Vraag & Antwoord

OS Windows

Onbekend apparaat ...

Anoniem
Sjaakie Helderhorst
2 antwoorden
 • Enige dagen geleden heb ik de SonyEricsson Suite software (voor de telefoon) geinstalleerd. Of het daardoor komt weet ik niet zeker, maar het viel mij daarna op dat de driveletters van mijn card-reader niet meer aanwezig waren. Bovendien gaf windows na het opstarten de melding dat er een nieuw 'onbekend' apparaat gevonden was.
  In een poging het probleem op te lossen heb ik de sony suite gedeinstalleerd, maar het blijft zich voordoen. Cardreader werkt niet meer en Windows blijft zeuren over een onbekend apparaat.

  Mijn vermoeden is dus dat het de cardreader is, maar het is een Apacer ER151 en dus zou Windows de drivers al moeten hebben. Kan het zijn dat de drivers overschreven of misschien zelfs verwijderd zijn door de SonyEricsson software? Kan ik deze driver handmatig selecteren of opnieuw downloaden? De site van Apacer biedt geen oplossing… en met googlen kom ik niet veel verder.

  Alvast bedankt!
 • Staat de cardreader nog wel in apparaatbeheer? Dan rechtsklikken en 'verwijderen'. Opnieuw opstarten en Windows zou nieuwe hardware moeten vinden en de boel opnieuw installeren.

  Als ie ook in apparaatbeheer niet te vinden is, dan het kassie even openmaken en de cardreader fysiek loskoppelen (met de stroom eraf!). Opstarten, afsluiten. Cardreader weer aankoppelen en opstarten.

  En, heb je ook geen systeemherstelpunt waarheen je terug kunt?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.