Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Functioneren Win Update

None
23 antwoorden
 • Ik ben nieuwsgierig naar de ervaringen van diegenen die dezelfde instelling voor Win Update gebruiken als ik: "[u:4337077cf5]Kennisgeving ontvangen, maar niet[/u:4337077cf5] etc., etc………"
  Mijn eigen ervaring (met 2 XP machines in huis):
  Die melding over updates verschijnt correct, ik kies wat ik hebben wil, maar de [u:4337077cf5]werkelijke[/u:4337077cf5] download en melding dat e.e.a. "gereed is voor installatie" duurt vaak dagen.
  M.b.t. de laatste melding wacht ik nu ook alweer 2 dagen op de 5 geselecteerde updates………
  Slechte performance! Als alternatief die functie dan maar definitief uitschakelen en zo nu en dan eens op die website kijken???
 • [quote:268f71c6bf="lion"]Ik ben nieuwsgierig naar de ervaringen van diegenen die dezelfde instelling voor Win Update gebruiken als ik: "[u:268f71c6bf]Kennisgeving ontvangen, maar niet[/u:268f71c6bf] etc., etc………"
  Mijn eigen ervaring (met 2 XP machines in huis):
  Die melding over updates verschijnt correct, ik kies wat ik hebben wil, maar de [u:268f71c6bf]werkelijke[/u:268f71c6bf] download en melding dat e.e.a. "gereed is voor installatie" duurt vaak dagen.
  M.b.t. de laatste melding wacht ik nu ook alweer 2 dagen op de 5 geselecteerde updates………
  Slechte performance! Als alternatief die functie dan maar definitief uitschakelen en zo nu en dan eens op die website kijken???[/quote:268f71c6bf]

  Als je het niet vergeet dan kan je hem idd uitschakelen en eens per week of eens per 2 weken eens op die website kunnen kijken.
  Zeker met een goede firewall (niet windows dus), een fatsoenlijke antivirus en een alternatieve browser hou je heel veel buiten, ook zonder die updates.
  Je moet echter niet vergeten regelmatig te kijken te zorgen dat hij up to date is. Misschien als je ook je anti-virus scans + anti spyware scans doet? (neem aan dat je dat eens per week of eens per twee weken oid doet?)

  (detail, ik heb heel lang met sp1 gewerkt omdat ik het "beveiligingscentrum" van sp2 niks vind. Met goede beveiliging geen probleem gehad met het feit dat ik doordat er updates missen dingen heb binnengekregen die niet de bedoeling waren.)
 • Ik zit me suf te anti-dit en anti-dat. In ieder geval dagelijks. Desondanks vind ik persoonlijk dat die M$ Update engine slecht presteert / functioneert, althans de laatste tijd. Het is wel eens beter geweest……
 • [quote:4b8b073cb3="lion"]Ik zit me suf te anti-dit en anti-dat. In ieder geval dagelijks. Desondanks vind ik persoonlijk dat die M$ Update engine slecht presteert / functioneert, althans de laatste tijd. Het is wel eens beter geweest……[/quote:4b8b073cb3]

  Plan dan eens per week in dat je die update er handmatig bij doet,
  of wat mij betreft eens per maand als je verder een goede beveiling hebt.

  zo zinvol is het toch niet als je geen brakke internet browser gebruikt en die "firewall" van microsoft uit zet.
 • Tja, de bedoeling van die "Automatische updates" is, lijkt me, dat e.e.a. correct functioneert. Dat mag je toch verwachten?
  M$ spreidt die downloads om pieken op die server te vermijden, maar m.i. gaat hierbij nogal aardig wat de mist in……
  Laatst (bij de vorige updates, enige weken geleden) meldde iemand anders op dit forum ook al problemen.
 • Overigens is in WindowsUpdate.log nog iets te achterhalen van wat er allemaal "achter de schermen" gebeurt. 't Meeste is echter abacadabra; leuk voor de support ploeg van M$………
  Wanneer gaan die software ontwikkelaars nou eens .log'jes maken die e.e.a. in begrijpelijke taal aangeven?

