Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

(BIOS) startup info

Anoniem
None
10 antwoorden
 • "Vroeger" zag je bij het aanzetten van 't machien allerhande info voobij komen scrollen. Hoeveelheid fysiek geheugen, devices, ect., etc. tot aan "Verifying Data Pool".
  Ik zie dit tegenbwoordig vrijwel nergens meer. Beteft het hier een of andere BIOS setting welke tegenwoordig niet meer default geactiveerd staat, of moet ik dit anders zien?
 • [quote:909fc1db98="lion"][size=9:909fc1db98]Beteft het hier een of andere BIOS setting welke tegenwoordig niet meer default geactiveerd staat[/size:909fc1db98][/quote:909fc1db98]Ik meen dat het idd met de POST Power On Self Test ingesteld kan worden.
 • Het lijkt erop dat dat hetgeen is wat ik bedoel………
  Maar, in mijn Award / Phoenix BIOS kan ik hierover niets vinden, tenzij "Quick Boot - Enabled" in het "Boot" submenu [u:30ff31ba26]hetzelfde[/u:30ff31ba26] vertegenwoordigt…(???)
 • [quote:eeb03a5149="lion"]Quick Boot[/quote:eeb03a5149]Even Googlen, of de handleiding van het moederbord erbij.
  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=Quick+Boot+Power+On+Self+Test&btnG=Zoeken&meta=
  Veelal wordt er in het BIOS zelf uitleg over de settings gegeven.
  http://images.google.nl/images?svnum=10&hl=nl&sa=X&oi=spell&resnum=1&ct=result&cd=1&q=Quick+boot+bios+setting&spell=1
 • Uiteraard staat er een beschrijving in de user guide, maar wel erg summier: [i:781eaf04b6]"When enabled, the system skips certain tests while booting"[/i:781eaf04b6]. Da's dus een uitleg van wat een snelle boot is…….. :roll:
  Heb een paar van "jouw" links bekeken, maar ik neem maar klakkeloos aan dat bij een Quick Boot welke op Disabled staat, dat hele scroll circus voorbijkomt, inclusief "Verifying Data Pool"……..

  Wat betreft dit laatste: ik heb altijd begrepen dat Windows in dat stadium bepaalde gegevens "ophaalt" uit 't BIOS. Ik neem aan dat-ie dit bij een Quick Boot toch ergens op de achtergrond zal doen……..
 • Heb je misschien een "[b:0f0898907f]merk[/b:0f0898907f]"-pc?

  Die verstoppen dat inderdaad vaak achter hun eigen bootlogo. En da's zonder ingrijpende patches van systeembestanden helaas niet te veranderen.

  Gr,
  Jim
 • Neen, geen "merk"PC. Wel een Asus mobo, met een dito logo dat gelukkig in 't BIOS op "disabled" gezet kan worden.
  Maar dat logo verhaal staat los van die Quick Boot……..

  Ach….., het draadje was puur nieuwsgierigheid "waarom" ik "tegenwoordig" geen scroll schermen en een "Verifying Data Pool" meer tegenkom…….
  Uit wat ik tot nu toe heb begrepen is dat een BIOS setting; in mijn geval blijkbaar "Quick Boot" (disabled / enabled)………
  Volgens mij is dat "Verifying enz." het eerste moment waarop Windows "iets doet", dus dat zal wel "verborgen" worden uitgevoerd bij een Quick Boot…(?)
 • Het enige wat "quick boot" meestal uitzet is een memory check ergens in de POST, en zal waarschijnlijk niets van doen hebben met het weergeven van de IDE apparaten ed.
 • Als je een bootlogo uit zet, zie je meestal wel meer info voorbijkomen.
 • Bootlogo staat uit. Toch geen scroll infoscherm……..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.