Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Vreemde computerreboots

None
12 antwoorden
 • [b:61d418275d]De client:[/b:61d418275d] Intel Pentium IIIE, 800 MHz met 1x 256mb en 1x 128mb ram, 1ste hd WD 18GB, 2de 80gig maxtor schijfje. Windows Pro sp2 met Avast antivirus en Sygate firewall, eveneens Windows Defender, Office 2003 etc.

  [b:61d418275d]Geschiedenis:[/b:61d418275d] Enige weken geleden compleet overgeïnstalleerd door mij aangezien de installatie zwaar bevuild was en wel eens een opschoonbeurt na 2 jaar kon gebruiken. Tussen die herinstallatie heeft hij 1x een bsod gehad wat met een "gebruik de laatst bekende werkende configuratie" opgelost werd.

  [b:61d418275d]Probleem:[/b:61d418275d]Onlangs startte ik firefox op en de computer rebootte automatisch O_O. Dus ik start na de reboot weer firefox, hetzelfde probleem. Mijn redenering: een pc mag sowieso niet opstarten bij een eventuele programma fout, maar goed, dan maar IE erbij. Dat ging goed totdat die vriendin vandaag belde dat bij IE hetzelfde gebeurd. "Ook als je bijvoorbeeld Word of andere taken doet?" Ja, overal na 50 seconden of een minuut start ie opnieuw op.

  Ik zit te denken aan een hardwaredefect aangezien de installatie 100% clean is. Hitmanpro is er regelmatig overheen gegaan kwa onderhoud evenals een tweetal online virusscanners. Ik ben benieuwd, bedankt voor de moeite iig!
 • My penny.
  Memtest
  Schijftest
 • Mijn advies is om HP maar te laten en zelf je keuze te maken uit goede freewareprogrammas.

  HP zet een oncontroleerbaar en regelmatig zelfs destructief geheel op je systeem. Het draait in no-time een hele rits programmas achter elkaar op je systeem af waardoor niet zelden ongecontroleerde verwijderingen plaatsvinden.

  Het is niet voor niets dat diverse fora geen Hijacklogs meer accepteren als blijkt dat je HP op je systeem hebt staan. Er valt van de logs dan vaak geen koek meer te maken

  Bovendien verandert de maker van HP de samenstelling van componenten vaak, waardoor je niet automatisch meer weet hoe en wat.
 • @ KeesA: verkeerd topic?

  Goed, ik schakelde "Automatische reboot" bij systeemcrash uit en kreeg een bsod wat in de microsoft database hier stond. De link in het artikel bracht mij nergens dus dan maar de nieuwste Novel Client geïnstalleerd. Dit zorgder er natuurlijk voor dat ik bij de reboot moet inloggen dmv Novel en vervolgens niet in het account komt die van origine op de pc staat, dat wil ik niet dus weg ermee dmv een uninstal. Pc reboten en jawel, daar zit ik weer in het oude account welke niet meer opnieuw opstart met het daarbij horende bsod. Toch vreemd, een gezond systeem moet dat krijgen mijn inziens.
 • [quote:ac35c2b79b="salsaborenko"]verkeerd topic?[/quote:ac35c2b79b]Waarschijnlijk door[quote:ac35c2b79b="KeesA"]om HP …snip… HP[/quote:ac35c2b79b]Dacht ik eerst ook, maar lees niet [b:ac35c2b79b]H[/b:ac35c2b79b]ewlett [b:ac35c2b79b]P[/b:ac35c2b79b]ackard, Maar [b:ac35c2b79b]H[/b:ac35c2b79b]itman[b:ac35c2b79b]P[/b:ac35c2b79b]ro

  Mem- en schrijftest gedaan?
 • Ik bedoel inderdaad Hitman Pro. Je bent niet de eerste die door HP in de problemen komt (als dit de oorzaak is). HP is een ongeleid projektiel dat je systeem aanpakt zonder enige controle.
 • Ah, vandaar. Ik heb nog geen slechte ervaringen met hitmanpro. Vele consumenten kunnen helemaal niets met de gevonden resultaten van Ad Aware of dat dan ook, daarvoor is hitmanpro zo handig. Ik kan moeilijk elke keer langskomen als ze Ad aware oid gedraait hebben maar goed.

  M'n vorige bericht was positief, nu negatief. Ondanks sygate, avast, defender etc kreeg ik op een gegeven moment non stop meldingen van Avast over virussen. Aangezien ik daar een nacht verbleef leek het me slim eerst de pc te cleanen en een online virusscanner te laten draaien 's nachts. 's ochtends zet ik het scherm aan en daar stond, helaas, weer een bsod. Ik kan niet echt wat relevants vinden op de nowledge base behalve deze misschien, wie wel?

  STOP: 0x0000008E (0xC0000005, 0xf2f2D439, 0xF1E8C9EC, 0x00000000
  1zx32.sys - Address F2F2D439 BASE AT F2F2B000, Datestamp 45830b7f

  Voor memtest had ik geen tijd meer (maar 1 nacht he ;)), ik heb wel HDtune erover gemikt die geen opmerkelijke dingen aangaf over de hd. zal 1zx32.sys misschien geïnfecteerd zijn door een virus? Best wel irritant dit. Ik kan hem wel reinstallen maar dan heb je kans dat een eventueel hardwarematig defect het hele zaakje alsnog in de honderd stuurt.
 • Uit ander forum, dan weet je een zoekrichting:

  "he file name is actually lzx32.sys. This file is installed by Backdoor.Rustock.B and indicates a very nasty rootkit infection"
 • Ah! dat is inderdaad wel fijn dat ik een richting heb, komt het waarschijnlijk toch door die virussen. Bedankt! verder advies ook welkom.
 • Begin hier maar eens: http://www.microsoft.com/technet/sysinternals/utilities/RootkitRevealer.mspx

  Probleem met dit progje is wel dat het geen rootkits verwijderd. Het signaleert alleen maar en je moet dan met andere middelen de verwijdering aangaan. Vaak is dat onbegonnen werk en is een format + schone install het enige medicijn.
 • Aangezien de installatie er korte tijd opstond is een nieuwe reinstall niet echt een probleem. Ik denk dat die optie het makkelijkste is alleen wilde ik even weten of het geen hardwarematig defect kan zijn.
 • Een STOP: 0x0000008E code kan heel veel betekenen zowel software als hardware en dan in software door programma's die te veel of te goed opruimen en er dus een zooitje van maken of door fouten in drivers.
  In de hardware kom je meestal uit bij het geheugen waarbij geheugen test programma's meestal niets vinden en het later toch het geheugen blijkt te zijn (dat heb ik tenminste een aantal keer meegemaakt).
  Dus als het niet al te veel moeite is het geheel opnieuw installeren met daarbij de nieuwste versie drivers, programma's als HP nooit meer gebruiken, er zijn zat andere eenvoudige programma's die veel beter hun werk doen en dan kijken wat er gebeurt, krijg je weer een BSOD dan beginnen bij het geheugen, het liefst dan gewoon nieuw erin zetten of wisselen met een andere computer.
  Succes

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.