Vraag & Antwoord

OS Windows

HP Pavilion voorzien van Windows XP lukt niet?

3 antwoorden
  • Hoi daar, Toen ik mijn HP Pavilion dv5190ea laptop aanschafte was deze voorzien van een ingebakken Windows XP Home. Harddisk: C: [80gb] + D: [10gb] = 1 schijf / 2 partities. Ik heb eerder deze week Windows Vista geinstalleerd. Dit zette hij er automatisch overheen. Lukte perfect, maar wou toch graag terugswitchen naar XP. Dan zou ik Vista er naast zetten en zo een dualboot draaien. Niet dus. Ik wou Windows XP weer installeren toen Vista stond geinstalleerd, maar kreeg gelijk al de melding na op ENTER te hebben gedrukt in de WinXP setup dat er geen vaste schijven waren geinstalleerd. Dit komt denk ik doordat mijn harddisk in mn laptop een ATA [Sata?] is? Ik heb alleen het probleem dat ik geen floppy in mn laptop heb, en een externe krijg ik ook niet gevonden... Kan iemand mij misschien vertellen hoe ik alsnog XP er weer op krijg? Alvast bedankt ;)
  • Je kunt de SATA driver in je XP installatie CD bakken met nLite. Kijk ook eens [url=http://unattended.msfn.org/unattended.xp/view/web/36/SESSID=d3e3c967c380f59926e05606e6719503/]hier[/url].
  • Ik begrijp het goed als ik zeg dat ik de inhoud van de WindowsXP cd op mn laptop moet plaatsen, een TXT bestand moet aanpassen, en alles vervolgens weer moet terugbranden? Dan is de cd niet meer bootable toch? [b:3aef0ced9f]edit:[/b:3aef0ced9f] Had 'm al door... Met nLite de cd 'rippen' naar de pc, en dan de files editten. Ik zit nu alleen nog met hetgeen dat ik niet weet waar ik die SATA drivers vandaan kan halen :\

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.