Vraag & Antwoord

OS Windows

Help! W2K start niet - BSD: sk.sys kan niet worden geladen..

Anoniem
patrickda
10 antwoorden
 • Dringend hulp gevraagd!
  Mijn computertje met Windows 2000 start plots niet meer op.
  Eerst krijg ik dat zwart-wit scherm met "wordt gestart - druk F8 voor geavanceerde opstartopties…", daarna in kleur "Windows 2000 Professional - bezig met starten…"…en daarna zo'n zgn. "Blue Screen of Death" met de melding dat "\system32\drivers\ks.sys niet kan geladen worden".
  Via de opstartopties heb ik al alle mogelijkheden geprobeerd, echter zonder resultaat.
  Herstellen lukte ook niet, zogezegd werd er niets gevonden om te herstellen.
  Uiteindelijk heb ik een tweede Windows ernaast gezet (waarvan ik nu werk) om toch iets te kunnen doen.
  Van die verse installatie heb ik die ks.sys gekopieerd (dus waarschijnlijk is het iets wat "standaard" bij de Windows zit) en in die oude geplaatst maar dan kreeg ik zelfs maar een halve seconde die BSD en werd direct mijn computer afgelegd.
  Daarna heb ik gewoon dat bestand verwijderd (wel ergens bewaard natuurlijk). Na heropstarten kreeg ik dan een nieuwe BSD met de melding dat portcls.sys niet kon geladen worden, dan deze ook verwijderd: weer BSD met weer nieuwe melding: mspu401.sys kon niet geladen worden enzovoort,…
  Weet er iemand wat er mis kan zijn en hoe ik mijn originele installatie kan herstellen?
  Er is geen hard- of software onlangs toegevoegd en mijn computer wordt regelmatig gescand op virussen (up to date AVG), spyware (Ewido/Spybot) en ik gebruik ook een Firewall (ZoneLabs).
  Voor het ogenblik doe ik een on-linescan met Kaspersky…
 • drivers van je geluidskaart dienen opnieuw te worden geïnstalleerd, hoogstwaarschijnlijk zit daar het probleem.

  haal die er ff uit en start ff zonder, dan zie je gelijk dat daar het euvel zit.
 • Wat wil je zeggen met: "haal die er ff uit…", dat ik de geluidskaart zelf er moet uithalen? Dat zal moeilijk gaan want die is "on-board".
  Of wil je zeggen de drivers? Ik zie ook niet direkt hoe ik dat ga moeten doen want aangezien mijn computer niet opstart…
  Tips?
 • [quote:d5b1ed2681="patrickda"]dat ik de geluidskaart zelf er moet uithalen? Dat zal moeilijk gaan want die is "on-board"[/quote:d5b1ed2681] Een onboard geluidskaart kun je toch Disablen in het BIOS.
  [quote:d5b1ed2681="patrickda"]Of wil je zeggen de drivers? Ik zie ook niet direkt hoe ik dat ga moeten doen want aangezien mijn computer niet opstart… Tips?[/quote:d5b1ed2681] Dan zou je een Windows 2000 Repair install kunnen overwegen.
 • dan zou ik eerst je on-board geluidschip disablen en dan opnieuw opstarten, doet het dan wel dan zou ik de drivers opnieuw installen. Werkt ie na het disablen nog niet , dan je windows herinstallen :(
 • Ik zou natuurlijk het liefst gewoon mijn Windows herstellen.
  Daarom heb ik al verschillende herstelmogelijkheden geprobeerd. Het probleem is eigenlijk dat er geen Windows gevonden wordt om te herstellen (behalve die 2de die ik nu voorlopig ernaast heb geïnstalleerd) hoewel alles er nog is (directoryWinnt, opstartbestanden, enz…).
  Weet er iemand naar welke bestanden en/of mappen die herstelconsole op zoek gaat om te herstellen?
  De directory CMDCONS staat er ook, maar ik kan er tijdens het herstellen niets mee doen. Normaal moet ik dit toch kunnen gebruiken om te herstellen?
 • On-board-geluid disablen in BIOS verandert niets…
 • zoals je in de tip van jolo (met link) kunt lezen, moet je onder w2k in feite doen als een installatie over de oude heen….
  dus niks tweede systeem, alleen een w2k-cd zal u redden…
 • [quote:05d7f755f1="derkdejong"]zoals je in de tip van jolo (met link) kunt lezen, moet je onder w2k in feite doen als een installatie over de oude heen….
  dus niks tweede systeem, alleen een w2k-cd zal u redden…[/quote:05d7f755f1]

  In die link wordt eigenlijk beschreven hoe je de setup doet maar tijdens de setup wordt er dan een bestaand systeem gevonden dat dan eventueel kan hersteld worden.
  Bij mij gaat hij mijn originele Windows 2000 niet vinden tijdens die setup, alleen die tweede installatie. Want bij herstelpogingen werd (van vóór de installatie van die 2de) er geen, en wordt nu (sinds installatie van die 2de) enkel die 2de installatie gevonden, dus gaat deze ook tijdens de setup niet kunnen hersteld worden vrees ik.
  Of is het mogelijk dat die setup geen bestaand systeem vindt maar tijdens het installeren toch bestaande componenten laat zoals ze zijn waardoor er toch sprake is van een "herstel"?

  Overigens, wat zorgt ervoor als er al dan niet een bestaande installatie gevonden wordt? Het aanwezig zijn van bepaalde bestanden en/of directories?
  Mijn Winnt\ is er nog, evenals ntldr, boot.ini enzovoort… (opstartbestanden staan op C:\ en die tweede installatie start probleemloos), wat ontbreekt er dan of is verschillend?
 • als je d´r op staat die eerste win 2k te herstellen zul je dus die tweede de nek ommoeten draaien, of, als die op een tweede hd staat, die hd loskoppelen…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.