Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP upgrade lukt niet, belemmering HPT366 controler

Eddy van Wuyckhuyse
3 antwoorden
 • Hallo,

  Uiteindelijk toch maar besloten om window ME te gaan upgraden naar XP.
  Nu krijg ik bij de het controleren van het systeem door XP een belemmerende melding. En wel dat de Highpoint HPT366 ultra DMA controler niet wordt ondersteunt door windows XP. Ik heb wat op het web gezocht en het onderstaande gevonden. Echter toen ik dit uitgevoerd had werkte mijn cd rom drives niet meer. Dus kon ik ook geen upgrade uitvoeren. Ik heb dus alles weer in de oude status teruggezet.
  Heeft iemand een oplossing voor dit probleem. Zodat ik wel XP kan instaleren.Ik zou er erg mee geholpen zijn.

  <<>>
  Instructions:
  Extract the zip file to a floppy diskette. (dit zijn de XP drivers)

  Use F6 to install the HPT366 driver during XP setup. XP will prompt you to press this key to add a new device.

  XP will continue to copy files, then post a new screen that asks you to press "s" to install the driver. Insert the floppy, press the "s" key, then follow XP's prompts. If you are upgrading Win98 or ME, you may first have to remove the current Win98 drivers. To remove these drivers, delete the following files: You can use the Windows search option, or look in the following directories:

  - hpt366.mpd hptpwr.vxd Both of these files are found in c:\windows\system\iosubsys

  - hpt366.inf (this may also be listed using the full controller name) This file is located in c:\windows\inf\other

  After deleting these files, remove the 2 HPT366 entries from Device Manager (under SCSI controllers).

  (By: HighPoint Technologies)
 • [quote:f9cbe48bb0="f.ramaekers"]Nu krijg ik bij de het controleren van het systeem door XP een belemmerende melding. En wel dat de Highpoint HPT366 ultra DMA controler niet wordt ondersteunt door windows XP. [/quote:f9cbe48bb0] Gaat het hier om een PCI insteekkaart of een onboard controller? Check alvast deze discussie over hpt366. Je zou eventueel deze HPT 366 Beta for XP kunnen proberen.
 • Hallo,

  Het gaat om een onboard controler. Op een Abit BE6-II moederboard.
  Ik heb de aangegeven links ook al gelezen, maar kom hier niet verder mee. De drivers die een link aangeven heb ik al .

  Bij de upgrade procedure geeft WP al bij de controle van het systeem aan dat er een belemmering is. Ik kom dus niet eens tot de installatie procedure.

  Het gaat er dus eigenlijk om dat ik de Ultra dma controlers uitschakel cq verwijder, maar wel op een of andere manier mijn cd rom drive kan blijven gebruiken. Als WP dan tijdens de installatie de controlers tegen komt, zou ik de drivers kunnen installeren.

  Wellicht zou ik een cd rom drive tijdelijk op en andere IDE aansluiting kunnen zetten die niet de Ultra dma hpt366 controler gebruikt.
  Ik weet niet of dit mogelijk is. En of WP dan bij de controle door blijft lopen.

  Of de XP bestanden vanaf de cd op de tweede harddisk zetten en vanaf hier de upgrade uitvoeren. Als dit al mogelijk mocht zijn

  vr.gr.
  Frans

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.