Vraag & Antwoord

OS Windows

[WinXP pro SP2]Windows explorer probleempje

Anoniem
Wim Sturkenboom
2 antwoorden
 • ik heb geen idee op welke trefwoorden ik moet zoeken om het volgende op te lossen en ik heb geen idee waar ik het moet zoeken:

  Ik gebruik windows explorer in explorer mode. Verder ben ik een keyboard junk en gebruik in windows explorer vaak het menu via <ALT>F, <ALT>E enz (engelse versie).

  Het volgende verschijnsel doet zich voor op een van de PCs die ik gebruik:
  als ik in het linker deel van het scherm een directory selecteer en bv <ALT>F geef (als eerste stap om bv een nieuwe subdirectory aan te maken), verschijnt heel kort het menu en verdwijnt weer. Vervolgens is de volgende directory in de boom geselecteerd (linker deel van het scherm).

  Dit gebeurt in een aantal van de hoofdmenus (zeker file (<ALT>F, edit <ALT>E)), maar niet in alle (tools menu is bv OK).
  Het gebeurt ook als ik bv eerst het tools menu selecteer en vervolgens met de cursor naar het edit menu ga.

  Het probleem doet zich nbiet voor als ik de muis gebruik en ook niet als het om een speciale 'directory' gaat zoals desktop, my computer etc.

  Voor zover ik weet is de keyboard layout US international en de taal UK english. Ik zit momenteel niet achter de machine, zodat ik dit niet kan verifieren.

  De eerste keer dat ik het probleem constateerde was na het installeren van windows op deze (toen) gloednieuwe PC, dus virussen en andere zooi kan worden uitgesloten.

  tips en of oplossing welkom


  PS keyboard kan volgens mij worden uitgesloten omdat ik al een ander kb heb geprobeerd en het verschijnsel zich alleen lijkt te manifesteren in windows explorer en niet in andere programmas.
  Verder ben ik het probleem nog nooit tegen gekomen in Linux (Ubuntu, Slackware).
 • Een ander (lees keyboard) stukje software, die de toetsencombinatie kan beinvloeden? Sommige keyboards hebben de mogelijkheid om zelf toetsen te definieren. Ook windows zelf heeft een mogelijkheid tot het definieren van toetsen en of combinaties.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.