Vraag & Antwoord

OS Windows

Laptop beveiligen

Anoniem
Jim van Zweeden
4 antwoorden
 • Ik heb een laptop die door meedere personen gebruikt wordt. Nu wil ik voorkomen dat er bestanden op de harddisk van de laptop worden weggeschreven. Ook tijdelijke bestanden en backups van bijvoorbeeld Word mogen niet op de harddisk terecht komen. Al dat soort schrijfacties moeten naar een USB-stick geschreven worden. Dus uiteindelijk wil ik een laptop hebben waar wel de programma's op staan, maar zodra er opgeslagen moet worden, hij direct naar de USB-device gaat. Ook wil ik de laptop afschermen voor "geklooi" met het systeem. De gebruiker moet de applicaties kunnen gebruiken en verder …basta!! Klinkt streng, maar mijn ervaring leert dat dit nodig is.

  Groeten
  M
 • Eerstens: Van harte welkom hier :) .

  En verder: Wat voor besturingssysteem zit er op die laptop? In WinXPPro kun je dat met het rechtenbeheer wel voor elkaar krijgen dacht ik, maar of dat in XP Home ook lukt….

  Gr,
  Jim
 • [quote:e9d9899d5d="Jim van Zweeden"]Eerstens: Van harte welkom hier :) .

  En verder: Wat voor besturingssysteem zit er op die laptop? In WinXPPro kun je dat met het rechtenbeheer wel voor elkaar krijgen dacht ik, maar of dat in XP Home ook lukt….

  Gr,
  Jim[/quote:e9d9899d5d]

  Ja sorry dat is wat dom van mij. Besturingssysteem is Win XP Pro

  Groeten
  M
 • met Pro kun je toch ook gebruikers aanmaken die niet bij elkaar data kunnen. Scrhijfrechten zijn vast te regelen op de harde schijf. Maar wat als het bestand op de USB stick corrupt wordt….. wie is er dan verantwoordelijk vor de backup? Hoeveel gaat dat kosten? Of speelt dat niet.
  Weeg dat eens af tegen de nadelen?
  Met policy's kun je heel wat afschermen, maar met een bepaalde opstart CD is het admin wachtwoord onderuit gehaald en kan "iedereen" erbij…
  Goed beheer in balans kijkt me beter..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.