Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Computer gaat niet uit na afsluiten

None
10 antwoorden
 • Mijn computer met Windows XP Pro gaat niet uit nadat Windows is afgesloten. Ik moet hem dan uitzetten door 5 seconden op de aan/uit knop te drukken.

  Dit gebeurt alleen maar als ik een externe schijf (bijv. memory stick, diskette of digitaal fototoestel) heb aangesloten op de computer.

  Een veel voorkomende tip -APM inschakelen- heb ik al toegepast, maar helpt niet.

  Wie kan/wil mij met dit probleem helpen.

  Aldvast bedankt,

  Kees B.
 • Na veel speurwerk heb ik het probleem kunnen oplossen:

  het powermanagement van de USB controllers uitschakelen. Je moet er maar op komen.

  http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;EN-US;Q315664
 • Hallo,

  ik heb een gelijkaardig probleem, en als leek in het oplossen van computerproblemen, hoop ik hier hulp te vinden.
  Ik kan mn laptop bijna nooit meer afsluiten via start. Vooral wanneer ik een eind op internet gewerkt heb, kan dit enkel nog via de aan/uit-knop.
  Heeft iemand een idee waaraan dat kan liggen en hoe ik het kan oplossen?
  Belangrijk om weten is mss dat ik internet via een algemeen netwerk waarop zowat alle koten van Leuven aangesloten zijn: Kotnet.

  Zou dit kwaad kunnen?

  Alvast bedankt!
  Ines
 • Is er misschien ooit eens een cola'tje ofzo over de aan/ uit-schakelaar gevallen, waardoor de schakelaar blijft hangen?

  Gelukkig zit ik hier met een Belgische collega die mij uit kon leggen wat een kot, en dus kotnet is. In Nederland noemen wij dat een student…. ;-)

  Als je spreekt over een locaal netwerk, is het uiteraard mogelijk dat een fijne buurman rotzooi verspreid, maar internet is nu eenmaal internet, waardoor sowieso veel rotzooi kan worden verspreid. Als je denkt dat het daardoor komt, probeer dan gewoon eens een van de verschillende virus en spyware-scanners ofzo. Ook registrycleaner kan geen kwaad.

  Ik zit nu in een hotel met een PocketPC, ik kan dus helaas niet makkelijk links voor je vinden. Maar Google wil je hier vast wel bij helpen…
 • De knop blijft idd hangen.. en ik weet eigenlijk niet hoe het komt.
  Bedankt voor je reactie! Ik probeer idd via Google meer info te vinden.
  Groetjes
 • Beste Ines,

  Als je knop blijft hangen is het gewoon een kwestie van schoonmaken. Daar is nog geen software voor geschreven… ;-)

  Ik heb geen ervaring met Laptops, maar ik kan me voorstellen dat als je de kast opent, je zo bij de knop kunt. Let wel op dat je de accu eerst loshaalt.

  Probeer de knop zelf (dus niet de schakelaar die onder het knopje zit) met een wattestaafje + warm water te reinigen, als dat niet voldoende is evt met een klein beetje afwasmiddel. Misschien kun je het knopje uit de kast halen, en dan is het helemaal eenvoudig schoonmaken. Gebruik geen agresieve middellen als bv alcohol, want dat zal je kunststof aantasten. Het knopje moet vrij kunnen bewegen zodat het veertje in de schakelaar het knopje weer omhoog kan drukken.

  Als er ook troep in de schakelaar zit (nu bedoel ik dus niet het knopje, maar echt dat gedeelte waaraan de draadjes zitten zegmaar…), probeer dan voorzichtig het vuil met bv een tandenstoker te verwijderen (evt met een heeeeeeel klein beetje water, bv op een wattestaafje en droog het goed af). Probeer de schakelaar dan nog eens, je voelt (en hoort) vanzelf als die weer lekker loopt cq klikt. Maar ik denk dat de knop de schakelaar voldoende tegen vuil beschermt heeft.
  Als de schakelaar dan toch nog steeds niet voldoende klikt, kijk dan in je omgeving of je iemand weet die zo een schakelaar kan vervangen. Let wel op dat er meer mensen zijn die zeggen dat ze dat kunnen, dan mensen die dat ook echt kunnen. Zo een schakelaar kost ca 2 euro…  Vergeet niet dat zo een knop nu eenmaal een vuilvanger kan zijn. Een druppelte cola (of wat dan ook…. misschien moest je ooit eens heeeel hard niezen ;-) ) is dan voldoende…
 • Mijn excuus aan de moderator…

  Eerst leek mijn pocketPC te weigeren, nu staat mijn antwoord hier tig keer…..

  Is niet bewust gebeurt…..

  Ik zit in het buitenland in een hotel met zeer beroerd internet… vandaar…
 • er blijven hier meer dingen hangen dan alleen een 'knopje' :)
 • tja, en ik krijg hier wel 15 mails van reacties op mn vraag :D :wink:
  'k wil je echt bedanken voor de aandacht en tijd die je erin steekt om me te helpen. 'k ga inderdaad als de laptop uitgeschakelt is, eens proberen dat knopje schoon te maken, en anders iemand zoeken die het even wil (en kan!) nazien.
  Mn laptop is al eens binnengeweest daarvoor, omdat ik hem toen helemaal niet meer kon aanzetten, en ik dacht dat het daarmee opgelost was, maar blijkbaar toch niet helemaal…
  Ik doe mn best en hou je zeker op de hoogte!

  Van harte bedankt voor de tips, eddein!
 • als dat zo is, direct ermee terug!!! ga niet zelf zitten klooien. een laptop uit elkaar halen is iets heel anders dan in een (ruimE) desktop zitten te prutsen.

  mocht je geeen garantie meer hebben, kan je altijd nog aanspraak maken op de (meestal) 3 maanden garantie op de reparatie.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.