Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gedeelde documenten op andere partitie

Anoniem
Yoyo
5 antwoorden
 • Om zo veilig mogelijk te mailen en te surfen suggereert Microsoft en ook ComputerTotaal dit te doen vanaf een account met beperkte rechten. Dus heb ik mijn nieuwe Asus A7 notebook (Windows XP Home) voorzien van en beheerdersaccount en enkel accounts met beperkte rechten voor alle gebruikers. Daarnaast wordt dikwijls opgemerkt dat het in het algemeen verstandig is om systeemgegevens en persoonlijke data gescheiden op te slaan op verschillende partities. Dit omdat in geval van een systeemcrash slechts de C: partitie hoeft te worden hersteld en ook omdat de systeempartitie C: niet belast wordt met een enorme hoeveelheid data. Ook een backupactie hoeft dan alleen op de data van D: te worden uitgevoerd of de data kunnen direct op een (draadloos toegankelijke) externe netwerkschijf worden opgeslagen. Omdat mijn notebook al standaard ingericht is met een C: en D: partitie, heb ik volgens het Microsoft knowledge base artikel 310147 in het adres van de standaardlocatie (doel) van de (systeem)map Mijn documenten voor alle gebruikers simpelweg C: vervangen door D: en de inhoud verplaatst. Het voordeel is dat tevens de (systeem)mappen Mijn afbeeldingen en Mijn muziek meeverhuizen. Alle typische voordelen van deze systeemmappen, zoals bijbehorende taken en automatisch expanderende mapnavigatie door alle submappen via het Menu Start blijven behouden. Eigenlijk zou je hetzelfde willen doen voor de standaardlocatie van alle gebruikergebonden data zoals Favorieten en een eventuele mailmap van Outlook. Zelfs van alle gebruikersinstellingen, dus de hele map C:\Documents and Settings.

  De gebruikers zullen echter veel van hun afbeeldingen, muziek en video’s onderling willen delen. Microsoft geeft aan dat dit moet gebeuren door de betreffende bestanden te verplaatsen naar de systeemmap: C:\Documents and Settings\All Users\Documenten\…..Helaas bevindt zich deze map op C: en vervalt dus de nagestreefde dataopslag op D:. Ik heb gezocht naar een mogelijkheid om ook de doellocatie van deze map op een voor Windows acceptabele en veilige manier te verhuizen, maar kon daarover nergens betrouwbare informatie vinden. Toch zou ik graag via het Menu Start op dezelfde handzame manier (met expanderende mapnavigatie) toegang willen hebben naar een map “Gedeelde documenten”, inclusief submappen voor afbeeldingen, muziek en video op de D: partitie.

  Wie kent een betrouwbare oplossing?
 • Als ik me niet vergis is dat te doen met TweakUI, een powertoy van Microsoft zelf, lijkt mij dat als je Microsoft vertrouwd, je die prog ook wel kan vertrouwen.
 • Die tool is niet door MS gemaakt, en wordt ook niet door MS ondersteund, kwam ik achter (staat op die PowerToy website).

  Overigens kon ik die optie niet vinden van dat mappen verplaatsen, ik zou graag de hele map C:\Documents and Settings\ naar een andere partitie willen verplaatsen.
 • [quote:ed09a4e78b="kid jansen"]Die tool is niet door MS gemaakt, en wordt ook niet door MS ondersteund[/quote:ed09a4e78b]Dat het desondanks op hun site staat moet toch wel een geruststelling zijn…….. of niet [size=9:ed09a4e78b](voordat iemand mij voor is)[/size:ed09a4e78b] :lol:
  [img:ed09a4e78b]http://i12.tinypic.com/2j4wpie.png[/img:ed09a4e78b]
 • Op jullie aanraden heb ik TweakUI geprobeerd. My Documents wordt keurig verplaatst nar D:, maar ik zie geen kans om de Gedeelde documenten te verplaatsen naar D:. Volgens TweakUI moet dit kunnen, maar na het nieuwe pad te hebben ingevuld, gevolgd Apply en OK gebeurt er niets. Misschien is deze actie niet toegestaan in XP Home? Overigens geeft http://www.schoonepc.nl/optim/tweakuixp.html goede informatie. Helaas behandelt hij niet de verwijzing naar Gedeelde documenten. Wie weet een oplossing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.