Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Computerproblemen

Anoniem
None
31 antwoorden
 • Kan iemand me helpen alsjeblieft? We hebben 3 computerproblemen.
  Als eerste: We hebben als besturingssysteem windows XP en al een hele tijd is het beeldscherm te klein voor de tekst die je erop ziet. Vooral bij internetpagina's, maar ook op het bureaublad zelf vallen de letters aan de linkerkant weg. Als je dan bijvoorbeeld je favorieten aanklikt, dan kan je het wel lezen. Ook heb ik sommige pagina's waarbij juist het onderste gedeelte wegvalt, waaronder de plaatselijke bibliotheek. In ons geval kunnen we niet eens meer boeken reserveren als we dat zouden willen. Weet iemand waar dit aan ligt en wat kan ik eraan doen? Ik vind het vreselijk irritant.
  De letters van de internetpagina's zelf zijn klein, maar ook de letters van mijn favorieten als ik die open. En ook mijn pictogrammen staan nu niet meer aan de rand van mijn bureaublad, maar meer in het midden. Alleen de linkerrand is in tact gebleven. Als ik de tekengrootte vergroot zoals je me aanraadt, dan zijn bij mijn startpagina inderdaad de letters vergroot, maar bij deze pagina blijven ze even klein. Ook zijn de letters klein van bijvoorbeeld bestand, bewerken, beeld enzovoort.
  Weer wat ontdekt. Als ik mijn startpagina opzet (in mijn geval startpagina.nl) en ik verander de lettergrootte, verandert de lettergrootte gewoon mee. Hetzelfde geld voor sky radio. Behalve aan de linkerkant het menuutje waar 3 platen van de playlist staan vermeld. Maar als ik als voorbeeld deze pagina neem en ik wil dan de lettergrootte veanderen, gebeurt er helemaal niets.

  Probleem nummer 2: Mijn dochter krijgt op MSN elke keer de melding dat ze flash player moet installeren terwijl ik er geen last van heb. We hebben 4 gebruikersaccounts. Met sommige mensen kan ze wel praten via MSN en met anderen weer niet. Wat houdt dat eigenlijk in: dat flash player?

  Probleem nummer 3: Ik krijg heel vaak een melding dat ik moet inbellen en dat de pagina off line niet beschikbaar is. Daar ben ik weer de enige in. We hebben gisteren een virusscan laten draaien. Maakt allemaal niets uit.
  Wie kan me helpen?
 • Ik wil niemand beledigen met deze uitleg, mocht je geen beginner zijn dan sorry.. Maar:

  1. Je stel een vrij simpele beginners vraag, daar reageren mensen niet zo snel op. Mijn enige advies is: Ik zou me verdiepen in de elementaire werking van Windows en dan met name je bureaublad en je beeldscherm even bijstellen zodat de hele pagina in beeld is. Zie hiervoor de handleiding van Windows en de handleiding van je beeldscherm.  2. MSN gebruikt flash player voor grapjes en effecten. Deze is gratis en veilig te downloaden op www.macromedia.com
  Macromedia is overgenomen door Adobe vandaar de verschillende namen voor hetzelfde.

  3. Heb je kabel of ADSL? Ga dan nooit inbellen, deze speciale inbel schermen ken ik van erotische websites..
  Haal de stekker van je telefoon uit de computer, je kunt voor dure 0900 nummers komen te staan. Dit soort software heet DIALERS.
 • Alleen aanvulling op nr. 3 : dit is een o zo bekend verschijnsel veroorzaakt door z.g.n kwaadaardige en schadelijke software op uw systeem ook wel malware genoemd zie daar: http://nl.wikipedia.org/wiki/Malware

  Dit is op te lossen door een goede en degelijke virrusscan (onmisbaar op een Windows systeem). Blijkbaar is het uwe niet echt compleet en ziet wat feiten over het hoofd. Ook hierbij geldt dan ook: regelmatig updates uitvoeren..zeker ook voor Windows zelf want ook hier worden regelmatig lekken gevonden waardoor kwaadwillenden uw systeem kunnen ruïneren maar kunnen met een goed afgestemde virus/spyware programma succesvol verwijderd worden.
 • Ben ik weer. Ik heb van iemand de raad gekregen om NVIDIA te downloaden omdat ze denken dat de videokaart kapot is. Dat heb ik gedaan, maar ik heb geen snelkoppeling daarvan op mijn bureaublad. Ik heb nu ondertussen een icoontje op mijn taakbalk ontdekt van NVIDIA en daar zijn wat instellingen op te zien. Maar welke instellingen moet ik gaan gebruiken om weer de normale letters op de computer te krijgen? Als we nu outlook gaan openen, zijn opeens alle berichten vetgedrukt.
 • Op het buroblad gaan staan, rechtermuisknop en dan onderaan:
  eigenschappen.

