Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Kan windows xp niet installeren...

None
18 antwoorden
 • Hoi,

  Ik ben bezig geweest om bij mijn schoonouders de pc opnieuw te installeren.
  De pc heeft altijd goed gewerkt.

  Ik ben begonnen met vanaf de windows xp prof. cd te booten. Daarin kies ik de schijf en formateer deze als NTFS. Daarna begint windows met de installatie, en op het moment dat hij bezig is met : "Bezig met installeren van hardware zoals muis en toetsenbord blablabla" dus harware detectie enz. dan bij ongveer 70% klapt de pc eruit.

  Ik heb dit met 3 verschillende windows xp cd's geprobeerd en allemaal op hetzelfde moment het probleem dat de pc vastloopt. (geen reboot, alleen zwart beeld).

  Ik heb gedacht aan een conflict met eventueel de netwerkkaart, deze eruit gehaald, maar nog steeds hetzelfde probleem.


  Heeft iemand een idee waarom dit probleem zich voordoet?

  Bedankt!
 • Ik heb ooit dezelfde toestand gehand bij een nieuwe install en toen bleek mijn harddisk opeens beschadigd.
  Misschien heeft iemand anders, hoopvoller nieuws (of zelfs een oplossing), maar het klinkt als een hardware defect.
 • Test het geheugen eens met memtest ( www.memtest.org ). Zet de image op floppy/cd en start ervan op. Laat het testprogramma een uurtje of 6 draaien.
 • [quote:6124023c78="kompod"]Ik heb ooit dezelfde toestand gehand en toen bleek mijn harddisk opeens beschadigd.
  Misschien heeft iemand anders, hoopvoller nieuws (of zelfs een oplossing), maar het klinkt als een hardware defect.[/quote:6124023c78]Ook een mogelijkheid. Test de schijf eens met het tooltje wat de fabrikant ervoor gemaakt heeft: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/649273#hddvaag
 • Het ligt niet aan de hd, er zitten 2 schijven in, en op beiden schijven geprobeerd te installeren. Het lijkt me sterk dat ze allebei kapot zijn.

  En het geheugen heb ik inderdaad al getest, dit was in orde.
 • Het wordt onwaarschijnlijker maar het kan wel natuurlijk. Als je ze test kun je dat pas echt uitsluiten.
  Dan blijft over je moederboard (kan je helaas niet testen) of de videokaart, maar die laatste lijkt me niet .
  Je zegt dat het beeld zwart wordt bij het "eruit klappen", maar is er dan nog wel schrijf activiteit ? (knipperend lampje)
  Heb je de PC toevallig ook schoongemaakt of ben je echt alleen softwarematig bezig geweest?
 • In het bios is een mogelijkheid om de boot sector te blokkeren, dat heet vaak "VIRUS PROTECTION". Staat dat uitgeschakeld?
 • [quote:074c72b9f7="kompod"]Het wordt onwaarschijnlijker maar het kan wel natuurlijk. Als je ze test kun je dat pas echt uitsluiten.
  Dan blijft over je moederboard (kan je helaas niet testen) of de videokaart, maar die laatste lijkt me niet .
  Je zegt dat het beeld zwart wordt bij het "eruit klappen", maar is er dan nog wel schrijf activiteit ? (knipperend lampje)
  Heb je de PC toevallig ook schoongemaakt of ben je echt alleen softwarematig bezig geweest?[/quote:074c72b9f7]

  Er is geen schijfactiviteit meer als ie vastloopt, de toetsenbordlampjes werken ook niet meer.
  Als ie eruitklapt dan zie je heel even 5sec de cursor linksboven knipperen en daarna verdwijnt ie en is het helemaal zwart en reageert niks meer.

  Ik heb de pc niet schoongemaakt, puur softwarematig gehandeld.
 • [quote:7ee969a4be="stee0036"]In het bios is een mogelijkheid om de boot sector te blokkeren, dat heet vaak "VIRUS PROTECTION". Staat dat uitgeschakeld?[/quote:7ee969a4be]

  Ik ga er vanavond weer heen, dan zal ik even kijken.
 • Je kunt knoppix downloaden (gratis linux versie die bootable is van cd) en met Qparted de partities fomateren of deleten en daarna de "schone" partities gebruiken om windows te installeren. Let er wel op dat je de partitie formateert als ntfs
 • [quote:19632daeb0="dataware"]Je kunt knoppix downloaden (gratis linux versie die bootable is van cd) en met Qparted de partities fomateren of deleten en daarna de "schone" partities gebruiken om windows te installeren. Let er wel op dat je de partitie formateert als ntfs[/quote:19632daeb0]
  Heeft geen enkele zin. TS formateert zijn partities al tijdens installatie.
 • [b:d823967c07]dataware schreef:[/b:d823967c07][quote:d823967c07]Je kunt knoppix downloaden (gratis linux versie die bootable is van cd) en met Qparted de partities fomateren of deleten[/quote:d823967c07]Niet dat de TS er iets aan heeft, maar om nou 700 MB te downloaden allen om partities te bewerken……

  De opstartbare Live-CD van Gparted (Gnome Partition Editor) bevat alleen een mini-Linux en het partitioneringsprogramma inclusief een grafische interface. De ISO is maar 30 MB groot en HIER te downloaden.

  Gr,
  Jim
 • Misschien zoeken we wel te ver.
  Is de CD/DVD drive wel in orde?
 • er zitten er 2 in, een dvd en een cd rom station.
  In beide geeft ie hetzelfde probleem.

  Dus lijkt me niet de oorzaak.
 • Hetzelfde probleem op mijn oude Athlon 800, de oplossing is voor deze in het bios alles wat niet echt nodig is uit te zetten, Xp installeren, dan het bios op standaard values zetten, opstarten Xp zal dan nog het een ander installeren, reboot en desgewenst bios instellingen naar eigen smaak alsnog aanpassen.

  Het proberen waard in jou geval, succes.

  PS: ook met Windows 2000 had ik hetzelfde op dit oudere pceetje.
 • [quote:7b8c0b9c5f="Blaster"]op het moment dat hij bezig is met : "Bezig met installeren van hardware zoals muis en toetsenbord blablabla" dus harware detectie enz. dan bij ongveer 70% klapt de pc eruit. [/quote:7b8c0b9c5f] Dus je komt tot 9. GUI Setup begins van deze Windows XP Clean Install (Interactive Setup)
  [quote:7b8c0b9c5f="Blaster"]allemaal op hetzelfde moment het probleem dat de pc vastloopt. (geen reboot, alleen zwart beeld). [/quote:7b8c0b9c5f] Dus geen reboot. Maar zou je dan voor alle zekerheid deze Setup may restart during the hardware detection phase of Windows XP installation checken. En check deze Win XP Pro Installation Hangs op Google discussiegroepen.
 • [quote:4d6ea68002="jolo"] Dus je komt tot 9. GUI Setup begins van deze Windows XP Clean Install (Interactive Setup)[/quote:4d6ea68002]

  Nee, ik krijg een ander scherm tussen 8 en 9 in.
  Nadat 8 klaar is en gaat rebooten, krijg ik een klein venster met het Windows Xp logo en daaronder staat "Please Wait" . Na dit scherm komt meteen die hardwaredetectie.

  Scherm 9 heb ik nooit gezien tijdens deze installatie ... helaas.
 • [quote:aa4083f7fd]Let er wel op dat je de partitie formateert als ntfs[/quote:aa4083f7fd]Dit doet niet terzake, of je nu Fat32 of Ntfs formateerd……maar klooi eens een beetje met het Ram geheugen…..Daar kan ook een fout zitten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.