Vraag & Antwoord

OS Windows

Stom foutje.. help?

6 antwoorden
  • Hallo allemaal, Dit is de eerste keer dat ik op zo'n forum ben. Ik dacht, ik probeer het maar eens, misschien dat mensen hier een antwoord hebben op mijn vraag. Het zit zo: Ik zat op mijn vaders computer een spelletje te doen, maar dat ging nogal traag. Rechts onderin het scherm (bij de klok) stonden een aantal icoontjes van mijn vaders programma's. Corel en WordPerfect. Zegt iemand dat iets? Ik sloot beide icoontjes af, net zoals bij de MSN. Maar ze kwamen niet terug na het opstarten van de computer. En nu heb ik dus een vet probleem. Microsoft biedt ook geen hulp, omdat ik windows 98 heb. Van hun website word ik ook niet veel wijzer. Mijn vader wil die icoontjes zsm daar weer hebben staan. Weet iemand misschien hoe ik dat aanpak?
  • System Restore
  • a. 't is niet omdat de icoontjes weg zijn dat de programma's niet meer werken. (Corel = tekenprogramma en fotobewerking, WP = tekstverwerking) b. wie heeft nu een 98: jij of je pa (want als je pa nog 98 heeft, kent hij ook geen systeemherstel) c. eenvoudigste oplossing: op het bureaublad een snelkoppeling maken naar die twee programma's en opgelost. d. (weet niet of het in 98 lukt): zo'n snelkoppeling naar de systemtray (= dat balkje naast de klok) slepen - links (of rechts?) erop klikken, muis blijven induwen, muis bewegen zodat het ding in die balk komt en gewoon loslaten. Werkt in xp, mogelijk ook al in 98
  • Deze programma's kan je weer aanvinken in tabblad " Opstarten" bij msconfig. Of anders gewoon plakken in de map " Opstarten". grtz
  • Allereerst lijkt me er niet echt een man overboord als de icoontjes van Word Perfect, Corel of MSN na een herstart niet meer in het systeemvak verschijnen. Volgens mij is dit niet van invloed op de werking/het kunnen starten van deze programma's. Simpelste manier om ze weer te laten verschijnen is het zetten van een vinkje in de instellingen van het programma bij zoiets als "icoon in het systeemvak weergeven / show icon in system tray" of "Start [programmanaam] met Windows" o.i.d. Bij MSN vind je deze optie bij het onderdeel "Algemeen" of "Voorkeuren". Voor WP en/of Corel weet ik het niet direct. Je kunt ook kijken in MSConfig op het tabblad Opstarten of de programma's daar nog aangevinkt zijn. System Restore of Systeemherstel lijkt me een beetje overdreven in dit geval, bovendien heb je die volgens mij niet in Windows 98.
  • [quote:c3f601d804="jweijde"]Je kunt ook kijken in MSConfig op het tabblad Opstarten of de programma's daar nog aangevinkt zijn.[/quote:c3f601d804]Dit hoeft niet - ik heb ook beide progs en die staan gewoon niet in de msconfig-opstarten. (enfin: er staat er ééntje, maar die is uitgevinkt)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.