Vraag & Antwoord

OS Windows

Ongewenste internet activiteit

Anoniem
None
4 antwoorden
 • Hey,

  Ik heb op mijn computer iets van spyware staan die elke keer internete explorer probeert te openen, gelukkig gebruik ik firefox en heb ik heel mijn IE dichtgegooid maar ik weet nog steeds niet wat er telkens verbinding probeert te maken. Ik heb vanalles geprobeerd, virusscans adware scans etc

  bestaat er misschien een programma waarmee je kunt kijken welke programma's om internet toegang vragen?

  mvg,

  mtx_22-3
 • Welkom op het forum.
  Programma's die vragen of bepaalde programma's op internet mogen, heten firewalls.
  Ik weet niet welke windows je gebruikt, maar XP biedt een standaard firewall.
  De windows firewall kun je configureren via Start/Configuratiescherm/Windows Firewall (bij XP SP2). Bij uitzonderingen staan de programma's die door de firewall heen, het internet op mogen.
 • dat is op zich het probleem niet, ik gebruik windows 2000 en ik heb mijn firewall zo ingestelt dat het openen van internet explorer standaard geblokkeerd wordt.
  Maar ik krijg nog steeds een melding als er verbinding wordt gemaakt. Ik probeer juist te achterhalen welke programma of spyware dit mogelijk maakt. Want als ik de beveiliging uit zet dan start internet explorer op (taakbeheer) maar ik zie er zelf niks van tenzij ik in mijn taakbeheer kijk
 • Open de command-promt (Start, Uitvoeren, en dan [i:16f5580609]cmd[/i:16f5580609] of [i:16f5580609]command.exe[/i:16f5580609]) en typ [i:16f5580609]netstat[/i:16f5580609].

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.