Vraag & Antwoord

OS Windows

map niet te verwijderen

21 antwoorden
 • ik zit met het volgende probleem en hoop dat iemand een oplossing weet. ik heb een map die niet te verwijderen is, deze map is leeg. hij staat op een partitie die ik gebruik voor opslag van downloads. het is een office map,ik weet niet meer wat er ooit in gestaan heeft. als ik hem wil verwijderen krijg ik de melding TOEGANG GEWIJGERD SCHIJF VOL OF BEVEILIGD OF HET BESTAND IS IN GEBRUIK. ik heb al allerlei programma's geprobeerd zoals,DELETEDR, DELETEFXPFILES, KILBOX enWHOLOCKME. het is met geen mogelijkheid te verwijderen. ik werk met windowsXP prof. ik hoop dat er iemand hier nog een oplossing voor weet. b.v.d. JANPH.
 • [url=http://www.diamondcs.com.au/downloads/dellater.zip]dellater[/url], een dosextentie die het bestand verwijderd bij reboot, voordat windows is geladen. Gebruik is heel simpel: open een command prompt en typ "dellater C:\locatie\locatie\bestand.extentie" waarbij dat laatste natuurlijk de drive, locatie en naam en type van het te verwijderen bestand zijn.
 • ik begrijp niet goed hoe dellater werkt. als ik het intyp in de opdrachtprompt,dan kan hij het bestand niet vinden, en als ik dellater open dan krijg ik een schermpje met de tekst usege:dellater.exe\filename. wat doe ik niet goed en waar moet het programma ingezet worden. m.v.g. JANPH.
 • Lijkt me toch heel makkelijk, gewoon dellater, gevolgd door het volledige pad/bestandsnaam
 • de map is ook niet met dellater te verwijderen.misschien nog een andere suggestie. b.v.d. JANPH.
 • ik zou in ieder geval zoeken naar iets dat buiten windows werkt, als je partitie geen ntfs is kan je het ook met een linux live CD doen volgens mij (bijvoorbeeld Knoppix of Ubuntu).
 • bedankt voor de moeite, ik zoek verder voor een oplossing. m.v.g. JANPH.
 • Probeer volgende progjes eens: http://theabsolute.net/sware/#deleted : Delete docter (freeware) of klik hier: http://www.jrtwine.com/Products/DelFXPFiles/DeleteFXPFilesInstall.zip Force Delete (ff googelen) Move on boot: http://www.gibinsoft.net/ http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/Unlocker.shtml End-it-all: http://www.docsdownloads.com/Tier1/enditall.htm
 • [quote:0d528f65f4="janph"]bedankt voor de moeite, ik zoek verder voor een oplossing. m.v.g. JANPH.[/quote:0d528f65f4] Hoezo, die live CD dingen zijn ook oplossingen en die werken waarschijnlijk sowieso. Maar je kan ook de mogelijkheden van Passer proberen, die zijn gewoon onder Windows, en misschien makkelijker.
 • wat is passer?
 • [quote:cfc71a5848="janph"]wat is passer?[/quote:cfc71a5848] Passer domesticus L. : de huismus je moet de hints gebruiken die passer (een gebruikers naam) opgeeft
 • Inderdaad, lijkt me vrij logisch als gebruiker Passer iets gepost heeft, dat ik dan de post van die gebruiker bedoel als ik Passer zeg.
 • sorry! ik heb even niet zitten op te letten. maar de hints van PASSER heb ik allemaal geprobeerd en krijgen het probleem niet opgelost. m.v.g. JANPH.
 • Passer (ik dus :wink: ) heeft nog andere mogelijkheden - straks wat meer als het nodig is, maar probeer ook dit even: - een map met dezelfde naam ergens aanmaken en met deze jouw huidige map proberen te overschrijven. Dan proberen te wissen. Dit lukt ook wel eens. - en (vraag me niet hoe): soms kan je zo'n dingen ook vanuit software programma's wissen, ik denk aan tekstverwerker, Total Commandor, tekenprogramma's, ... Raar maar waar. Probeer dit al even, 'k moet nu ff weg.
 • lukt niet,map is op een of andere manier beveiligd
 • Als je een diskette drive hebt moet je een bootdiskette met DOS aanmaken. (En als dat niet gaat kun je op Internet het aanmaken van een bootdiskette met Dos vinden). Start daar mee op. Je ziet een knipperende cursor achter a: Type c: <enter> (of de drive letter waar de vermaledijde folder staat) Ga naar de map die je wilt verwijderen: cd\<naam>(\<subnaam>) <enter> Type dir <enter> Kijk of er inderdaad geen enkele file instaat. Zo ja, type: del *.* <Enter> Type CD.. <Enter> (Dus CD met twee puntjes erachter) Type RD <naam> (van de folder) <enter> Als het goed is moet ie nu weg zijn. Zoniet, dan krijg je een foutmelding, en ja.... dan weet ik het op dit moment ook niet meer. Succes perloc
 • Tja, Perloc: zal wel niet lukken als hij NFTS geformateerd heeft hé? (maar dan kan je dezelfde dingen wel proberen door te booten van de windows installatie cd en dan kiezen voor 'recovery console' of iets in die aard. Nadat je als administrator bent ingelogd, kan je even bovenstaande trucjes opnieuw uit proberen. (met dank aan Johny the Ripper) Maareuh... al het simpelste geprobeerd: in veilige modus proberen te verwijderen? nog enkele pogingen: * Doe cmd en dan: RD "\\.\<drive>:\<directory>\<directory> \" /S (Let wel, die /S verwijderd dus ook alle subdirs) (daarna herhaaldelijk cd.. / (plus enter natuurlijk) tot je weer op je c:\ zit en dan rebooten * lees even http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/867097/last en probeer uit * Unlock het bestand met http://zdnet.be/downloads.cfm?id=48253 (freeware) - http://ccollomb.free.fr/unlocker/ en verwijder het * mijn laatste pijl: Smarty uninstaller: http://www.winnertweak.com/download.html
 • misschien houd de virusscanner hem "vast"? ....als andere suggesties niet werken, alhoewel via een opstart CD of flop zou het toch ook moeten gaan. Dus: even virusscanner uitzetten als poging.
 • passer: was ik even vergeten.... perloc
 • Heb je al gekeken of je wel eigenaar bent van de map? (als je XP home hebt: laat maar). ff tools in een explorer window en dan in folder options bij view simple file sharing uit zetten, als dat al niet zo is. Dan rechts op de map --> properties --> security --> advanced --> owner, Als je daar niet bij staat moet je het ff aanmaken bij permissions, en dan bij owner jezelf selecteren...nou ja iets in die richting...al weer een tijdje geleden, en het is ook niet zeker dat dat werkt... Als je een nederlandse versie hebt moet je maar een beetje vertalen.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.