Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Schermbeveiliging

None
8 antwoorden
 • Ik heb een laptop Acer Aspire 5680. De schermbeveiliging is zo ingesteld dat na 3 min. de beveiliging in komt en na 5 min. het beeldscherm uitschakeld. Tot enkele dagen geleden werkte dit perfect maar nu zie ik dat de schermbeveiliging niet meer inschakeld en ook het energiebeheer niet meer werkt. Ik heb al alles geprobeerd maar het lukt me niet. Ik meen eens iets gelezen te hebben in de vragenrubriek van Computer!Totaal over een aanpassing in het register. Kan iemand mij helpen?
 • Beetje weinig info voor een bruikbaar antwoord[quote:4aa0788646]Ik heb al alles geprobeerd maar het lukt me niet.[/quote:4aa0788646]Wat is alles?
  Al eens gekeken bij "Energiebeheer" bijvoorbeeld?

  Gr,
  Jim
 • Jazeker, maar acer gebruikt een eigen programma 'Empowering Technology' waarin o.a. Acer ePower Management, Acer eNet management, Acer eRecovery Management zitten. Als je via 'start - configuratiescherm' energiebeheer oproept kom je in bovengenoemd programma terecht. Hierin kun je dan de verschillende instellingen voor monitor uit, hd uit, slaapstand etc voor zowel ac sla dc gebruik instellen.
  Schermbeveiliging wordt ingesteld via Eigenschappen beeldscherm
  Zowel het Acer programma als de instellingen van Eiegnschappen Beeldscherm werken dus niet; niet op netstroom en niet op accu.
 • Kijk, da's alweer wat meer info :) .

  Maar wat bedoel je met "werken niet"?
  Werken die progjes niet en kun je ze dus niet gebruiken of werken ze wel maar hebben de gemaakte instellingen domweg geen effect?

  En anders moet je ook eens in het BIOS kijken of daar mogelijk iets niet goed ingesteld staat.

  Gr,
  Jim
 • De programma's werken maar hebben blijkbaar geen effect.
  De BIOS heb ik gecontr. maar niets bijzonders in aangetroffen. Voor alle zekerheid heb ik de default instellingen geladen maar ook dat heeft geen effect. :cry:
 • Met systeemherstel even terug in de tijd naar een datum dat het nog wel werkte?

  Als dat ook niet helpt dan weet je in ieder geval vrijwel zeker dat het probleem niet in Windows maar in het BIOS of de hardware zit.

  Gr,
  Jim
 • Jim, bedankt. Het probleem zat in de hardware: de draadloze muis die ik op de laptop gebruik i.p.v. het touchpad. Dat was natuurlijk ook het enige war ik nog niet geprobeerd had :cry:
  In elk geval, als ik de usb-zender van de muis er uit haal werkt de schemrbeveiliging perfect.
  Nogmaals dank voor de suggestie,
  Johan
 • Fijn dat het opgelost is en bedankt voor het melden.

  Blijkbaar weet die muis ook zonder dat je hem gebruikt niet van ophouden en daarmee je beeldscherm dus wakker.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.