Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

System restore

Jim van Zweeden
15 antwoorden
 • Ik heb deze week voor het eerst gebruik gemaakt van SR op een XP PC. Ik heb het systeem 1 dag "terug gezet"……
  Wat me opviel, is dat SR meldde dat het systeem teruggezet was naar het gekozen herstelpunt, maar dat er geen wijzigingen waren aangebracht. Mooi, tot zover…… Maar……:

  - [u:eef01f8ced]In tegenstelling tot Win ME[/u:eef01f8ced] is er ook geen "ongedaan maken" punt in SR gezet. Win ME maakte zo'n punt wel, ook al was er niets gewijzigd. Vraag: is dit beschrevene "normaal"? (Maakt SR in Win XP niet "per definitie" een "ongedaan maken" punt?)
  - Betekent de melding "er zijn geen wijzigingen aangebracht" tevens dat er dus ook geen voorgaande versie van 't register is teruggezet?
 • Schort er iets aan je systeemherstel, want

  a. de melding dat er geen wijzigingen zijn aangebracht ben ik nog nooit tegengekomen
  Edit: las net ergens dat deze melding betekent dat het terugzetten van je herstelpunt niet gelukt is

  b. normaal heb je dus wèl een gelegenheid om je laatste herstelbewerking terug ongedaan te maken.
 • Da's mooi…..

  - Is er een methode om uit te vogelen OF SR correct functioneert?
  - Is er een methode om SR opnieuw op de rails te zetten?
 • XP Systeemherstel herstellen

  Herinstalleer Systeemherstel:
  Om dit uit te voeren moet je verborgen bestanden kunnen zien.

  Actie:
  - control panel=>folder options
  - Op de "VIEW" tab: selecteer "show hidden files and folders".
  - Vink af: "Hide extensions for known file types",

  Herinstallatie:- Open Windows Explorer en navigeer naar de windows\inf map.
  - zoek de sr.inf file
  - rechtsklik erop en selecteer "INSTALL" in het menu
  Als gevraagd wordt naar bestanden in de "Files Needed dialog box" , klik dan op "Browse" en verwijs naar de "i386 folder" op de Windows XP CD of de i386 folder op de harde schijf als deze bestaat. De bestanden zullen daar dan opgehaald worden.
  Op een systeem met Servicepack 2 verwijs dan naar de C:\Windows\ServicePackFiles\i386 folder.

  Als system restore terug geïnstalleerd is, configureer het dan terug naar behoefte. Maak zelf een herstelpunt aan en test system restore door dit herstelpunt te laten terugzetten.
  Als dit lukt is sytem restore gezond en wel. (Dank aan Decomp)
 • Net wat [b:598a3d5c6f]Passer[/b:598a3d5c6f] schrijft en andere punten ter controle.
  Onderwerp: Systeemherstel werkt niet

  Om te testen, zie onder:
  Test System Restore to confirm it is functioning correctly.
 • Ik dank jullie beiden voor alle info!

  Dat SR niet correct zou werken, daarvan ben ik nog niet 100% overtuigd. Het systeem meldde dat het teruggezet was naar een punt van de dag ervoor, maar dat er geen wijzigingen waren aangebracht. Er was ook totaal niets gewijzigd in die paar uur, en ik hoorde van iemand dat die melding in een dergelijk geval niet onbekend was……

  Hoe dan ook, ik zal de suggestie om een herstelpunt "test" te maken en vervolgens een map "test" aan te maken, opvolgen. Hierna zou na het terugzetten naar het punt "test" die map weer verdwenen moeten zijn(?).

  Ik neem aan dat bepaalde Windows onderdelen bij deze procedure met rust worden gelaten, anders zou je immers problemen kunnen krijgen met virus definities, Windows Update en dergelijke……..(?)
 • [quote:abec3457c1="lion"][size=9:abec3457c1]Tenslotte: is het juist dat het [u:abec3457c1]uitsluitend[/u:abec3457c1] zin heeft om SR voor de "C" partitie (Windows) in te zetten?? Ook al staat "Mijn documenten" op "D"??[/size:abec3457c1][/quote:abec3457c1]Wat systeemherstel wel en niet bijhoudt, kan je in je andere onderwerp lezen.

