Vraag & Antwoord

OS Windows

PAGEFILE.SYS niet meer op andere drive

3 antwoorden
  • Ik heb meerdere HD in mijn systeem. Tot gisteren had ik de pagefile.sys (wisselbestand) ingesteld op de D: drive. Vandaag werd de pagefile.sys ineens na een herstart op de C:-drive geplaatst. De instellingen van het wisselbestand staan echter nog steeds op de D:-drive. Wijzigingen aanbregne heeft geen enkel effect (ook niet de opgave van een andere drive). De gegevens worden wel juist weggeschreven in het register (uiste driveletter). Het probleem is hoogstwaarschijnlijk ontstaan na installatie van IE7. Noot: IK gebruik ook het programma pagedefreg, welke ook het wisselbestand defragmenteert. Deze geeft, als het wisselbestand NIET standaard op de C:-drive is ingesteld bij de opstart van het systeem de melding "Path not found". Wie kan mij helpen met dit probleem, mede omdat ik te weinig ruimte heb op de C:-drive.
  • Als windows onvoldoende ruimte heeft voor een page file, wil die wel eens aangemaakt worden op een andere drive. Je zou windows eens in kunnen stellen zonder pagefile, rebooten, en dan weer een pagefile op d: aanmaken. En dan wel zorgen dat je daar voldoende vrije ruimte hebt.
  • [quote:2bc1e0154d="gerben"]Als windows onvoldoende ruimte heeft voor een page file, wil die wel eens aangemaakt worden op een andere drive. Je zou windows eens in kunnen stellen zonder pagefile, rebooten, en dan weer een pagefile op d: aanmaken. En dan wel zorgen dat je daar voldoende vrije ruimte hebt.[/quote:2bc1e0154d] De ruimte is geen probleem, op de diverse schijven welke ik heb geprobeerd minimaal 20 Gb, maar ook een schijf met > 100 Gb.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.