  Wat moet je met een info als:

  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: SyncUpdates failure, error = 0x8024400D, soap client error = 7, soap error code = 300, HTTP status code = 200
  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: SOAP Fault: 0x00012c
  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: faultstring:Fault occurred
  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: ErrorCode:ConfigChanged(2)
  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: Message:

  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: Method:"http://www.microsoft.com/SoftwareDistribution/Server/ClientWebService/SyncUpdates"
  2006-12-15 16:52:40 928 3b0 PT WARNING: ID:e372641e-77bc-4ce4-b267-c8dfd70ec266
 • Andere oplossing:
  Automatische Updates uitschakelen, de service ook, en iedere tweede woensdagochtend van de maand de service aan en handmatig op updates controleren.
 • [quote:c1d6bb0e99="davykager"]Andere oplossing:
  Automatische Updates uitschakelen, de service ook, en iedere tweede woensdagochtend van de maand de service aan en handmatig op updates controleren.[/quote:c1d6bb0e99]

  Zelfde oplossing als ik dus gaf.
  Maar ts wil dat het gewoon werkt.

  Die logs zijn idd altijd leuk, misschien is er op google iets te vinden maar ik heb nu even geen zin om te kijken op dit tijdstip :wink:
 • [quote:be18f45221="davykager"]Andere oplossing:
  Automatische Updates uitschakelen, de service ook, en iedere tweede woensdagochtend van de maand de service aan en handmatig op updates controleren.[/quote:be18f45221]

  Als je AU uitschakelt, dan schakel je "de service" toch ook uit…..? Of?

  Hoe dan ook, 't zal wel werken, want 1 v.d. 2 PC's heeft inmiddels alles opgehaald en geïnstalleerd. Nu maar wachten of nr. 2 dat op korte termijn ook doet.
 • Google eens op:
  [b:ffb7b78041]Windows update AUOptions[/b:ffb7b78041]
 • Leuk, maar mij te technisch……….

  De situatie is als volgt:
  - Beide machines hebben dezelfde instelling: "Kennisgeving ontvangen etc…."
  - Beide machines melden nieuwe updates
  - Na een klik op 't schildje (in de systray) in een opvolgend selectievenster het gewenste uit- resp. aanvinken
  - Nr. 1 gaf na een aantal dagen (c.q. aantal nieuwe Windows sessies) aan dat "de updates gereed waren voor install." (op dat moment dus "vers" gedownload). (Tijd tussen melding en uitvoering dus aardig lang m.i……..)
  - Nr. 2 laat ook bij iedere nieuwe Win sessie dat schildje in de systray zien, maar voorlopig lijkt het daarbij te blijven. De download blijft op 0% staan en 't schildje verdwijnt weer.

  Dit was bij de voorlaatste update geschiedenis ook al zo, waarna ik de boel na enige dagen maar via de webupdatepagina verzorgd heb. Zou dit van invloed kunnen zijn op de eerstvolgende updates?
  Tussen de WindowsUpdate.log files van nr.1 en nr.2 kan ik geen opvallende verschillen ontdekken…..

  Tja, er zit weinig anders op dan maar af te wachten of die download, en daarmee een melding dat "de update gereed zijn voor installatie", nog een keer plaatsvindt de komende dagen. Anders maar weer handmatig…

  Ik heb geen flauw idee of het mogelijk is dat die AU engine corrupt zou kunnen zijn en zo ja, hoe dat te herstellen is…….
  AU uitschakelen en weer inschakelen o.i.d.?
 • Eindelijk, gisterenavond erg laat, meldde het systeem dat de updates gereed waren voor installatie……
  Dat was dus ca. [u:1d72699aee]4 dagen[/u:1d72699aee] nadat ik mijn selectie kenbaar heb gemaakt.
  Misschien wordt 't tijd dat M$ er een servertje bij plaatst….?
 • Buiten het feit, dat ik hetzelfde euvel constateer als de 'Lion', is het handmatig controleren op nieuwe updates bij WinUpdates na het downloaden van de laatste vijf updates dramatisch langzaam geworden. Voorheen duurde dit slechts een minuut, nu minuten.

  Ik ben benieuwd wat jouw ervaring is 'Lion'.
  R.

  nota bene: ik kreeg bij de laatste update de mogelijkheid om d.m.v. een Windows Updatescherm alle eventueel benodigde Microsoft updates te controleren, te weten: Office 2003 en SQL server. De geboden mogelijkheid heb ik gedownload. :(
 • Ik heb 2 dagen NA de download en install. van de laatste updates de Windows Update pagina bezocht en 'm even laten zoeken op nieuwe updates. Er was niets nieuws (uiteraard), maar ik kan ook niet zeggen dat 't veel langer duurde dan anders. Een seconde of 20……..
  Ook nog even gekeken naar de installatiegeschiedenis.

