Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Externe harde schijf wordt niet herkend.Dringend hulp gevraa

None
20 antwoorden
 • Ik heb een externe HD Maxtor one touch II. Daarvan ging de hd kapot (maxtor diamond max 10 300GB). Heb een nieuwe hd , een maxtor diamondmax 21 320 gb ide.Deze wodrt niet herkend op mijn desktop. Dacht dat de hd kapot was en ging terug naar de zaak waar ik hem gekocht had.
  Hier werd hij probleemloos herkend. Hij werd daar tevens geformateerd.
  Terug thuis werd hij werderom niet herkend. IK had al eerder een oude kleine hd (40 GB) in de zelfde behuizing op mijn PC gebrobeerd, en die werd wel herkend. Thuis heb ik ook de nieuwe hd in de oude behuizing op mijn laptop geprobeerd. Hij werd daar probleem loos herkend. Zowel met USB als met firewire interface. Als ik het bij mijn pc opstart dan krijg ik rechts onder een popup schermpje dat zegt: A problem occured during hardware installation.Your new hardware might not work properly.
  Overigens wordt bij het progje Safely remove hardware de Maxtor one touch II werl herkend, en kan ik het stoppen en verwijderen door de usb plug er uit te trekken.
  Ik snap er niets van. Ergens moet er op mijn PC , zeer waarschijnlijk software zitten dat dwars ligt. Maar wat?
  Zag net dat op Everest Ultimate Edition de schijf wel herkend wordt. Althans hij wordt vermeld onder de harde schijven, maar disk info, partities ed worden niet weer gegeven. Het wordt steeds raadsel achtiger.
  Wie kan mij helpen?

  Ik heb een Asus A8N-sli premium mobo. Amd athlon 64 x2 4800 cpu.
  windows xp pro sp2. Laatste updates .
  :x
 • Het kan zijn dat de controller van de externe behuizing de harddisk niet goed herkent (maximale grootte?). Of de controller is stuk en mogelijk de oude schijf nog in orde.
 • Ok bedankt,
  maar deze behuizing en schijf werken wel op all andere pc's en laptops. En worden daar wel goed herkend, wat niet het geval zou zijn bij jouw verhaal zie quote.
  [quote: controller van de externe behuizing de harddisk niet goed herkent (maximale grootte?). Of de controller is stuk en mogelijk de oude schijf nog in orde.]
  gaarne meer advies/oplossingen

  peter willem
 • Ik heb alle betreffend controlers in device manager gechecked, werken alle maal ok. Ik heb de drivers voor maxtor on touch II gedeinstalleerd en opnieuw geinstalleerd. Geen resultaat.
  wie kan mij nu helpen?
  peterwillem :cry:
 • Daar had ik even overheen gelezen. Kun je even checken of schijfbeheer de schijf wél ziet? Het zou kunnen dat de 320 toch te groot is voor de controller, maar dat lijkt me niet echt waarschijnlijk. Chipset drivers eens updaten?
 • Bedankt,
  Schijfbeheer herkend op mijn desktop pc de schijf niet. Op de andere pc's (laptop en PC van de computerzaak) wel.
  Chipset drivers moet ik nog eeven nalopen en evt dl.
  peterwillem
 • Volgens mij heb ik de laatste chipset driver. De meest recente driver op de website is van 14/10/2005 en ik heb het mobo pas in mei 2006 gekocht.
  Ik kan de driver versie niet direct traceren op mijn desktop.
  peterwillem
 • Heb je ook gecheckt bij de maker van de chipset? Dus niet van de moederbordfabrikant.

  Heb je al eens een andere usb poort op je pc geprobeerd? Er zou er eentje stuk kunnen zijn.
 • OK,
  ik heb zowel usb als firewire poorten gebruikt en gewisseld.Geen resultaat.
  Zal nog eens bij nvidia kijken.
  peterwillem
 • Zie je de schijf wel in de diskmanager?

  Ga naar start/uitvoeren en voer het programma "diskmgmt.msc" uit.
 • Bedankt,
  ik heb nu de meest recente nVidia nforce drivers geinstalleerd. Geen resultaat.
  Diskmanager ziet mijn externe schijf niet. De diskmanager deed dat wel op die andere pc's.
  Wat mij verder nog opvalt is:1e) Dat op het Mijn Computer scherm wel staat bij de schijven: Other Maxtor Locked Drives.
  Als ik hierop rechts klik kan ik kiezen voor unlock drive. Als ik dat doe gebeurt er echter niks.

