Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

MSConfig uitvoeren / zwart opstart scherm met keuze opties

DoeHetZelf
7 antwoorden
 • Ik heb msconfig onder windowsXP opgestart. Daarbij een service aan en uitgezet om te kijken of een probleem bleef bestaan of werd opgelost.
  Het probleem is opgelost.

  Echter vanaf het moment dat ik msconfig heb opgestart en een optie heb aangevinkt (vink verwijderen) en later heb teruggezet (vink terug voor de service) start Windows XP elke keer met een DOS-like zwart scherm op met de keuze tussen <windowsXPHome> en <HerstelConsole>. Als je niets invoert, start windowsXPHome netjes op. Echter na elke start of herstart komt dit zwarte opstartscherm in beeld, met keuze mogelijkheid (zie hiervoor) en daarna een nette windowsXP start.

  Hoe kan ik dat zwarte scherm uitschakelen ? Het probleem is opgelost.
  Alleen dit probleem nog.

  Tips welkom.
  Bedankt.
 • http://support.microsoft.com/kb/307654

  onderaan staat hoe je e.e.a kan verwijderen
 • Bedankt voor je reactie. Ik heb het doorgenomen, maar het Herstelconsole wordt alleen als keuze optie in het zwarte scherm genoemd. Mogelijk is het een keer uitgevoerd zonder iets te doen en met EXIT verlaten.

  Vanaf dat moment start windowsXP op met het zwarte DOS scherm, met de keuze: Normaal windows XP starten of Herstelconsole starten.

  Dit tussenscherm met deze keuze mogelijkheid moet vervallen.
  Moet ik daarvoor het Herstel Console verhaal uitvoeren waarnaar de link verwijst en dan onderaan? Ik kan de map cmdcons niet vinden. Volgens mij klopt dat, omdat ik geen command console geinstalleerd heb.

  Ik verwacht en begreep dat als je MSCONFIG opnieuw opstart en dan naar de TAB Algemeen gaat en dan kiest voor Normaal opstarten, dan op Toepassen klikken en dan OK klikken, dat dit opstartscherm zou verdwijnen.
 • Heb je je boot.ini bestand al eens bekeken? Misschien staat die herstelconsole daar als boot optie bij.
  Als dat zo is deze regel verwijderen, na eerst een backup (bv. boot.ini.old) gemaakt te hebben. Eventueel de inhoud van je boot.ini hier even posten.
 • In boot.ini staat de regel opgenomen.

  Ik heb de regel verwijderd.
  Het probleem is opgelost.

  Beiden bedankt !
 • [quote:0dfc637a13="DoeHetZelf"]In boot.ini staat de regel opgenomen.

  Ik heb de regel verwijderd[/color:0dfc637a13].
  Het probleem is opgelost.

  Beiden bedankt ![/quote:0dfc637a13]

  Dat stond dus ook zo omschreven in de MS link die ik je gaf ;-)
 • Blijft toch de vraag welke service je hebt aan en uitgezet met als resultaat dat de boot.ini verandert.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.