  Daar kun je veel instellen voor je scherm.
 • Ja, dat heb ik ook al geprobeerd. Zonder resultaat.
 • Ja maar heb je dan wel bij Thema's gekeken ?
 • Hij staat op aangepast thema, maar voor zover ik me kan herinneren heeft die daar altijd al op gestaan. :-?
 • Ik zou haast een open deur intrappen, maar zet het eens op XP thema ?.
 • Heb ik gedaan, ik kreeg nu weer een heel ander bureaublad die ik niet wilde. Ik heb mijn eigen wallpaper er weer opgezet en nu krijg ik bij thema's: windows XP (aangepast). Is dat ook goed? Of mag ik geen wallpapers meer van internet afhalen?
 • Als je als thema XP kiest en je neemt dan een achtergrond,
  veranderd dan je thema ?.

  Hmmm, dat zou ik vanavond even na moeten kijken dan.

  HOE plaats jij een achtergrond ?. Doe je dat dmv een exe-file of is het gewoon een plaatje wat je mbv een tekenprogramma als achtergrond neerzet ?.
 • Ik ga naar google en zoek een wallpaperplaatje die ik wil hebben, dan ga ik erop klikken en als die groot is, rechtsklik ik erop en klik op de link als achtergrond gebruiken. Dat lukt niet altijd omdat niet alle plaatjes groot genoeg zijn om als achtergrond te gebruiken. Dan krijg ik stippeltjes of blokjes of het beeld is helemaal vervormd. Maar als ik naar de site wallpaper.nl ga, dan lukt het wel altijd.
 • Hmmm, dan moeten we even verder zoeken.
 • Een gemaakte beginnersfout: Die sites met "gratis" wallpaper en screensavers hebben bijna altijd spyware of reclame.

  De beste screensaver is een leeg scherm en zelf ik heb geen wallpaper.
  Ik heb er namelijk altijd windows vensters overheen.
 • Vandaar mijn vraag of het een jpg of exe-file was.
 • Het is een jpg file.
 • Ik heb de instellingen van NVIDIA en mijn computer vergeleken en die kloppen met elkaar.
 • [quote:cbfe9baf81="drive"]Probleem nummer 2: Mijn dochter krijgt op MSN elke keer de melding dat ze flash player moet installeren terwijl ik er geen last van heb. We hebben 4 gebruikersaccounts. Met sommige mensen kan ze wel praten via MSN en met anderen weer niet. Wat houdt dat eigenlijk in: dat flash player?[/quote:cbfe9baf81]Een flash player is, kort gezegd, een programmaatje waarmee je animaties op webpagina's kunt laten weergeven. Flash wordt ook veel gebruikt voor reclamebanners. En dat is waarschijnlijk de reden waarom er gevraagd wordt om Flash player te installeren. MSN geeft namelijk onderin het scherm reklame weer.
  Dat deze melding niet op alle accounts verschijnt, is te verklaren door het feit dat je bij de installatie van de Flash player waarschijnlijk kunt kiezen of je hem wilt installeren voor de "Huidige gebruiker" of voor "Alle gebruikers".
  Waarschijnlijke oplossing van dit probleem is dus het downloaden en installeren van Flash Player.

  Je kunt de Flash Player hier downloaden en installeren.
 • Mijn dochter zei dat ze flash player al een keer gedownload heeft en er stond dat het downloaden was gelukt. Soms krijgt ze wel een melding om het te downloaden en de andere keer niet. Hij doet het dus nog steeds niet.
 • Of al dat Macromedia (Adobe) speelgoed werkt, is hier te bekijken:
  http://www.macromedia.com/shockwave/welcome/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.