Vraag & Antwoord

OS Windows

XP blauw scherm ook in safe mode - Daemon

Anoniem
SamPatterson
2 antwoorden
 • Ik zal proberen mijn probleem zo duidelijk mogelijk uit te leggen.

  Het begon met een malware die ervoor zorgde dat IE steeds crashte en Spybot S&D had verwijderd. Nieuwe installatie had als gevolg dat daarvan de .exe bestanden meteen werden gewist. Geprobeerd in safe mode te booten maar kreeg melding van d347bus.sys waarvan ik het laden met escape kon verhinderen. Niets bleek minder waar en er werd meteen gereboot. Normaal opstarten deed het nog wel goed op dat moment.

  Na zoeken bij Google kwam ik erachter dat dat bestand bij Daemon tools hoorde. Dat heb ik toen verwijderd via gewoon uninstall en opnieuw gestart. En toen begon de ellende. Kon niet meer booten. Kreeg BSOD met melding "stop:0x0000007e (0xc0000005, 0x80573cf7, 0xF7a27B14, nogiets)
  Zijn er behalve d347bus en d347prt nog meer bestanden/drivers die aan Daemon tools zijn gekoppeld?

  Het probleem doet zich voor bij het laden van de systray icons. Toen ik Daemon tools had verwijderd kreeg ik eerst een venstertje te zien met "Product not installed". Veilige modus deed het nog steeds niet, dus toen heb ik met UBCD4Win via remote regedit een hoop entries verwijderd uit het register waarvan ik zeker dacht te weten dat ze verwezen naar D-tools, d347 of Daemon. Daarna kreeg ik de melding dat de SCSI adapter/driver (weet niet meer zeker) niet geladen was en weer een blauw scherm.

  Via recovery console toen maar de snapshot uis System_Volume_Information teruggezet, maar dat was er 1 van toen het kwaad al was geschied. Andere optie was een snapshot van de eerste install, maar dan is er nog niks van software en hardware in het register gezet. Verder waren er geen herstelpunten meer, vanwege een geintje met win32delf.pa dat onder andere mijn Sysrestore deed crashen en al mijn herstelpunten had verwijderd.

  Mijn vraag is nu weet iemand van jullie een tooltje waarmee je remote (via UBCD4Win oid) op dezelfde computer het register kunt scannen en repareren? Een andere mogelijkheid is alle services/drivers van Daemon tools uit te schakelen in de herstelconsole, maar ik weet niet exact welke dat zijn. De twee bovengenoemden heb ik al uitgeschakeld zonder gewenst effect.

  Kun je vanuit de herstelconsole ook XP selectief opstarten zoals je dat doet in msconfig?

  Aangezien ik echt geen zin heb in een complete reinstall van Windows, alle applicaties, codecs, instellingen en alles is dit mijn laatste hoop. Het wordt in mijn ogen namelijk nooit meer zoals het was bij een herinstallatie…
 • Na alles wat je zoal gedaan hebt, ben ook ik bang, dat het nooit meer wordt zoals het was, maar dan definitief.

  Het lijkt mij, dat je je data moet redden en gewoon opnieuw moet beginnen, dan weet je zeker dat er geen restanten oude software (nu of later) roet in het eten kunnen gooien.

  Als je opnieuw gestart bent, ga dan gebruik maken van de tool EruNT en maak op de meest belangrijke momenten een backup van je register, dat is dan altijd terug te zetten en ben je van eventuele problemen af. Maar OK, dat is de put dempen enz..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.