Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Logboeken

Anoniem
lion
8 antwoorden
 • De meeste meldingen m.b.t. fouten e.d. in de Windows logboeken zijn vaak dermate geheimzinnig en onbegrijpelijk dat Jan Punt de computeraar er niets mee kan.

  Ik kwam er zo'n exemplaar (incidenteel) tegen in het logboek van een laptop:

  —knip—
  tcpip
  TCP/IP heeft de beveiligingslimiet bereikt van het aantal gelijktijdige verbindingspogingen via TCP
  —knip—

  Waarvan actie…
  Waarom vermeldt men dergelijke zaken niet in begrijpelijk NL?? Er zullen procentueel niet zoveel luitjes zijn die hier iets mee kunnen. Toch…..?
 • Tja, Lion: dat moet je aan Bill Gates vragen hé? Maar je hebt wèl gelijk vind ik. Mogelijk is het op die manier geformuleerd omdat men anders ellenlange vermeldingen moet neerschrijven? Of omdat de schrijvers met termen en begrippen goochelen zoals dokters met ziekten en kwalen??

  Hoe dan ook, wat dat TCP/IP betreft: zie hierna en het werkt nog ook.

  Voor iedereen die Windows XP SP2 wil gaan installeren of heeft geinstalleerd:

  Windows XP SP2 verandert het maximaal aantal verbindingen via 1 poort naar 10. Voor de installatie van Windows XP SP2 was dit nog 50.
  Dit probleem is vooral merkbaar bij het surfen en bij het downloaden via P2P-programma's. Hierbij zul je merken dat de snelheid niet meer is zoals het vroeger was.
  Microsoft heeft ook besloten om dit niet meer te kunnen wijzigen in het register. Deze waarde staat nu hard-coded in tcpip.sys.
  Middels het bijgesloten programmatje kun je die waarde wijzigen. Dit programmatje vraagt aan jou naar hoeveel verbindingen de waarde gewijzigd moet worden. Ik raad hiervoor aan om niet meer als 100 in te voeren vanwege mass-mailer virussen.
  Na het uitvoeren van dit programmatje, zal windows je vragen of je een bestand wilt vervangen. Klik hiertoe op annuleren. Vervolgens zal windows je vragen of je het zeker weet. Klik hier op Ja. Herstart nu de pc. Geniet weer van de volledige snelheid.

  Wil je controleren of jij dit probleem ook hebt??
  Ga naar start > Configuratiescherm (of start > Instellingen > Configuratiescherm bij het klassieke menu start) > Systeembeheer > Logboeken > Systeem. Klik op de kolom met de naam Gebeurtenis. Ga nu opzoek naar de waarde 4226 in die kolom. Dubbelklik op dat event. In de beschrijving van dat event zal de volgende tekst staan:
  Citaat:
  TCP/IP heeft de beveiligingslimiet bereikt van het aantal gelijktijdige verbindingspogingen via TCP.
  Als je dit hebt, dan adviseer ik je om het bijgesloten programmatje uit te voeren. heb je die melding niet, dan moet je het ook niet uitvoeren. Draai je op SP1 of eerder, dan moet je dit programmatje helemaal links laten liggen.

  Het bijgesloten programmatje is NIET door mij geschreven, maar ik kan je wel zeggen dat het werkt. Ik heb nu ook een XP SP2 systeem met dat limiet aangepast in de tcpip.sys file.

  Van http://www.nldelphi.net/Forum/showthread.php?t=16595

  LET OP : na het uitvoeren sputtert windows dat je een bestand vervangen hebt door een niet … enz. Wil je het origineel terugzetten? NEEN dus !!!

  Een link naar de fix staat op die bladzijde.
 • Ik pleeg nu-en-dan wat onderhoud op PC's en laptops van gezins- en familieleden. Op de laptop van mijn eega (XP Home / SP2) kwam ik die melding over een aantal weken een keer of wat (ca. 4 / 5 x) tegen. Niet echt veel dus. Op die PC van mij (XP Pro / SP2) in het geheel niet.
  Bij die andere heb ik (nog) geen logboeken geraadpleegd…..

  Jij hebt het over snelheid: steekproefgewijs controleer ik met regelmaat via "speedtest" de (download)snelheid van de 2 machines hier (op 1 router), maar ik kom eigenlijk uitsluitend waarden tegen welke op of boven de norm liggen……
  Hoewel ze veel meer "surft" dan ik zijn klachten van mijn eega m.b.t. snelheid mij ook niet bekend.
  Maar ik weet nu hoe ik e.e.a. zou kunnen oplossen en da's ook wat waard!

  Enne….: strekt het niet tot aanbeveling om een [u:b05c5db151]kopietje van de originele tcpip.sys[/u:b05c5db151] achter de hand te houden? Hierna kun je 'm naar hartelust manipuleren met het door jou genoemde. Maar heb je nog wat "in reserve" voor het geval dat……… Toch..?
 • zo

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=4226+xp+site:microsoft.com&meta=

  of zo

  http://www.google.nl/search?hl=nl&q=simultaneous+TCP%2FIP+connection+attempts&btnG=Zoeken&meta=
 • [quote:d9769fe31a="lion"]Enne….: strekt het niet tot aanbeveling om een [u:d9769fe31a]kopietje van de originele tcpip.sys[/u:d9769fe31a] achter de hand te houden? Hierna kun je 'm naar hartelust manipuleren met het door jou genoemde. [/quote:d9769fe31a]idd, maar 'k heb altijd enkele images achter de hand, vandaar dat ik niet altijd denk aan de goede raad van je origineel bestand ergens veilig naar te kopieren voor het geval dat.
 • Dank voor alle info (ook FlvanSon).
  M.b.t. die logboeken heb ik er nog eentje welke ik vaker aantref (ook wel bij andere PC's) en geen benul heb wat ik ermee aan moet.
  Het betreft (incidentele, niet structurele) dhcp meldingen (gebeurtenis 1002). De meldingen hebben een dergelijke gedaante…..:

  —knip—
  De IP-adreslease 192.168.2.39 voor de netwerkkaart met netwerkadres 0050DA49EA1C is geweigerd door de DHCP-server 0.0.0.0. De DHCP-server heeft een DHCPNACK-bericht gezonden.
  —knip—

  Overigens nooit gemerkt dat dit invloed heeft (gehad) op de communicatie……
 • <oeps, edit>
 • Ben ik nog niet tegengekomen, kan ik niks van vertellen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.