Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

batterij

wanderer
2 antwoorden
 • hallo,

  heb probleempjes met de pc (onherstelbare systeemfout). Ik kan niks meer doen
  krijg alleen blauw scherm. met die bovengenoemde tekst.
  Ik kan ook niet in veilige modus komen, de xp cdrom ziet die niet. Kan niet
  systeemherstel doen. Nu hoorde ik als ik de batterij eruit haal en en weer erin na enkel seconden dan moet die het weer doen. Voordat ik hieraan begin, kan miemand mij vertellen of dit een fabeltje is.
  Mocht het niet het geval zijn, wat gebeurt er dan als ik het wel zou doen.

  thanx Darunia :)
 • Met die batterij zul je doelen op dat 3V ronde plakje op je Motherboard (MOBO). Die batterij voedt je BIOS chip. Met het uitnemen daarvan en terug zetten wordt je BIOS chip gereset. Beter is om het jumpertje van het driepinnige contactje van pinnetje 1-2 te nemen en te zetten op pinnetje 2-3 en daarna weer terug. Aanduiding is vaak iets van CMOS of BIOS bij die pinnetjes. De inhoud van je BIOS wordt gereset en de standaard waarden worden geladen bij het opnieuw opstarten van je computer. Het is niet zo waarschijnlijk dat daarmee je problemen worden opgelost.
  Het kan geen kwaad, alleen ben je je instellingen kwijt (zo die gemaakt zijn in je BIOS) maar kun je weer opnieuw instellen.

  Een blauw scherm wordt vaak veroorzaakt door een hardware fout. Haal om te beginnen alle kaarten uit je computer behalve, als dat een insteekkkaart is, je video kaart en start op en kijk dan eens of Windows weer wil opstarten. Zo ja, zet ze een voor een terug, en kijk of je de boosdoener kunt vinden, zo nee, dan zou het ook nog kunnen liggen aan je CD/DVD ROM/WRITER.

  Als dat allemaal niet helpt, dan kan een Windows installatie over de bestaande de oplossing geven. Aangezien je computer niet opstart, zou je hem moeten starten met een MS-DOS diskette, of rechtstreeks met de Windows CD. Daarvoor moet wel in de BIOS het opstarten van een CD voor het opstarten vanaf de HD zijn ingesteld.

  perloc

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.