Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

OE6 / Comprimeren

lion
13 antwoorden
 • Ik comprimeer in principe eigenlijk altijd voor het sluiten van OE6 (Bestand / Map / Alle mappen comprimeren).
  Iemand enig idee waarom OE dan toch nog tussendoor soms bij afsluiten een melding geeft "dat er gecomprimeerd kan worden….."
  We hebben het toch niet over 2 verschillende zaken…?
 • [quote:95de959a56="lion"]We hebben het toch niet over 2 verschillende zaken…?[/quote:95de959a56]Voor het resultaat waarschijnlijk niet, maar voor het register misschien wel.
  Waardoor de Compact Check Count bij "handmatig" niet wordt gereset.
 • Aha!
  Als ik het dus goed interpreteer, dan kan je je handmatig (Bestand / Map / Alle mappen comprimeren) helemaal suf comprimeren, maar OE houdt in het register een telling bij en geeft na 100x sluiten een melding dat comprimeren een zinvolle bezigheid is…….. :wink:
  Klik je "OK", dan zet-ie het tellertje weer op nul……..
 • [quote:49418bb05a="lion"]Aha! Als ik het dus goed interpreteer[/quote:49418bb05a][quote:49418bb05a="Rosturp"]…waarschijnlijk …snip… misschien…[/quote:49418bb05a]Lees het dus als een sterk vermoeden 8)
 • [quote:30de235284="Rosturp"]Lees het dus als een sterk vermoeden 8)[/quote:30de235284]jij leest als een sterk vermoeden

  ik weet dat het oe een registersleutel bij houd met hoe vaak oe is geopend
  en na 100 keer komt ie met je kan nu comprimeren
 • [quote:9843ad86aa="sjouwer"][size=9:9843ad86aa]ik weet dat het oe een registersleutel bij houd met hoe vaak oe is geopend
  en na 100 keer komt ie met je kan nu comprimeren[/size:9843ad86aa][/quote:9843ad86aa]Zo goed is mijn Engels ook niet meer :wink:
 • Er is een tijdje terug een Win Update geweest die ervoor zorgt dat na een opdracht tot comprimeren, eerst een backup gemaakt wordt van alle *.dbx files en deze in de prullenbak mikt met de extensie *.bak.
  (Zie tevens dit draadje).

  Ik realiseer me echter nu dat ik die "automatische" pop-up, na 100 keer sluiten en openen, met de mededeling dat er gecomprimeerd kan worden, al sinds deze update niet meer gezien heb…….
  Ik constateer dit "fenomeen" op 2 machines hier.
  Is met die update die opdracht (registersleutel) ook komen te vervallen?
  Wie heeft andere ervaringen of weet meer?
 • Ik waag nog 1 poging en schop dit draadje even omhoog, omdat er nooit een (laatste) reactie op geweest is. En da's toch vreemd……
 • O.K., dan nog één keer, ook al is het inmiddels de zoveelste:
   [*:d020b6032b]Comprimeren is in dit verband de dbx-bestanden [u:d020b6032b][b:d020b6032b]kleiner maken [/b:d020b6032b][/u:d020b6032b]door de als verwijderd gemarkeerde bestanden, die er nog steeds staan, definitief te verwijderen. [*:d020b6032b]Om definitief af te rekenen met een hardnekkig misverstand: De berichten als zodanig worden dus [b:d020b6032b][u:d020b6032b]niet[/u:d020b6032b][/b:d020b6032b] (zoals bij b.v. zip) gecomprimeerd. [*:d020b6032b]Sinds een update van een poosje geleden stelt OE zelf na 100 sesies voor om te comprimeren. Dit in tegenstelling tot vroeger, toen die melding pas kwam als een ingestelde afmeting van alle dbx-bestanden samen was overschreden. Gevolg was toen dat mensen met weinig kennis van zaken hun dbx-bestanden eindeloos lieten groeien. En dit leidde er soms toe dat de hele boel vastliep of dat berichten totaal verloren gingen. Dat probleem is dus met die update opgelost. [*:d020b6032b]De teller die dit bijhoudt staat in het register. [*:d020b6032b]Sinds een nog iets recentere update gooit OE, om toch één en ander nog terug te kunnen halen, vóór dat comprimeren van alle dbx-bestanden een copie in de prullenbak. Geen elegante plaats voor een reservecopie, maar dat is een discussie apart. [*:d020b6032b]Die melding om de 100 keer is er bij mij nog steeds.[/list:o:d020b6032b]
 • Goed, bij deze dan ook nog maar een keer…….: :wink:

  1 t/m 5: Dat wist ik al! :-?
  6 ([b:db1a305ffc][u:db1a305ffc]En om dat punt ging het eigenlijk[/u:db1a305ffc][/b:db1a305ffc]): Bij mijn XP Pro machien niet meer (sinds de update beschreven als onder 5) en bij de XP Home laptop van mijn eega evenmin. Vreemd, maar het "zou kunnen zijn" dat die melding niet meer verschijnt indien nu en dan "handmatig" gecomprimeerd wordt, zoals wij plegen te doen……

  Dus, wat betreft "4":
  Ik heb geen notie waar die sleutel staat, maar wellicht is er sprake van "stond"(?) of wordt die sleutel niet (meer) bijgewerkt als er "handmatig" wordt gecomprimeerd.

  Het blijft dus wat duister…….
 • HKEY_CURRENT_USER\Identities\{jouw identity}\Software\Microsoft\Outlook Express\5.0 en dan de value "Compact Check Count"

  Edit:
  Ik heb het even uitgeprobeerd. Conclusie: De teller wordt gereset bij handmatig comprimeren, dus je veronderstelling klopt.
 • Many, many thanks!!
  Blij dat mijn veronderstelling gefundeerd is…….! :P
  Die "reset" was er voor die update blijkbaar niet, want je kon je (handmatig) te pletter comprimeren; die pop-up kwam er na 100x toch wel. Nu dus niet meer.

  Waar ik nog wel aan zat te denken is wat er gebeurt als je alle *.bak files in die prullenbak laat terugzetten…… Zou-ie de de extensie aanpassen en de huidige *.dbx'en overschrijven? Ik kan 't me niet voorstellen en heb zo'n idee dat men handmatig aan het werk moet.
 • Restoratie van de .dbx'en door de .bak bestanden in de prullenbak dient inderdaad manueel te gebeuren.
  Lees hier (helaas geen NED vertaling beschikbaar): http://support.microsoft.com/kb/918069

  Vertaald en samengevat:
  0. OE moet afgesloten zijn
  1. zet vanuit de prullenbak de gewenste .bak bestanden terug naar hun locatie van oorsprong.
  2. navigeer naar de "Message store folder".
  2. verplaats de .dbx file(s) die je wilt vervangen door de .bak versie(s) naar een tijdelijke folder.
  3. hernoem de .bak file(s) naar de .dbx extensie
  4. open OE en check het resultaat.
  5. de tijdelijke folder met de geëvacueerde .dbx file(s) mag verwijderd worden indien operatie succesvol.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.