Vraag & Antwoord

OS Windows

Bureaublad

3 antwoorden
  • 'Hoi daar, ik hoop dat ik hier goed zit met deze vraag. Ik maak veel foto's met als grote, 3456-2304 pixels. Mijn beeldschermresolutie van mijn pc staat op 1280 1024. Ik wil van mijn foto's een bureaublad maken maar dat wil niet vlotten. Ze rekken dan uit en ze worden uit verband getrokken. Ik heb het al met Photoshop geprobeerd maar dat lukt ook niet, misschien doe ik iets fout. :( Hoe kan ik de grote goed maken zodat ze blijven zo als ze zijn? Iemand enig idee? Alvast bedankt. Gr Aad.
  • dag Aad, het probleem met die grote foto is in ieder geval dat de verhouding (3:2) niet overeenstemt met die van het beeldscherm (6:5). Bij "Eigenschappen voor het beeldscherm", tabblad "achtergrond", kan je een aantal instellingen kiezen. Gecentreerd laat de foto op ware grootte zien, maar dan zie je in jouw geval maar een gedeelte. Verspreid laat de foto aan het beeldscherm aangepast zien, dan krijg je inderdaad dat verwrongen plaatje. Ik weet niet of Photoshop op de één of andere manier de resolutie van de foto zodanig kan wijzigen in 6:5 dat de foto nog zo normaal als mogelijk blijft, maar ik kan het me moeilijk voorstellen. Een andere manier is om met Photoshop een uitsnede te maken in de beeldschermresolutie. Dan kan je zelf bepalen welk gedeelte van de foto je wil zien. Groeten, Piet
  • Ha Piet, Ik ga nog even met Photoshop aan de gang. Mochten er nog meer sugesties zijn, die zijn natuurlijk ook welkom. Gr Aad.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.