Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Hoe kan je de C-schijf formateren zonder Windows CD?

Leo S
11 antwoorden
 • Ik wil zo even een Ghost terugzetten. Ik wil als eerste de C-schijf formateren en het liefste ook de partitie verwijderen en een nieuwe maken. Ik heb geen Windows CD bijdehand. Hoe kan ik dit het beste doen?
 • Met delpart bijvoorbeeld, zet deze op een windows 98 bootfloppy en start er van op. Start vervolgens delpart.
 • [quote:b5dac78a59="JBS"]Met delpart bijvoorbeeld, zet deze op een windows 98 bootfloppy en start er van op. Start vervolgens delpart.[/quote:b5dac78a59]Ik neem aan dat ik de C-schijf eerst moet formateren. Hoe moet dit? Want format c: intikken werkt niet.
  En hoe kan ik een nieuwe partitie maken, want ik had net dus de partitie verwijderd en kon toen geen nieuwe aanmaken. Toen heb ik maar ongesaved afgesloten.
 • GParted lijkt mij een stuk handiger in het gebruik,kies voor LiveCD onder downloads.

  http://gparted.sourceforge.net/

  Greetz
 • Als het alleen om het terugzetten van een Ghost image naar je C-partitie gaat, hoef je die niet opnieuw te formatteren.
 • Inderdaad, bij het terugzetten van het image, wordt de desbetreffende partitie volledig overschreven. Dus inclusief partitionering en formattering.
 • [quote:8d0b5e4f6a="a.tip"]Als het alleen om het terugzetten van een Ghost image naar je C-partitie gaat, hoef je die niet opnieuw te formatteren.[/quote:8d0b5e4f6a]Het lijkt me wel beter dat dat image op een schonen lege schijf nieuw komt te staan? Of maakt dit echt helemaal geen verschil?
 • [quote:2329c63e4c="gerben"]Inderdaad, bij het terugzetten van het image, wordt de desbetreffende partitie volledig overschreven. Dus inclusief partitionering en formattering.[/quote:2329c63e4c]Ah toevallig reageerden we bijna op hetzelfde tijdstip!

  Bedankt, ik kan dus gewoon direct het image terugzetten zonder gedoe :)
 • [quote:5e82042c4f="Ghostrider"]Het lijkt me wel beter dat dat image op een schonen lege schijf nieuw komt te staan? Of maakt dit echt helemaal geen verschil?[/quote:5e82042c4f]

  Nee, zelfs al zou je de schijf voordien formatteren dan nog schrijft Ghost of TrueImage er ongezien overheen. Een image wordt bit voor bit teruggezet, niet bestandsgewijs. Ghost heeft geen idee wat hij schrijft, hij weet alleen wat in welke "vakjes" moet staan en ook welke vakjes leeg zijn, en zet dat patroon weer terug. Daarbij kun je zelfs partities aanpassen enzo. Gebruik zelf laatste tijd meer True Image (sneller, minder problemen, kan ook image maken zonder Windows) en die heeft echt alle partitioneringstrucen in de aanbieding, van image terugschrijven naar zelfde partitie, grotere partitie, kleinere partitie, etc.

  groetjes Edmond
 • [quote:44810d4727="Edmond Varwijk"]Gebruik zelf laatste tijd meer True Image (sneller, minder problemen, kan ook image maken zonder Windows)[/quote:44810d4727]

  Ik gebruik Ghost al een hele tijd zonder problemen, en daar kan je ook een bootdisk maken waardoor je buiten windows om images kan maken/terugzetten… Maar over de snelheid zou je gelijk kunnen hebben, dat weet ik niet. :)
 • Dan heb je een oude Ghost. De nieuwe versies kunnen buiten Windows om alleen images terugzetten. Correct me if i am wrong.

  mvrgroet Edmond

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.