  Systeemherstel op een data-partitie vindt ik dan ook nutteloos.
  Dat brengt mij ook op de gedachte dat de tip van de "test-map" aanmaken hiermee in tegenspraak is. Dat is immers ook "eigen" data.
  Misschien het feit dat ie leeg is en slechts uit een registerwaarde bestaat…….. :-?
 • Of die map toevoegen op "C"?? Ook werd ergens geopperd om een snelkoppeling naar e.o.a. progje of zo te maken op de desktop.
  Da's toch weer wat anders…….?
  Wat betreft de MS FAQ link in dat andere draadje: hier wordt niet echt helder of het terugzetten naar een punt VOOR een Win Update negatief uitpakt…….
 • [quote:482e761bf7="lion"][size=9:482e761bf7]Da's toch weer wat anders…….?
  Wat betreft de MS FAQ link in dat andere draadje: hier wordt niet echt helder of het terugzetten naar een punt VOOR een Win Update negatief uitpakt…….[/size:482e761bf7][/quote:482e761bf7]Tja… anders..
  De bedoeling is gewoon dat je "iets" aanmaakt dat door systeemherstel wordt gecontroleerd. Dat het op het bureaublad is, is gewoon makkelijk snel in beeld….

  Systeemherstel is [b:482e761bf7]geen wondermiddel[/b:482e761bf7] en pas uitvoeren wanneer "andere" handelingen geen resultaat hebben.
  Negatief, of positief uitpakken is maar relatief. Als je malware handmatig hebt verwijderd en je plaatst later (na dagen) een herstelpunt naar voor dat punt terug…… ben je weer de pineut.
  In zulke situaties is het raadzaam de herstelpunten te verwijderen.

  Als die update naar bestanden wegschrijft die gecontroleerd worden [size=9:482e761bf7](en dat zal haast wel)[/size:482e761bf7], ben je die dus kwijt. Windows update gewoon bezoeken…. toch.
 • [quote:7030758db6="lion"]Tenslotte: is het juist dat het [u:7030758db6]uitsluitend[/u:7030758db6] zin heeft om SR voor de "C" partitie (Windows) in te zetten?? Ook al staat "Mijn documenten" op "D"??[/quote:7030758db6]Ik heb twee schijven (tweede is gewoon een data-schijf: reserve van al mijn eigen bestanden).
  Samen tien partities en ik heb dus geen systeemherstel nodig voor de andere partities-buiten-mijn-C.

  Ik heb een *.vbs-je van iemand gekregen en dat schakelt systeemherstel uit op al mijn partities (behalve natuurlijk mijn C)

  En Mijn Documenten staat op mijn E-schijf (plus een kopie op een partitie van mijn 2de HD - en geregeld gebruik ik Syncback om die twee te synchroniseren. Makkelijk vind ik.
 • Wat me nog bezig houd is het volgende:
  Ik heb Win Update ingesteld als "melden; niet automatisch downloaden / installeren". Nu heeft het systeem al 2x deze week gemeld dat er updates zijn en heeft ze ook getoond. In beide gevallen heb ik gekozen voor "download", waarop er naar mijn idee niet zo heel veel meer gebeurde. Of 't daadwerkelijk gedownload is…….? Ik denk van niet, maar ik weet wel dat M$ dit gedoseerd doet, i.v.m. drukte op de server. De "werkelijke" download vind soms pas veel later plaats!
  Hoe dan ook: een melding om te installeren heb ik nog niet gehad, dus er zal nog wel niets "binnen zijn"…….

  Maar "what if" je nu [u:3033b50f96]tussen het moment waarop je hebt aangegeven te willen downloaden en de werkelijke uitvoering hiervan[/u:3033b50f96] je systeem een herstelpunt gaat terugzetten…….??!! Help je dan die hele Win Update om zeep, of is dit "netjes geregeld"?

