Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan SP2 niet installeren

Drifter
6 antwoorden
 • Sinds enkele weken ondervind ik een hoop irritante problemen. Zoals vastlopen, bepaalde progs die opeen niet meer werken, geluid dat wegvalt en nog een paar van dat soort ongemakken. Ten einde raad heb ik m'n HD gewist en geformatteerd en WinXP opnieuw er op gezet. (OEM-versie van plm 3 jaar oud, dus geen SP2) Daarna alle patches en updates van MS er bij gezet. Plus een geregistreerde versie van NOD32. Echter, SP2 wil na het downloaden, niet installeren. Regelmatig krijg ik een mededeling van MS dat de updates gereed zijn om te installen, [u:0f5a964450]

  KB911564: Beveiligingsupdate voor de Windows Media Player-invoegtoepassing
  KB911562: Beveiligingsupdate voor Windows XP
  KB911280: Beveiligingsupdate voor Windows XP
  KB917734: Beveiligingsupdate voor Windows Media Player 10 voor Windows XP[/u:0f5a964450]
  Na het downloaden verschijnt dan de mededeling dat de betr. updates NIET zijn geinstalleerd. Einde verhaal.
  De irritatie's aan het begin van m'n verhaal zijn er overigens ook nog steeds.

  Gr. Drifter
 • [quote:8ca55b954a="Drifter"]Echter, SP2 wil na het downloaden, niet installeren.[/quote:8ca55b954a] Heb je SP2 al geprobeerd te slipstreamen met die Windowws XP OEM cd via nlite? Het voordeel van een geslipstreamde XP SP2 cd is, dat je die later eventueel ook kunt gebruiken, om een repair install uit te voeren.
 • Je moet dan wel de SP2 updates handmatig downloaden om te kunnen slipstreamen.
  De download vind je hier.
 • Het kan zijn dat de installatie (setup) van de betreffende onderdelen corrupt zijn. Deze setups zijn te verwijderen met het Windows Installer Clean Up tool: http://support.microsoft.com/kb/290301, hierna kan bij de volgende keer dat de updates woren aangeboden, de installatie wel voortgang hebben.
  Ik heb het zelf gehad met een beveiligingsupdate voor .NET framework 2 metv dezelfde melding dat de installatie niet was gelukt en de updates telkens weer werden aangeboden.
  De Windows Installer Clean Up tool bracht de oplossing.
 • :cry:
  Ijdele hoop vervlogen. Ook met de hierboven aangeboden oplossingen kan de instalatie om onduidelijke redenen niet doorgaan.
  Bedankt voor de suggesties.
  Gr. Drifter
 • Ik heb bij een PC ook een hoop problemen gehad met het updaten van SP2. Het was een pobleem met de database. Probeer de oplossingen in de volgende link eens.

  http://winhlp.com/WxSP2.htm

  succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.