Vraag & Antwoord

OS Windows

[Vista] installeren lukt niet

Anoniem
rsweres
3 antwoorden
  • ik heb laatst vista RTM 64bit op mn eigen pc geinstalleerd en die draait goed, dus ik probeerde hem bij een vriend van me te installeren maar dat lukt niet. als ik vanuit boot probeer te installeren krijg ik een scherm met een prompt erop en verder gebeurt er niks, zowel bij de x86 als bij de x64 setup. als ik vanuit windows xp probeer te installeren dan lukt de x64 niet eens, maar de x86 setup doet het wel, alleen dan kan ik geen partities formatteren, dus dan kan ik alsnog vista niet installeren. iemand mss een oplossing?
  • U kunt de 64x versie alleen installeren op een computer met een 64x proccessor en andere 64x hardware. Waarschijnlijk beschikt de computer van u vriend hier niet over.
    Heeft u de 86x dvd wel bootable gebrand? Vanuit de boot moet het mogelijk zijn om te kunnen partitioneren. Staat in het bios ook de cd-drive wel boven de harddisk in het lijstje voor de boot? Waarschijnlijk is dat laaste het probleem. U moet dus de cd-romspeler in de boot lijst zetten.

    Mvg,
  • de x64 versie en de x84 staan beide op dezelfde bootable dvd, en de dvd drive wordt idd als eerste geboot, maar het probleem is dat de installatie vanuit boot tijdens het opstarten van de installatie vastloopt, dus ik kom dan helemaal niet tot 'selecteer een partitie' toe. en ik weet niet of alle hardware 64bits is maar het is iig een amd x2 processor dus dat is iig 64bits, maar aan de hardware ligt het denk ik niet omdat de 32bits versie ook niet werkt

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.