Vraag & Antwoord

OS Windows

MSConfig

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Meestal (nou ja; als het eens voorkomt) werk ik direct in het register, maar ik dacht "bij iemand anders" eens even met MSConfig aan de gang te gaan:

  Als je een opstart item uitvinkt, dient het systeem opnieuw gestart te worden. Tja, dat zal dan wel, immers die wijzigingen moeten worden doorgevoerd.
  Na deze herstart meldt het systeem dat het niet "normaal" opgestart is, dat dit venster bij iedere start zal verschijnen als niet opnieuw is gekozen voor "normaal" opstarten. Het systeem meldt ook dat er gekozen kan worden voor "normaal" opstarten en dat hierbij de wijzingen ongedaan worden gemaakt(!). Da's juist, want bij een keuze voor "normaal" wordt er ook weer een vinkje voor dat betreffende opstartitem geplaatst.

  Ben ik nou zo'n dombo, of zie ik het niet juist? Ik wil dat item uitvinken en [u:110273756f]alle volgende keren[/u:110273756f] normaal opstarten, maar dat is klaarblijkelijk niet mogelijk……(??)
 • [quote:25cd53c8ac]Ben ik nou zo'n dombo, of zie ik het niet juist?[/quote:25cd53c8ac]Het laatste denk ik, of je hebt een heel andere Windows dan ik natuurlijk. Bij mij staat er dit:

  [img:25cd53c8ac]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/msconfig.GIF[/img:25cd53c8ac]

  En daar lees ik helemaal onderaan "[i:25cd53c8ac]Dit bericht in het vervolg niet meer weergeven[/i:25cd53c8ac]" ect. waar je een vinkje bij kunt zetten. Als je dat doet laat Windows je voortaan weer met rust.

  Gr,
  Jim
 • Ja Jim, dat snap ik. Maar wat ik niet snap is 't feit dat het vinkje terug wordt geplaatst zodra ik kies voor "normaal opstarten".

  Er staat dan ook:
  "Kies Normale opstartmodus op het tabblad Algemeen als u Windows normaal wilt starten [b:a0a505fd0c][u:a0a505fd0c]en[/u:a0a505fd0c][/b:a0a505fd0c] de veranderingen die u hebt gemaakt met het Hulpprogramma voor Systeemconfiguratie ongedaan wilt maken."

  Het eerste deel wil ik wel, maar het tweede dus niet! Maar als ik na een wijziging (vinkje weghalen) herstart en kies voor "Normaal", dan wordt direct het vinkje teruggeplaatst.
  Ik heb dat vinkje bij de onderste regel (niet meer weergeven) bewust niet geplaatst, want voor de optie "of start Systeemconfiguratie bij opstarten" kan ik ook niet echt warmlopen……..
 • Zet dat vinkje er nou maar gewoon wel en klik "OK", want dat doet precies wat je wilt.

  Het staat er wat cryptisch (Microsoft hè!), vooral dat "of start Systeemconfiguratie bij het opstarten", maar Bill bedoelt dat msconfig dan niet wordt uitgevoerd. Dat PopUP-venster komt namelijk ook van msconfig.

  Er had eigenlijk moeten staan

  [i:fa72871c08]Dit bericht in het vervolg niet meer weergeven [b:fa72871c08]en[/b:fa72871c08] start Systeemconfiguratie [b:fa72871c08]niet[/b:fa72871c08] bij het opstarten[/i:fa72871c08]

  Maar één keer "niet" in een zin vonden ze blijkbaar voldoende.

  En als je nog twijfelt aan m'n bewering dan kijk je daarna nog even in msconfig en dan zal je zien dat er niet stiekem weer dingen zijn teruggezet.

  Gr,
  Jim
 • Normaal opstarten = Alles opstarten (system.ini, win.ini, services, programma's, alles)
  Selectief opstarten = Ja, zelf kiezen dus!
 • Jim,
  Maak ik nou uit jouw verhaal op dat als ik die regel "niet meer weergeven… etc." aanvink:
  1 - Ik 't machien herstart (uiteraard) na het uitvinken van een opstart item
  2 - Na die herstart ik handmatig MSConfig moet starten om "Normaal opstarten" te selecteren?
  3 - En tenslotte het gekozen opstart item uitgevinkt blijft (na actie 2)?

  M.a.w.: De wijzigingen in MSConfig worden na selectie van "Normaal" alleen ongedaan gemaakt indien MSConfig automatisch na een reboot gestart wordt?

