Vraag & Antwoord

OS Windows

.bak files van .dbx files in prullenbak

6 antwoorden
  • Op 2 XP machines hier in huis blijken er van alle OE .dbx files na een "comprimeer actie" (Bestand, Map, etc.) plotseling [b:1be427461f]*.bak[/b:1be427461f] files (van de betrokken *.dbx files) [u:1be427461f]in de prullenbak[/u:1be427461f] terecht te komen. M.i. doet e.e.a. zich voor na de laatste Win update..... Foutje van M$, of hoort dit zo?
  • Dit klopt, dat heb ik ook. MS heeft dit waarschijnlijk gedaan omdat het comprimeren bij sommigen nogal eens een corrupte maildatabase opleverde, waardoor al hun mails kwijt raakten. Nu wordt er dus een backup in de prullenbak gezet, zodat die kan worden teruggezet mocht de comprimeer-actie falen. Dus als je mails het na de comprimeer-actie nog doen, kan je die .bak-bestanden veilig verwijderen. Dus het hoort wel zo, maar de prullenbak is niet echt een goede plek om een backup van de mails te bewaren, IMHO... :-?
  • Het idee dat het een of andere reparatie mogelijkheid zou betreffen, had ik al overwogen, maar inderdaad...: [quote:c622ecf875="Capone"]Dus het hoort wel zo, maar de prullenbak is niet echt een goede plek om een backup van de mails te bewaren, IMHO... :-?[/quote:c622ecf875] een back-up hoort niet in een prullenbak thuis!
  • [quote:e64ff59996="Capone"]Dus het hoort wel zo, maar de prullenbak is niet echt een goede plek om een backup van de mails te bewaren, IMHO... :-?[/quote:e64ff59996] Het idee dat 't een of andere reparatie mogelijkheid zou betreffen, had ik al overwogen, maar een prullenbak lijkt me inderdaad geen goede plek voor back-up bestanden.........
  • Met excuus voor een dubbele reactie, maar ik kreeg een debug (php)venster........
  • Tot mijn opluchting vond ik hier info over dat bak-bestand in de prullenmand (omdat ik allemaal mails ben kwijtgeraakt). Maar hoe zet je het bak-bestand terug??

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.