  2e) Op al die pc's waar de schijf wel herkend werd staat geen Maxtor One touch II software/drivers geinstalleerd. Op mijn desktop wel, van de oude externe schijf die kapot ging.
  Ik heb al een keer deze software gedeinstalleerd. Hielp niet. Later weer geinstalleerd, hielp evenmin.

  peterwillem
 • is het niet zo dat hij in COMPUTERBEHEER -> SCHIJFBEHEER wel staat maar geen geldige drive letter heeft gekregen?
 • In computer beheer-schijfbeheer op de desktop pc wordt hij in het geheel niet herkend.
  Maar, ik heb mijn laptop nu naast de desktop gezet, en daar wordt hij wel herkend in schijbeheer maar heeft geen letter. Tevens in Mijn Computer wordt hij ook niet gezien. Ik kan dus geen data van mijn desktop via mijn laptop op die schijf zetten.
  Dit was ik van plan om de problemen met de herkenning op de desktop te omzeilen.
  peterwillem
 • Het wordt nog vreemder of vervelender. Ik heb nl op mijn laptop de drivers van de bijbehorende Maxtor Onetouch II CD geinstalleerd. Nu wordt ook op de laptop de externe schijf in zijn geheel niet herkend. Nergens niet in schijfbeheer of in apparaat beheer. En dat was eerst wel zo, kreeg alleen geen letter.
  Heb de Onetouch software direkt weer gedeinstalleerd maar dit had gheen resultaat. Alles bleef onzichtbaar. Hoe moet ik nu die rottige maxtor software eraf krijgen?
  peterwillem
 • :lol: :lol:
  Hoera,
  probleem is opgelost!!!
  Ik heb op mijn laptop, waar de schijf ook helemaal nergens herkend werd, een nieuwe installatie uitgevoerd mbv recovery cd. Toen was die rottige maxtor onetouch software er af. Toen naar schijfmanagement waar hij nu wel weer herkend werd. Intussen had ik ook op de website van Maxtor een mogelijke oorzaak en oplossing gevonden.Blijkt dat de schijf wel geinitialiseerd was voor windows xp maar dat hij nog niet gepartitioneerd was. Dacht dat dat al bij de winkel gebeurt was. Dus door rechtsmuis klikken en op nieuwe partitie te klikken zag ik dat de schijf geparttioneerd werdt en tevens een nieuwe letter kreeg.
  Hij is nu ook weer zichtbaar op mijn desktop, al zie je bij aansluiten nog steeds het popup schermpje rechts onder verschijnen dat er een probleem kan zijn. Maar dat komt weer door die software die op mijn desktop kennelijk nog niet geheel verwijdert is. Moet zeker wachten totdat ik daar ook een nieuwe installatie moet uit voeren.
  En gezien alle problemen en stommiteiten die ik recentelijk heb begaan zal dat wel niet lang op zich laten wachten. Dus snel backuppen op mijn nu herkendare externe schijf.
  peterwillem :D
 • Mooi het werkt!

  Ik zou je documenten en foto's nog een keer backuppen op een ander medium dan een USB schijf. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat een harde schijf niet een veilig medium is om te backuppen.

  Ik brand persoonlijke data op DVD (met verify data aan).
  Mijn USB schijf gebruik ik om mijn mp3's te backuppen.
 • Maar toch wel curieus dat de maxtor software niet goed werkt. Misschien is daar ook een update voor te krijgen?
 • ok, bedankt
  Ik heb al nieuwe software van Maxtor gedl en installed op mijn desktop. Maar dat heeft ook geen succes. Totdus ver, kan misschien toch even verder zoeken. Gebruik de software overigens niet ,alleen de drivers.
  Maar voor usb of firewire heb je dat toch niet direkt nodig dachht ik.

  Ben ook van plan om fot's en andere belangrijke bestanden op een RW-dvd te branden. Gelukkig had ik de foto's al op de laptop van mijn vrouw gekopieerd, die kijkt daar toch het meeste naar. Dus die heb ik grotendeels nog.
  peterwillem
 • Je hebt geen software nodig om de schijf te kunnen gebruiken. Maar die onetouch backup voorziening is toch best wel een aardig idee. Ben je niet van plan die te gebruiken, dan zou ik de software ook niet installeren.
 • Wel net de laatste versie van de Onetouch software gedel en install. Werkt voor geenmeter. Gelukkig heb ik zelf goede,werkende backup software, dus geen probleem. En de schijf blijft gelukkig nog steeds herkend worden.
  peterwillem

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.