  Zoiets??
 • Na het aanvinken blijft de wijziging actief, alleen krijg je daar geen melding meer van.
 • [quote:a658afcb54="davykager"]Na het aanvinken blijft de wijziging actief, alleen krijg je daar geen melding meer van.[/quote:a658afcb54]

  Da's mooi, maar moet je na een wijziging en een reboot dan wel weer MSConfig op "Normaal opstarten" terugzetten? (Punt 2)
 • [b:75b3d55bc7]lion schreef:[/b:75b3d55bc7][quote:75b3d55bc7]Maak ik nou uit jouw verhaal op…….[/quote:75b3d55bc7]enz.

  Nee, je maakt het veel te ingewikkeld.

  [list:75b3d55bc7]Verander iets (doet er niet toe wat) in msconfig
  Windows vraagt vervolgens om een herstart en dat doe je dan
  Na de reboot verschijnt die pop-up van Hulpprogramma voor systeemconfiguratie
  Zet daar een vinkje en klik "OK"[/list:u:75b3d55bc7]

  Daarna blijft die melding bij het opstarten dan voortaan achterwege. De wijzigingen die je hebt aangebracht blijven gewoon bestaan.

  Daarom schreef ik ook: "[i:75b3d55bc7]En als je nog twijfelt aan m'n bewering dan kijk je daarna nog even in msconfig en dan zal je zien dat er niet stiekem weer dingen zijn teruggezet.[/i:75b3d55bc7]".

  En alleen maar [u:75b3d55bc7]kijken[/u:75b3d55bc7] in msconfig heeft ook geen "bijwerkingen" zogezegd. Pas als je daar weer eens iets wijzigt komt die pop-up weer terug.

  Gr,
  Jim

  P.S.
  Dit forum is momenteel wel de bekende slak in een teerton zeg !!!!

  J.
 • Het meeste is helder, maar……:
  <<<Pas als je daar weer eens iets wijzigt komt die pop-up weer terug.>>>
  Dus dat "toon dit bericht enz….." heeft geen definitief karakter??

  ('t Kan zijn dat ik even een stop in ga lassen tot dit forum weer normaal draait. Minutenlang op een pagina wachten is "no fun"!)
 • [b:fed110f09d]lion schreef:[/b:fed110f09d][quote:fed110f09d]Dus dat "toon dit bericht enz….." heeft geen definitief karakter?? [/quote:fed110f09d]Neen, inderdaad. Als je ooit weer iets wijzigt via msconfig komt 'ie weer terug en dan dus weer even opnieuw dat vinkje zetten.

  En inderdaad, ik stop er nu ook even mee. Die traagheid is trouwens vooral in de "kleine" uurtjes tegenwoordig meer regel dan uitzondering.

  Mogelijk een mailtje naar de beheerder of zo……..

  Gr,
  Jim
 • Ik loop nu tegen zoiets aan……..
  Vandaar iets wat me op de valreep te binnen schiet:
  Als je een item uitvinkt, blijft-ie dan wel in de lijst aanwezig? Of wordt-ie (na enige tijd) door Windows verwijderd?
  De kans is nml. groot dat ik voor een proefperiode een item tijdelijk niet opgestart wil hebben, maar later weer terug wil hebbben.
 • Hallo, daar zijn we weer!![quote:b8aa3de39d]Ik loop nu tegen zoiets aan…….. [/quote:b8aa3de39d]Deed het zeer? :) .

  Blijft gewoon in de lijst staan, het enige wat er gebeurt is dat in het register de betreffende sleutel gedé-activeerd wordt.

  En zolang je die sleutel niet op een andere manier verwijdert (handmatig of door een opschoontooltje of door het verwijderen van de betreffende software) blijft dat betreffende item in msconfig gewoon aanwezig.

  Gr. en nog fijne dagen,
  Jim
 • Dank voor de reactie!
  En………: het deed geen zeer! :wink:

  Eveneens prettige feestdagen, een goede jaarwisseling en alvast een gezond 2007!
 • Even dit draadje omhooggewerkt. Het onderwerp blijft 't zelfde. Het machien is een andere.

  Betreft een wispelturige XP Home laptop.
  Als ik een item (ongeacht welk) uit "Opstarten" aan- of uitvink, volgt er een "Toegang geweigerd-fout". Het systeem is van mening dat er onvoldoende rechten zijn blijkbaar…
  Dit ondanks het feit dat er in [u:6fd5f49284]veilige modus als Admin.[/u:6fd5f49284] is aangemeld.
  Het "grappige" is dat-ie wel doet wat 'm is opgedragen (ook onder een gebruiker log-in), maar dat pop-up venster bevalt me niet.
  Weet iemand een oplossing?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.