Vraag & Antwoord

OS Windows

svchost overbodig?

4 antwoorden
  • Ik heb als ik bij het taakbeheer kijk, wel 8 keer svchost staan. Mijn vraag is of ze allemaal nodig zijn, en of ze ook voor vertraging kunnen zorgen. Hoe weet ik welke processen verwijderd kunnen worden. Gewoon proberen??
  • svchost betekend Service Host. Veel van de windows onderdelen draaien als service (Soort programma's dat op de achtergrond draaid). Je kan kijken welke services er draaien door: start/run cmd NET START te typen of via control Panel, Administrative Tools, Services (Sorry engelse versie) Je kan zien wat er in elke svchost draaid door start/run cmd tasklist /svc
  • En voor de goede orde: een aantal svchost processen is noodzakelijk voor het goed functioneren van windows. Als het je al lukt om ze allemaal uit te zetten, zal windows dus niet meer werken.
  • Waar die SVCHOST.EXE eigenlijk voor dient is eigenlijk gewoon alle services die op uw systeem moeten draaien hosten. Dwz: protocols en dergelijke die Windows nodig heeft om onder andere internetconnecties te maken. SVCHOST is een van de belangrijkere processen van Windows; het is erg actief in de huishouding en heeft een heleboel verantwoordelijkheden. Zoveel zelfs dat er bar weinig van Windows overblijft als je SVCHOST eruit sloopt. En wat er dan overblijft draait nog voor geen meter. Daarnaast kunnen verschillende services onder SVCHOST draaien. Bijvoorbeeld de Event-Manager service staat niet op zichzelf, maar draait onder SVCHOST. Dat het onder verschillende gebruikers draait is logisch, voor verschillende taken heb je nu eenmaal verschillende rechten nodig. En voor bepaalde netwerktaken wil je gewoonweg niet dat een proces met volledige rechten draait (Rido 78) Let wel: als er een bestand is dat eruitziet als [i:fbb8013fed]svchost.exe[/i:fbb8013fed] vb scvhost, csvhost,.... (let op de schrijfwijze) dan zit je met een virus!

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.