Vraag & Antwoord

OS Windows

Problemen Met Mijn Computer

5 antwoorden
  • Hey Ik ben nieuw hier :D en heb problemen met mijn computer als ik me computer aan doe...krijg ik deze message:] [quote:b2d6cbee1f][b:b2d6cbee1f] BOOT failure from Previous Device Drive Not Ready Insert BOOT Diskette in A Press any key when ready[/b:b2d6cbee1f][/quote:b2d6cbee1f] dit is al een lange tijd zo..want ik had gelijk een nieuwe computer gehaald :oops: :P maar nu kom ik erachter dat ik TEVEEL spullen daar nog op heb staan :( Nou was mijn vraag weet iemand hoe mijn probleem kan worden opgelost zonder dat mijn bestanden verwijderd worden. Dit is echt heel belangrijk voor me..Ikheb die bestanden echt nodig voor scholen en meerdere dingen :cry: Ik heb die cd van windows ook al gekocht maar als ik die gebruik gaan al mijn bestanden weg..en daarnaast heb ik windows xp Home edition gekocht terwijl ik gewoon Windows xp heb :x )ik weet heel dom MAAR ALSTUBLIEFT kan iemand me helpen.... ik ben de weg echt helemaal kwijt :cry: :cry: :cry:
  • Staat de hardeschijf in je BIOS als first boot sequence ingesteld? Het kan zijn dat je mbr (master boot record) defect is waardoor heel windows niet meer gestart kan worden. Hier een aantal stappen in volgorde hoe ik het, zoals ik het nu zie, zou aanpakken. 1. Probeer de pc te starten + het beuken op F8 (ik vermoed echter dat je hier niet komt). Als je een menu krijgt met een boel opties kan je kiezen voor "laatst bekende werkende configuratie". 2. Als je de windows cd erin stopt en de setup ingaat kan je ook kiezen voor "R" van reparatie. De cd schrijft dan een x aantal windows bestanden opnieuw naar je hardeschijf, je raakt hierdoor niet je bestanden kwijt! Lees echter goed en klik niet per ongeluk een optie aan waardoor je je hd formatteerd of windows er echt opnieuw opzet. 3. Start je pc op in Dos. tik in; C:/chkdsk /p 4. Start je pc op in Dos. tik in; C:/fixboot 5. Start je pc op in Dos. tik in; C:/fixmbr Wat het makkelijkste is, vind ik, dat je de pc aan je gezonde pc hangt als slave en de benodigde bestande eraf plukt. Zorg echter wel voor een goede beveiliging op je pc waarmee je de hd uitleest. Je mag me ook op msn toevoegen.
  • [quote:9ba06c9f79="salsaborenko"]Staat de hardeschijf in je BIOS als first boot sequence ingesteld? Het kan zijn dat je mbr (master boot record) defect is waardoor heel windows niet meer gestart kan worden. Hier een aantal stappen in volgorde hoe ik het, zoals ik het nu zie, zou aanpakken. 1. Probeer de pc te starten + het beuken op F8 (ik vermoed echter dat je hier niet komt). Als je een menu krijgt met een boel opties kan je kiezen voor "laatst bekende werkende configuratie". 2. Als je de windows cd erin stopt en de setup ingaat kan je ook kiezen voor "R" van reparatie. De cd schrijft dan een x aantal windows bestanden opnieuw naar je hardeschijf, je raakt hierdoor niet je bestanden kwijt! Lees echter goed en klik niet per ongeluk een optie aan waardoor je je hd formatteerd of windows er echt opnieuw opzet. 3. Start je pc op in Dos. tik in; C:/chkdsk /p 4. Start je pc op in Dos. tik in; C:/fixboot 5. Start je pc op in Dos. tik in; C:/fixmbr Wat het makkelijkste is, vind ik, dat je de pc aan je gezonde pc hangt als slave en de benodigde bestande eraf plukt. Zorg echter wel voor een goede beveiliging op je pc waarmee je de hd uitleest. Je mag me ook op msn toevoegen.[/quote:9ba06c9f79] [color=red:9ba06c9f79][size=18:9ba06c9f79]OMG DANKJEWEL!!!!![/size:9ba06c9f79][/color:9ba06c9f79] :D ik zal je wel op msn toevoegen ma ik moet eerst me cd halen bij mijn vriendin ze heeft em geleend :lol: dus dat zal wel na kerst zijn :cry: MA EGT BEDANKT MAN ..alleen nog proberen :)
  • Kan iemand me hiermee nog helpen..ik heb de instructies opgevolgd, maar het werkte nie...of doe ik iets verkeerd??
  • [quote:11f93a87be="Sho"]Kan iemand me hiermee nog helpen..ik heb de instructies opgevolgd, maar het werkte nie...of doe ik iets verkeerd??[/quote:11f93a87be] zet niet bij elke zin die je afsluit een smilie neer

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.