  En…..: als die Update reeds correct is uitgevoerd en je zet 'm een herstelpunt terug voor deze gebeurtenis……….: weg Update?
 • Los van mijn vorige reactie kan ik verheugd mededelen dat SR blijkbaar niets mankeert! :D

  Ik heb de volgende procedure uitgevoerd:
  - Herstelpunt "Test" gemaakt.
  - Snelkoppeling naar "sol.exe" (Patience) op desktop gemaakt.
  - Via SR systeem teruggezet naar herstelpunt "Test".
  - Resultaat: systeem meldt dat alles teruggezet is naar de situatie voor "Test" en snelkoppeling op desktop is foetsie!

  Het blijkt dus inderdaad tot de mogelijkheden te behoren dat, bij het kiezen van een [u:557a7c1beb]zeer recent[/u:557a7c1beb] herstelpunt, SR na afloop meldt dat er "geen wijzigingen zijn aangebracht" waarbij een "laatste herstelbewerking ongedaan maken" in dat geval ook logischerwijs ontbreekt…….
 • Eind goed alles goed?

  (en een computer zit toch simpel in mekaar blijkbaar ? :lol: )
 • En tenslotte nog even dit:[quote:bebd33ab64]Hoe dan ook: een melding om te installeren heb ik nog niet gehad, dus er zal nog wel niets "binnen zijn"……. [/quote:bebd33ab64]Dat gebeurt vooral de laatste 6-8 maanden bij mij ook regelmatig, waar het door komt (drukte of anderszins) weet ik niet maar vroeger of later blijkt de update dan toch uitgevoerd te zijn en dat zelfs soms zonder enige melding. Behalve de dan nogal onverwachte mededeling dat je systeem herstart moet worden.

  Dat gedrag is ook nog eens behoorlijk willekeurig want hier staan twee machines en ook bij de laatste update-ronde van afgelopen dinsdag gebeurde er op beide iets totaal anders en op totaal verschillende tijdstippen!!!
  Bij handmatige controle bleek in beide gevallen de boel dan toch bijgewerkt te zijn.

  Zal wel weer het geheim van MS zijn vermoed ik :( .

  Gr,
  Jim
 • Jim,
  Even op jouw reactie toegespitst:
  Ik heb hier ook 2 machines staan. Beide staan ingesteld als "[u:c6213400d4]melden, niet automatisch downloaden / installeren[/u:c6213400d4]".

  Bij de update ronde half oktober ging het bij beide goed:
  Een melding, waarna gekozen kan worden of je al het voorgestelde wil hebben en kiezen voor "download". De werkelijke download volgt vaak (wat) later (soms zelfs na 2 dagen). E.e.a. in verband met de spreiding op de server.
  Als die (werkelijke) download plaats heeft gevonden, dan meldt het systeem "updates gereed voor installatie" en kun je dit uitvoeren.

  Bij de laatste update (deze week) ging het bij machine 1 redelijk vlg. plan. De update werd gemeld, geselecteerd en een dag later volgde de werkelijke download. Machine 1 klaar……
  Bij machine 2 werd de update eveneens gemeld en geselecteerd. Na 2 dagen werd 1 van de 5 items opnieuw gemeld……?! Opnieuw geselecteerd.
  Weer een dag later gebeurde er nog steeds niets…….

  Toen maar eens gekeken op windowsupdate (geschiedenis):
  Het opnieuw gemelde item stond er als "geannuleerd" (huh…?), de 4 overige items waren (nog?) nergens te bekennen…….. Misschien was er vroeg of laat alsnog iets gebeurd(?), maar het duurde me toch allemaal iets te lang.

  Ik heb de hele boel toen maar handmatig verzorgd en hoop dat de eerstvolgende "automatische update" [u:c6213400d4]wel[/u:c6213400d4] volgens het boekje verloopt……

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.