Vraag & Antwoord

OS Windows

Toetsenbordinstellingen

Anoniem
J. de Boer
8 antwoorden
 • Ik heb een laptop met WinXP home SP2 met netjes alle updates. Het toetsenbord heeft een mij onbekende indeling, nl. met een @ en § links van de 1, en zo zijn er nog meer rare plaatsen van tekens. De toetsenbordinstellingen (op de taakbalk) staat op Nederlands. Soms springt er echter iets verkeerd, en dan staat het voor het betreffende scherm ineens op Verenigde Staten (internationaal). Dan zit alles zoals ik het gewend ben, dus met de @ boven de 2 enzo. Dit kan gebeuren zonder dat ik daar (bewust) opdracht toe geef, bijvoorbeeld bij het typen van een bericht in een forum.
  Nu is de meest voor de hand liggende methode om het schema voor Verenigde Staten (internationaal) te verwijderen, maar ik gebruik ook regelmatig een los toetsenbord, dat de VS-indeling heeft. Ik moet dus nog wel gewoon kunnen schakelen, maar liefst alleen als ik daar opdracht voor geef, niet zomaar op het moment dat Windows de kolder in de kop krijgt. :? Iemand hier een ideetje voor?

  Dan nog iets. Ik ben gewend dat ik als ik aanhalingstekens (";) typ, dat dit niet meteen verschijnt, zodat als je een trema op de E wilt oid, dat dit op deze wijze kan, zodat je niet met ASCII codes hoeft te klooien. (die werken trouwens ook niet op de laptop). Bij mijn laptop verschijnen die aanhalingstekens echter meteen, en kan ik dus geen accenten weergeven. Iemand hier een tip voor?
 • De taal moet je instellen op Nederland en Engels VS (Internationaal). Het toetsenbord moet je instellen op de indeling van het desbetreffende land waarvoor het toetsenbord is uitgegeven.

  Er zijn PC's en notebooks/labtops met een Nederlands toetsenbord, de indeling wijkt daarvan af. Kies een NL toetsenbord.

  Als het NL toetsenbord van de notebook afwijkt van het externe toetsenbord, dan moet je ook 2 toetsenborden definieren. Dus VS (Internationaal) en mogelijk NL of ander land.

  Je komt bij toetsenbord instellingen via het configuratie scherm van windowsXP.

  De dubbele puntjes boven een e worden alleen ondersteund door codetabellen die een taal ondersteunen waarin dit soort tekens gebruikt worden. Als je gaat wisselen met toetsenborden die verschillend zijn heb je 2 toetsenbord mogelijkheden en 2 taal mogelijkheden. Dit geeft 4 combinaties. Je kan er dan soms naast zitten. Dus Taalgroep en Toetsenbord layout ) land in de gaten houden.
 • Zie eens Onderwerp: Toetsenbord-instelling niet correct voor tips en handelingen.
 • Hmmm… niets wat ik nog niet wist eigenlijk. Maar zou dat wijzigen van mijn invoertaal komen door de toetsencombinatie? Alt+Shift druk je nou niet zomaar in eigenlijk…
  Maar met deze toetsenbordinstellingen blijf ik het probleem houden dat de aanhalingstekens voor de trema (";) meteen verschijnen. Hoe los ik dat op?
 • De toetsencombinaties kun je allene gebruiken met een vs-internationaal toetsenbord. Overigens is het een bekend probleem, dat de instelling "vanzelf" kan wijzigen, bij aanwezigheid van meerdere "profielen".
 • [quote:80bf529b21="gerben"]De toetsencombinaties kun je allene gebruiken met een vs-internationaal toetsenbord. Overigens is het een bekend probleem, dat de instelling "vanzelf" kan wijzigen, bij aanwezigheid van meerdere "profielen".[/quote:80bf529b21]Misschien een verschrikkelijk overbodige/stomme vraag, maar als het een bekend probleem is, waarom wordt er dan niet aan een oplossing gewerkt? XP bestaat toch al een jaar of 5…
 • Tsja, als XP perfect zou zijn, zou je Vista niet meer kopen… ;)
 • Het wordt nooit perfect. Dat kan niet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.