubuntu kon instaleren en gewoon vanaf de schijf ubuntu kon gebruiken. Voor mij was de oplossing dat ik op een oude schijf windows zette en die als master instelde en nu daar vanaf boot. Ik gebruik de "kapote" schijf nog steeds en heb sinds dien geen problemen meer gehad.
  Om een lang verhaal kort te maken; download eens knopix of een ubuntu live CD en kijk of je de harde schijf nog kan benaderen…

  Maar eigenlijk denk ik dat 'ie gewoon kapot is en dat je een nieuwe zal moeten aanschaffen…:P
 • Probleem definitief gevonden….schijf op andere pc getest….wordt wel herkend maar er wordt met geen mogelijkheid een driveletter toegekend…systeembeheer geeft ook de schijf weer maar vraag ik om meer details dan alleen maar foutmeldingen. Ik zal wel weer es een andere schijf kopen van 80GB…dat is voldoende en die kosten bijna toch geen fluit meer.

  Thread kan gesloten worden :)
 • [quote:92f0df6691]Probleem definitief gevonden….schijf op andere pc getest….wordt wel herkend maar er wordt met geen mogelijkheid een driveletter toegekend…systeembeheer geeft ook de schijf weer maar vraag ik om meer details dan alleen maar foutmeldingen.[/quote:92f0df6691]
  Ben van mening dat je alleen maar "gevonden" hebt,dat de schijf in een andere Pc ook niet werkt,hetgeen nogal voorspelbaar was.

  Het "probleem" laat zich nog steeds raden :wink:

  Testdisk vondt je de moeite niet waard om te proberen?

  Greetz
 • [quote:469e1c91e8="rsweres"]systeembeheer geeft ook de schijf weer[/quote:469e1c91e8]My penny.
  Via Schijfbeheer rechtsklik de optie afwijkende schijven importeren.
 • [quote:dff97d2f6f="wanderer"][quote:dff97d2f6f]Probleem definitief gevonden….schijf op andere pc getest….wordt wel herkend maar er wordt met geen mogelijkheid een driveletter toegekend…systeembeheer geeft ook de schijf weer maar vraag ik om meer details dan alleen maar foutmeldingen.[/quote:dff97d2f6f]
  Ben van mening dat je alleen maar "gevonden" hebt,dat de schijf in een andere Pc ook niet werkt,hetgeen nogal voorspelbaar was.

  Het "probleem" laat zich nog steeds raden :wink:

  Testdisk vondt je de moeite niet waard om te proberen?

  Greetz[/quote:dff97d2f6f]

  Jazeker heb ik Testdisk ook gedaan onder DOS met als resultaat dat ie bij die schijf terug gaat naar DOS prompt: :A>

  dus schiet ik daar weinig mee op en bij de optie schijfbeheer onder de andere pc wordt ie niet gevonden en in zn totaliteit ben ik nogal achterdochtig om een schijf meteen maar weg te gooien, probeer gewoon eerst alles uit en ik vind dat ik nu wel genoeg gedaan heb ermee. De 'defecte' schijf zoals ik het nu maar noem wordt in DOS en Windows wel herkend als zodanig maar verdere opties zijn niet mogelijk…totaal ontoegankelijk.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.