Vraag & Antwoord

OS Windows

Update probleem

Anoniem
jolo
3 antwoorden
 • Als ik met IE7 Beta windows update draaide, crashte Internet Explorer steeds. In de hoop dat op te lossen, heb ik de IE7 Final geprobeerd te installeren. Dat klaagt dat het de oude versie niet kan verwijderen, dat moet met de hand gebeuren. Heb ik gedaan via start ->programmatoegang, maar als ik dan de beta installeer loopt de windows genuine advantage validation (wga) vast en kom ik niets verder. Ik heb geprobeerd het probleem te omzeilen door eerst IE6.1 weer te installeren, maar dat klaagt dat er al een nieuwere versie van IE is geïnstalleerd. Inderdaad staan daar nog resten van, maar die durf ik niet goed te wissen.
  Ik heb ook gepoogd de WGA te herinstalleren, maar dat lukt niet omdat WGA de installatiemap niet kan vinden (mogelijk ofwel omdat IE7 weg is ofwel omdat windows bij mij niet op de C-schijf staat).
  Twee vragen: werkt mijn automatische windows update nu nog wel? en hoe krijg ik IE7 Final alsnog?
 • op deze site van MS vind je info om e.e.a. op te lossen.

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;290301

  Het bijbehorende programma heet MSICUU en kan je van hun downloadsite halen.
  Na installatie prog. opstarten en IE7 aanklikken en dan clear.
  Daarna kan je opnieuw IE7 installeren of IE6.

  Je updates blijft gewoon werken.

  Succes
 • In dat progje verscheen IE7 al niet meer. Heb inmiddels bedacht dat mijn win xp sp2 cd uitkomst kon bieden en inderdaad. Wie schetst mijn verbazing: het is zelfs de 7.0 beta die terug is, hoewel ik nagenoeg zeker weet dat op de cd een 6.x staat.
  Alleen opnieuw blijft via IE7 de windows update crashen. Maar goed, als de automatische update gewoon blijft werken is dat geen ramp.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.