  Maar wat jij meldt over het volgende:
  <<<ik kreeg bij de laatste update de mogelijkheid om d.m.v. een Windows Updatescherm alle eventueel benodigde Microsoft updates te controleren, te weten: Office 2003 en SQL server. De geboden mogelijkheid heb ik gedownload.>>>

  Ik heb 'm niet gezien (dat Updatescherm) en snap het ook niet helemaal. Een familielid van mij haalt al heel erg lang via Win AU zowel updates voor XP als voor Off.2003 binnen. Er vindt dus blijkbaar een check op XP en op Off.2003 plaats in zijn geval.
  Ik ben er nog niet achter [u:28716ea40d]hoe[/u:28716ea40d] dit werkt, want bij mij (2 PC's, een Home en een Prof. hier in huis) worden uitsluitend updates voor XP opgehaald en nooit voor Off.2003. Dat laatste heb ik altijd "handmatig" gedaan……
 • [quote:3685987fed="lion"]de updates gereed waren voor installatie. Dat was dus ca. 4 dagen nadat ik mijn selectie kenbaar heb gemaakt. [/quote:3685987fed] Ik had in het weekend Auto update ingeschakeld in Windows XP Professional SP2. Met dat auto updaten begon XP kort nadat ik vandaag in XP was ingelogd.
  Ongeveer een half uurje werd een dialoog getoond

  Automatic updates

  Updating your computer is almost complete. Your computer needs to be restarted for the updates to take effect. Windows wil restart your computer automatically in 4:15 minutes.

  Alleen toen was ik net even bezig een online registratie formulier aan het invullen van een AntiVirus/firewall applicatie. Dat zal ik dan weer overnieuw moeten doen, want Windows herstartte de pc nog net voor het verzenden van de formulier. Dat automatisch herstarten kon niet worden geannuleerd. Want knopje "Restart Later" was lichtgrijs.

  Na herstarten waren de grootste deel van de automatsche updates geinstalleerd. Enkele security updates stonden op Cancelled. Handmatig kon ik nog er nog wel twee installeren. Maar dat waren andere security updates.

  Ik heb overigens de indruk dat Automatisch Updaten in Windows Vista beter werkt, dan in Windows XP. De kans dat er bij een (automatische) update in Windows Vista een herstart van de pc vereist is, is kleiner.
 • Lion schrijft: [i:cf86458391]Ik heb 'm niet gezien (dat Updatescherm) en snap het ook niet helemaal. Een familielid van mij haalt al heel erg lang via Win AU zowel updates voor XP als voor Off.2003 binnen. Er vindt dus blijkbaar een check op XP en op Off.2003 plaats in zijn geval.
  Ik ben er nog niet achter hoe dit werkt, want bij mij (2 PC's, een Home en een Prof. hier in huis) worden uitsluitend updates voor XP opgehaald en nooit voor Off.2003. Dat laatste heb ik altijd "handmatig" gedaan…..[/i:cf86458391]

  Ik heb vandaag geklokt en het controleren duurt bijna zeven minuten. Staat er bij jou ook bij instellingen dat je windows update kunt uitschakelen en dat er dan niet meer via de Update Server wordt gedownload, maar dat nog wel de automatische update gebruikt kan worden. Bij mij wordt nu ook gecontroleerd op SQL server, maar als gewone huis-tuin en keuken consument maak hier toch geen gebruik van?! Ik heb altijd zowel XP als Office2003 tegelijk geupdated, maar na een nieuwe installatie heb ik ruim anderhalve maand Office handmatig moeten updaten, totdat de bewuste pagina kwam met NIEUW, NIEUW nu alle updates van Microsoft op één pagina …

  R.
 • @jolo,

  Nogmaals: ik heb AU ingesteld als "Kennisgeving ontvangen…etc." Ik hou het op deze wijze nog enigszins zelf in de hand.
  Een melding na install. van de updates ([i:0326bf62dd]Updating your computer is almost complete. Your computer needs to be restarted for the updates to take effect. Windows wil restart your computer automatically in 4:15 minutes.[/i:0326bf62dd]) is mij volslagen vreemd. Er volgt alleen een melding / keuze om de PC [u:0326bf62dd]direct[/u:0326bf62dd] te herstarten ofwel later.
  Een melding over een automatische herstart is mij onbekend op mijn XP Pro SP2 systeem en eveneens op mijn XP Home SP2 laptop……..
  Mogelijk heeft dit met de instelling van Win AU te maken(?).

