Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

xp home thuis op 2 computers?

Anoniem
None
15 antwoorden
 • Hallo,
  Ik heb net een nieuwe pc met xp home gekocht.
  Is het waar dat MS het gedoogd dat je die nog een 2e keer installeert op een andere pc? Dus op hetzelfde adres in een netwerk!!
  Al heb ik redelijk veel ervaring met windows dan weet ik nog niet hoe dat dan zal gaan als ik het toch doe. Kan ik dan op de 1e pc opnieuw installeren als ik wil? Dus m.a.w. snij ik me eigen niet in de vingers?
 • Je kunt XP home gewoon blijven installeren op meerdere pc's thuis, geen enkel probleem. Ik heb op 2 pc's dezelfde XP home SP2 waarvan ik die op 1 pc slechts 1 keer heb geinstalleerd, de tweede pc voor de 2e keer omdat toen de hdd de geest had gegeven. Ook heb ik nog een laptop maar daar staat ook een OEM XP Pro op…die echter ook al voor de tweede keer hergeinstalleerd omdat er het mobo vervangen moest worden, overigens valt die laptop nu uit de garantie en moet eigenlijk weer onder reparatie: defect hdd en geheugenbankje maar dat ga ik zelf maar doen dus dat wordt voor de 3e keer XP pro binnenkort. Beide soorten windows staan op mijn naam…zijn allebei origineel en tot nog toe geen problemen met het herinstalleren. :wink:
 • volgens mij mag het niet. 1 serienummer per pc voor consumenten.
  Met Office mag je wel 2 keer installeren, 1 op laptop en 1 pc maar niet tegelijk aanzetten.
 • Mag niet….vloeken mag je ook niet…ik ga geen 3xwindows kopen LOL, maar goed jij mag gerust de 'brave burger' spelen hoor…Bill is blij met je :)


  en als het volgens jou niet mag…waarom stel je dan uberhaupt de vraag?
 • [quote:b7b51f7fb1]Mag niet….vloeken mag je ook niet…ik ga geen 3xwindows kopen LOL, maar goed jij mag gerust de 'brave burger' spelen hoor…Bill is blij met je[/quote:b7b51f7fb1]
  Ikke ook niet ! Maar de vraag was of het mocht….NEEN dus, dat mag niet ! Per PC een licentie…zo moet het wettelijk.
  Hoewel ik daar ook eens mee lach. Ik heb er 6 draaien
  Ikzelf 1, mijn vrouw ook een, 2 voor 2 kids en twee laptops. Als Billy denkt dat ik 6x 149 euro ga betalen is hij klaar voor het krankzinnigengesticht :-?
 • Wat moet je dan met 6 computers?
  Ik vind het normaal dat je dan ook 6 licenties hebt voor Windows.

  Jij werkt toch ook niet voor nix?

  Office mag je ook niet op een tweede computer installeren. De enige uitzondering is de studentenlicentie.
 • Gelukkig heeft ieder een andere mening…anders zou de wereld er saai uitzien.
  Wat ik met 6 computers moet staat niet ter discussie….
  En gratis werken doe ik regelmatig voor vrienden en bekenden….ik help graag :-)
 • maar is mijn vraag dus wederom: en ik zal hem duidelijker stellen, krijg ik geen gedoe met valideren, updaten registreren enz.
  en a.u.b. geen antwoord over hoe ik dat kan omzeilen, de pc is niet voor mijzelf, maar voor het algemeen belang van niet deskundige gebruikers.
 • Je kàn hem installeren op een tweede PC, maar de validatie zal niet aanvaard worden.
  Je zal dan ook geen SP2 rechtstreeks van Microsoft krijgen, nog minder de echt noodzakelijke updates.

  Zo is het nu eenmaal, en al de rest over dit onderwerp is gewoon gezeik.

  Hoe je dat kan omzeilen vertellen we hier zéker niet, dat mag hier niet.
 • Nou ik heb op deze pc Windows XP Home SP2 en op m'n laptop dezelfde ook met SP2 en alle updates…geïnstalleerd van dezelfde LEGALE windows cd (hetzelfde serienummer en officieel op m'n eigen naam)…..er wordt gewoon gevalideerd…geen enkel probleem dus ik zie niet echt het probleem :D
 • Best mogelijk, maar normaal "kan dat niet" op legale manier !! Dat is lulkoek.
 • Het gaat een beetje de verkeerde kant op in mijn ogen. Of het nu wel of niet werkt gaat het hier helemaal niet om. Het gaat erom dat een OEM-versie voor 1 computer is en dat als je het ook op een tweede of derde laat draaien dit niet legaal kan. Bij het activeren zal op zijn minst gelogen moeten worden of andere kunstgrepen te worden uitgehaald. Wat een ander doet moet hij weten maar ik blijf voor 100% legaal. Anders kan je elk l*l-verhaal ophangen over Bil gates, maar diefstal blijft het. Sorry.


  Joopat
 • Juist Joopat, zo is het.
  Ik erger mij dan ook steeds aan die "beterweters" die allerhande lulkoek uit hun duim zuigen en users steeds op het verkeerde pad sturen. (Niet op jou hoor :) .)
 • Alicante en joopat,

  Bedankt voor jullie uitleg. Ik ben er niet blij mee, maar het schept duidelijkheid.
 • Jij ook bedankt voor de terugmeldiing. :wink:

  Succes Joopat.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.