  @Robertnl,

  Wat betreft: [i:0326bf62dd]Staat er bij jou ook bij instellingen dat je windows update kunt uitschakelen en dat er dan niet meer via de Update Server wordt gedownload, maar dat nog wel de automatische update gebruikt kan worden.[/i:0326bf62dd] Ja, uiteraard is ook die optie aanwezig, maar die gebruik ik niet.

  Waarom die webcheck zolang duurt bij jou is me niet duidelijk. Bij mij vanmiddag ca. 20 seconden. Ik maak geen gebruik van de link onder het startmenu, maar "kom binnen" via www.windowsupdate.com
  Geen idee of 'm daar 't verschil zit………….

  Waarom die AU check op updates alleen op Win updates controleert en niet op Off.2003 updates is me nog steeds niet duidelijk. Mogelijk heeft dit eveneens met de instelling van AU te maken(?), want een familielid heeft 'm op "Automatisch (aanbevolen)" staan en daar wordt wel gechecked op Off.2003 updates…….
 • [quote:9aba53efa5="lion"][size=9:9aba53efa5]Waarom die AU check op updates alleen op Win updates controleert en niet op Off.2003 updates is me nog steeds niet duidelijk. Mogelijk heeft dit eveneens met de instelling van AU te maken(?), want een familielid heeft 'm op "Automatisch (aanbevolen)" staan en daar wordt wel gechecked op Off.2003 updates…….[/size:9aba53efa5][/quote:9aba53efa5]Omdat dat ook een geheel andere "update" is.
  Zie de doorlink bovenaan de Windows update naar "[b:9aba53efa5]the Microsoft Update[/b:9aba53efa5]".[quote:9aba53efa5="the Microsoft Update"]Now you can get updates for Windows, Office and other Microsoft applications all in one place. Microsoft Update is a new service that brings you all the features and benefits of Windows Update plus downloads for other Microsoft applications including Office.[/quote:9aba53efa5]
 • <<<[i:11071021d7]Omdat dat ook een geheel andere "update" is.
  Zie de doorlink bovenaan de Windows update naar "the Microsoft Update".[/i:11071021d7]>>>

  Da's leuk en aardig, maar dat familielid waar ik 't over had heeft niets anders gedaan dan z'n defaultinstelling van "Automatische updates" laten staan. Met een webupdate pagina doet-ie niets en heeft er nog nooit iets mee gedaan……..
  Toch krijgt-ie ook een check op Off.2003 updates en ik niet………! Bij mijn weten bestaat alleen "Automatische updates" op 't systeem en zijn er geen instellingen als "eveneens Office op updates controleren" o.i.d.
  Die webpagina is een ander verhaal…….. Toch?
 • [quote:7ea0e2a2d7="lion"]Da's leuk en aardig …sniiiiiiiiiip… …….. Toch?[/quote:7ea0e2a2d7]Allemaal… tjsa… … uuh………. filosofisch beredeneert.
  Al op de [img:7ea0e2a2d7]http://i12.tinypic.com/33csrax.gif[/img:7ea0e2a2d7] geklikt?
  [quote:7ea0e2a2d7]Looks like a new ActiveX control will be downloaded and you'll have Office Updates included within your Automatic BITS[size=18:7ea0e2a2d7][b:7ea0e2a2d7]*[/b:7ea0e2a2d7][/size:7ea0e2a2d7] Updates. Shiny.[/quote:7ea0e2a2d7]
  Kom nu niet met de vraag hoe weer terug te schakelen.
  Andere hit naar MVP Sandi Hardmeier msmvps.com blog geeft daar [size=9:7ea0e2a2d7](helaas zonder afbeeldingen)[/size:7ea0e2a2d7] uitleg over.
  windows update versus microsoft update
  [size=18:7ea0e2a2d7][b:7ea0e2a2d7]*[/b:7ea0e2a2d7][/size:7ea0e2a2d7] BITS => Background Intelligent Transfer Service

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.